Flyg till Sydney | Finnair Finland

Flyg till
Sydney

Finnairs bästa pris*
Tur och retur
1 095 €
* För avgångar från Helsingfors

Din resa börjar här

Reseguide – Sydney

Sydney är ett av världens mest populära turistmål och den största staden i Australien. Den är full av fantastiska sevärdheter, både naturliga och människotillverkade, så det finns tillräckligt mycket att se för att besökaren ska känna sig nöjd. Blandningen av kosmopolitiskt stadsliv och solkyssta stränder ger staden en karaktär att se upp till. Finnairs reseguide till Sydney framhäver det bästa staden har att erbjuda och hjälper dig att få ut det mesta möjliga av ditt besök ”down under”.

Börja med att besöka den mest legendariska sevärdheten i Sydney, och enligt mångas uppfattning i hela Australien: Sydneys operahus, med sin distinkta segellika konstruktion som skjuter ut mot den livliga hamnen. Blicka upp mot en annan ikon i staden, den majestätiska Sydney Harbour Bridge, med en enorm båge som sammanbinder stadens norra och södra halva. Bege dig till området Rocks för att äta lunch på någon av de till synes ändlösa pubarna, barerna och restaurangerna som alla samsas i det här historiska distriktet. Ta dig sedan till Royal Botanic Garden, ett gigantiskt stråk av grönska, fyllt med alla möjliga sorters australiska och internationella växter som uppskattas stort av den picknickande lokalbefolkningen. Känn stadens anknytning till havet och ta dig ut i Sydneys hamn med ett kryssningsfartyg, en kajak eller en färja. Slutligen beger du dig österut och kommer fram till någon av de många stränder i världsklass som den här staden välsignats med – Bondi och Manly är de mest kända, men om du rör dig lite längre bort kan du hitta lokalbornas egna favoriter.

Blue Mountains – Mindre än två timmars färd västerut ligger den här klippiga bergskedjan, täckt av grönska och fylld med panoramavyer och avskild buskvegetation.

Viner från Hunter Valley – Enkelt att hinna med under en dagsutflykt! Ta en tur genom frodiga, gröna odlingsområden och anländ till det här berömda vindistriktet för att tillbringa dagen med att prova utsökta viner och lokala varor.

Port Stephens – Två och en halv timme norr om Sydney hittar du denna fantastiska vattenvärld, omgärdad av stränder som bara väntar på att upplevas. Segla, simma eller ta det bara lugnt.

Canberra – Landets huvudstad kan besökas en dagstur bort från Sydney. En välplanerad stad där du kan uppleva maktens centrum mitt i den klassiska australiska landsbygden.

Sydney är ett shoppingparadis där du kan köpa allt du kan tänka dig. Välkända märken, designerkläder, lokala varor och mycket mer står till buds för den köplystne besökaren.

Queen Victoria Building – Inrymmer hundratals butiker, affärer och matställen. Den här härliga artonhundratalsbyggnaden är numera ett av de mest populära ställena att handla på i Sydney.

Pitt Street Mall – Stadens största shoppinggata där du hittar allt från internationella butikskedjor till exklusiva varuhus.

Shoppinggallerior – Om du gillar att ha allt på ett ställe ska du bege dig till någon av stadens många shoppinggallerior. Bondi Junction är en stor sådan inte långt från stranden med samma namn. Här finns internationella och lokala varumärken och allt däremellan.

Birkenhead Point – En shoppingoutlet väster om centrum, där du hittar det senaste modet till rabatterade priser.

Sydney älskar mat och skämmer bort dig med ett enormt utbud när det gäller att äta ute. Om du har en favorit som du vill hitta så finns den här.

Fisk och skaldjur – Eftersom Sydney ligger vid havet kan man stoltsera med världens bästa fisk och skaldjur i en mängd olika stilar och smaker. Bege dig till Sydneys fiskmarknad för att uppleva det färskaste som havet har att erbjuda, och välj ut något från en säljare som lagar till det på plats.

Det moderna australiska köket – Eftersom det här är ett land med många kulturer kan det vara svårt att definiera vad som är australisk mat. Detta håller på att förändras i och med den nya sortens innovativa kockar som förvandlar landets imponerande utbud av råvaror till kreativa och läckra rätter. Från gourmetkött, fisk och skaldjur till känguru och mycket mer – det är definitivt värt att välja något utpräglat ”Aussie” till middag.

Kafékulturen – ”Sydneyförespråkare” älskar kaffe och kan ses smutta på detta på de tusentals kaféer som finns i staden. Den australiska kaffekulturen har ökat under senare år, och de otaliga möjligheterna att njuta av denna brygd är häpnadsväckande. Ta en kopp av din favoritsort medan du tittar ut över vattnet.

Öl och vin – Öl och vin från Sydneyområdet är välkänt både i Australien och internationellt och är lätt att få tag på. I vissa regioner får dock alkohol inte säljas i mataffärer, utan endast i flaskbutiker.

För att vara en så stor stad har Sydney ett effektivt och vidsträckt transportsystem. Med stadens nya Opal-kortsystem kan passagerarna ladda sitt kort med ett visst belopp och använda det i hela stadens transportsystem, vilket gör det enkelt och praktiskt att resa.

Tåg – Järnvägsnätet sträcker sig från stadens centrum ut till förorterna och används av tiotusentals pendlare varje dag. Eftersom det är så effektivt och enkelt att använda är detta det bästa valet för besökare som vill utforska områdena utanför stadens centrum.

Buss – Bussarna fyller ut de delvis stora luckorna i den spårbundna trafiken. Sydneys bussnätverk är omfattande, och på grund av de stora avstånden och trafikförhållandena kan det ta lite tid att färdas mellan busshållplatserna.

Färja – Oftast det snabbaste sättet att ta sig fram när vattnet är i vägen. De välbekanta gröna och gula dubbeldäckade färjorna transporterar både turister och lokalbefolkning mellan olika platser i hamnen och via sammanbundna vattenvägar. Härifrån kan du uppleva fantastiska vyer för bara några dollar.

Till fots – Stadens centrum och omgivande områden är fotgängarvänliga och lätta att promenera i, men om du vill upptäcka saker längre bort bör du hitta någon form av transportmedel för att förkorta resan.

Taxi – Taxibilarna är allmänt tillgängliga och pålitliga, men kan vara ganska dyra, i synnerhet när det är mycket trafik eller sent på kvällen.

Valuta – Australiska dollar (AUD)

Elektricitet – 240 V, 50 Hz, australisk stickkontakt typ I.

Dricks – Inget krav, men uppskattas.

Betalning/kort – Kort tas emot på många ställen. Kontanter behövs ibland.

Tidszon – Sydney (Australien) UTC/GMT + 10 timmar

Vatten – Går att dricka.

Kingsford Smith Airport (SYD)

Flygplatsen ligger 10 km sydväst om Sydney.

Kom alltid ihåg att kontrollera ditt flygbolags terminal och incheckningstider på biljetten.Populära flygerbjudanden till Sydney

HEL – SYD
Helsingfors - Sydney
Ons 30.10.2024 – Sön 3.11.2024
Från
1 095 €

De mest sökta erbjudandena till Sydney

HEL – SYD
Helsingfors - Sydney
Ons 30.10.2024 – Sön 3.11.2024
Från
1 095 €
Boka nu
Gå till sidan: Sydney