Fem tips för en mycket bättre resa med familjen | Finnair Finland
Blue Wings-berättelser

Fem tips för en mycket bättre resa med familjen

Det är roligt att resa med barn, men lite planering och extra tillval kan underlätta mycket. Kolla in våra fem tips som gör hela familjen nöjd.

1. Förbeställ era måltider

Genom att förbeställa måltiderna för hela familjen ser du till att alla får exakt det de vill ha. Särskilt med barn är det en helt klart en bonus att slippa krånglet med att välja mat i stunden, då någon kanske redan börjar bli ”hangry”. Om någon i familjen är vegetarian eller har andra särskilda kostbehov kan du dessutom känna dig trygg med att hen får en god måltid. 

Det är även bättre för miljön med förhandsbeställningar, eftersom färre alternativ behöver tas med ombord. Det här är ett bra tillfälle att visa barnen hur ni alla kan bidra till mindre matsvinn genom att välja måltider i förväg.

2. Planera resan via Helsingfors-Vanda flygplats

Vår nyrenoverade hemflygplats Helsingfors-Vanda flygplats erbjuder bekväma utrymmen för hela familjen. Här finns flera skötrum och vid avgångsport 16 och 20 finns det två lekområden. Glöm inte att kika in i julkabinen vid avgångsport 40 om ditt flyg avgår från flygplatssidan för länder utanför Schengen. Det är kostnadsfritt!

Det finns många olika restauranger och kaféer att välja mellan, och ett besök på Helsingfors-Vanda flygplats är förstås inte komplett om du inte besökt Mumin-butikerna eller Moomin Coffee, bredvid avgångsport 40 på sidan för länder utanför Schengen. 

3. Besök vår lounge

Påbörja semestern i Finnair Lounge eller någon av våra partnerlounger där du kan fly från flygplatsens myller och koppla av med familjen. Här kan ni prata över en kopp kaffe, äta en god måltid eller bara ta det lugnt innan ni stiger ombord. Vi erbjuder kostnadsfri internetåtkomst, platser att jobba på och ett lekområde för mindre barn.

Lounge-inträde är tillgängligt med vissa Finnair Plus-medlemsnivåer, annars kan du köpa inträde för dig och familjen. Se alla regler och villkor för inträde här. På Helsingfors-Vanda flygplats ligger vår lounge nära gate 22 i Schengenområdet, och nära gate 52 i området för länder utanför Schengen.

4. Gör den där uppgraderingen av reseklass

Ibland är bästa sättet att få en riktigt bekväm resa en uppgradering av din reseklass. Särskilt på längre flygningar kan till exempel en prioriterad god sömn vara nyckeln till en skön start på semestern.

Med Finnairs nya Premium Economy-reseklass och förnyelsen av businessklass på långdistansflyg har du ännu mer att välja bland. Båda erbjuder hög komfort, med allt från större säten till bättre underhållning, vilket bäddar för en harmonisk reseupplevelse.

5. Dra fördel av wifi och underhållning ombord

Ärligt talat är det ingen lätt match att hålla hela familjen borta från internet i flera timmar. Därför kan det vara en bra idé att överväga att skaffa internetåtkomst, antingen före flygresan eller när du går ombord. Du kan köpa internetåtkomst vid bokningstillfället, via sidan Hantera bokning, vid incheckningen online eller via Nordic Sky-portalen ombord. Du måste använda internet på den enhet du köper åtkomsten på.

Som en ny förmån för alla Finnair Plus-medlemmar erbjuder vi en kostnadsfri internetanslutning för meddelanden på våra kortdistansflyg (flyg inom Europa) som trafikeras med Airbus A319-, A320- och A321-flygplan. 

Det finns ett utbud av filmer, tv-program, spel och mycket mer på skärmen på stolsryggen på våra långdistansflyg. Du kan också använda din egen bärbara dator, surfplatta eller mobiltelefon för att ansluta till Nordic Sky-portalen, där du hittar ljudböcker, digitala tidskrifter och destinationsguider. Du kan se vårt underhållningsutbud ombord före resan och se vad som erbjuds på flyget.

Se även våra andra tips om hur du håller barnen nöjda på flyget


Gå till sidan: Fem tips för en mycket bättre resa med familjen