Ta dig bekvämt in till staden eller andra platser från Tokyo-Hanedas internationella flygplats | Finnair Finland
Blue Wings-berättelser

Ta dig bekvämt in till staden eller andra platser från Tokyo-Hanedas internationella flygplats

Från och med den 30 oktober 2022 flyger Finnair dagligen till Hanedas flygplats. Haneda ligger väldigt nära centrala Tokyo och har bra förbindelser till det angränsande området. Här får du användbar information som hjälper dig att ta dig runt, oavsett vart du ska.

Ska du till centrala Tokyo? 

Tokyo-Hanedas internationella flygplats ligger på bekvämt avstånd till centrala Tokyo och du tar dig snabbt in till staden från flygplatsen. Flygplatsen har sin egen reseplanerare där du kan leta efter de bästa resealternativen med tåg, monorail eller buss till alla destinationer i Tokyo. 

Hanedas flygplats har bra järnvägsförbindelser till centrala Tokyo, eftersom flygplatsen är direkt ansluten till järnvägslinjen Keikyu och till Tokyo Monorail. Tåget till Tokyo station tar ungefär 30 minuter från flygplatsen och du kommer till Shibuya på ungefär 45 minuter. Biljettspärrar finns på alla de tre terminalerna. Biljetterna är dessutom väldigt billiga och kostar några euro beroende på vart du ska. 

Du kan även ta en buss in till staden. Rutter och tidtabeller finns på passagerarterminalen och du köper biljetter i en biljettkassa eller -maskin innan du går ombord. 

Ännu ett enkelt sätt att ta sig till och från Haneda är att ta en taxi. Det finns taxistationer vid alla terminaler. För att göra din resa så smidig som möjligt kan du åka från flygplatsen till bestämda platser i centrala Tokyo till en fast taxa. Du hittar rutterna och taxorna här.

Området runt flygplatsen kan bli väldigt livligt och antalet upphämtnings- och parkeringsplatser är begränsat. Att åka bil till Haneda är alltså ingen bra idé.  Välj allmänna färdmedel när det är möjligt.

Ska du åka någon annanstans i Japan?

Om du ska ta dig från Tokyo är bussen från flygplatsen ett bra alternativ. Flygplatsen har bra förbindelser till den närliggande regionen Kanto och dess prefekturer Gunma, Tochigi, Ibaraki, Saitama, Chiba och Kanagawa. 

Om du ska ta dig ännu längre ut kan du ta ett tåg direkt från flygplatsen. Till exempel tar det mindre än tre timmar att ta sig från flygplatsen till både Onsaka och Kyoto. Tågen går ofta och har skäliga priser. 

Haneda är dessutom ett nav för inrikesflyg, så det är enkelt att ta sig vidare och det finns många tillgängliga rutter. Du kan ta ett flyg till nästan alla större städer i Japan från Haneda. Du hittar aktuella rutter och tidtabeller här.

Ska du vara kvar på flygplatsen ett tag? 

Flygplatsen har utformats för att man ska kunna ta sig runt så enkelt som möjligt. Resor mellan terminalerna kan göras med en skyttelbuss som är gratis, Keikyu-linjen, Tokyo Monorail, en tunnelbanelinje mellan terminalerna 1 och 2 eller en transitbuss med ramp. Om du behöver hjälp att hitta kan du ladda ner en karta på telefonen i förväg. 

Skulle du behöva vänta på ett anslutningsflyg eller är framme långt före din avgång är det ingen fara. Haneda är en av världens bästa flygplatser att spendera lite extra tid på. Flygplatsen är utsmyckad för maximal komfort, här finns all tänkbar service liksom fantastisk shopping och gott om matställen att välja på

Bland shoppinghöjdpunkterna finns några utmärkta kvalitetsbokhandlar, leksaksaffärer med kända japanska karaktärer och massor av stånd som säljer vackert inslagen choklad, japanska sötsaker och andra ätbara presenter. 

Dessutom är kvaliteten på restaurangerna hög, så du behöver inte nöja dig med en enkel smörgås. Det finns gott om fantastiska japanska restauranger, till exempel den ofantligt populära Ariso Sushi samt Setagaya, en restaurang som serverar utsökt ramen. För dig som älskar sötsaker har den berömde kocken Alain Ducasse en chokladbutik på flygplatsen och givetvis hittar du även makroner från Ladurée här.


Gå till sidan: Ta dig bekvämt in till staden eller andra platser från Tokyo-Hanedas internationella flygplats