Seychellit – Matka Intian valtameren rantaparatiisiin

Seychellit

Yhteistyössä Mondo

Keskellä Intian valtamerta sijaitseva Seychellit on vaikuttavimpia rantakohteita maailmassa. Saarivaltio tarjoaa turkoosia, kristallinkirkasta merta, trooppista vehreyttä ja upeita rantakallioita. Tänne tullaan rentoutumaan.


Väkiluvultaan Afrikan pienin valtio, vain sadantuhannen asukkaan Seychellit on kulttuuriltaan kiehtova sekoitus afrikkalaisia rytmejä ja intialaisten temppelien värikkyyttä. Seychellien matkatunnelma on täydellinen rauhalliseen lomailuun.


Seychellien nähtävyydet ovat luonnonläheisiä. Maan päällä tapaa jättiläiskilpikonnia ja coco de mer - palmujen jättipähkinöitä. Pinnan alla korallien ja kalojen värikäs maailma odottaa snorklaajia ja sukeltajia. Paratiisi kutsuu!

Katso kaikki tarjoukset

Kiireetön rantaelämä

Saariston upeimmat elämykset löytyvät La Diguen ja Praslinin saarilta, joille on vain tunnin venematka pääsaari Mahélta. La Diguen vetonaulana on Seychellien kuuluisin ranta, Anse Source D’Argent, jota koristavat palmut ja upeat graniittilohkareet. Seychellien rennoimmalla lomasaarella ei voi kuin henkäistä ihastuksesta. Pikkusaarella on vain muutama auto, ja paikasta toiseen kuljetaan pääasiassa polkupyörällä tai kävellen. Ja jos oikein laiskottaa, voi saarta kiertää myös härkävankkurin kyydissä.

Snorklaus ja kilpikonnat

Kristallinkirkasta merta ja niin paljon kaloja, että tuntuu kuin akvaariossa uisi. Ja melkein aina kun veteen menee, ohitse ui kilpikonna. Sellaista on snorklaaminen Seychelleillä. Upeita snorklauskohteita on sekä Mahélla, Praslinilla että La Diguella. Merikilpikonnien ohella Seychelleillä pääsee tekemään tuttavuutta myös maalla asuvien, äärettömän sympaattisten jättiläiskilpikonnien kanssa. Curieuse-saarella niitä tepastelee vapaana satoja yksilöitä.

Patikointiretket jättipähkinöiden metsässä

Rantasandaalien ja räpylöiden lisäksi Seychelleille kannattaa pakata mukaan myös hyvät vaelluskengät. Upeiden rantojen ja kilpikonnien ohella Seychelleillä kun on kolmaskin ylpeydenaihe: Praslin-saarella sijaitseva luonnonpuisto Vallée de Mai, Unescon maailmanperintökohde. Luonnonpuiston huikean vehreyden keskellä kasvaa coco de mer -palmuja, joiden siemenet ovat kasvikunnan suurimmat ja erikoisimman näköiset. Ne näyttävät aivan takapuolelta! Painoa pähkinöillä voi olla yli 40 kiloa.

Seychellit matkakohteena

Seychellien saariryhmään kuuluu kaikkiaan 115 saarta, joista 33 ovat asuttuja. Valtaosa väestöstä asuu niistä suurimmalla, Mahélla. Pääsaari tarjoaa matkailijoille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, ja rannoilla lekottelun lisäksi voi esimerkiksi patikoida kauniissa luontoympäristössä ja pelata golfia. Jokainen saari on omalla tavallaan kiehtova, kuten idyllinen La Digue, ylellinen Denis Island tai palmumetsästään kuuluisa Praslin. Tutustuminen useampaan saareen tekee Seychellien-matkasta erityisen antoisan.

Unelmien loma- tai häämatkalle Seychelleille

Mahélla sijaitseva Seychellien pääkaupunki Victoria on pikkuinen ja viehättävä, kaikkea muuta kuin valtaisa yöelämän keskus. Matkakohteena Seychellien valtteja yleensäkin ovat paratiisimainen rauha, luonnonläheisyys ja lumoavien hiekkarantojen ainutlaatuinen harmonia. Turistimassojen tungos loistaa poissaolollaan – etenkin, koska saariryhmä tarjoaa niin valtavan monia rantaparatiiseja rentouttavaan lomailuun. 

Seychellit on myös oivallinen häämatkakohde, jossa voi sekä nauttia omasta rauhasta että löytää kiinnostavaa tekemistä. Yhdessä voi harrastaa mukavasti niin sukellusta ja snorklausta, purjehdusta, kalliokiipeilyä kuin vaellusretkiä. Saariin on kätevää tutustua pyöräillen; autonvuokraus taas on pääsaari Mahélla parempi vaihtoehto.

Seychellien sää ja ilmasto

Trooppinen ilmasto tekee Seychellien säästä kuuman ja kostean, mutta mereltä puhaltavat tuulet pitävät huolen, että lämpötila jää miellyttävästi alle 30 asteen. Monsuuni tuo sateita joulu–maaliskuussa, mutta toisaalta sateet eivät kestä paria tuntia kauemmin. Seychellit onkin esimerkiksi tammikuussa mainio pakopaikka Suomen talvesta.

Seychellien hintataso ja käytännön tietoa

Seychellien valuutta on Seychellien rupia (SCR), ja hintataso tässä saarivaltiossa vastaa pitkälti suomalaista. Pankkikortti käy maksuvälineenä isommissa liikkeissä, ravintoloissa ja takseissakin, mutta kortilla maksamisesta saatetaan veloittaa lisämaksua. Paikallista käteistä kannattaa pitää mukana ja sitä voi nostaa saarilla pankkiautomaateista, joita löytyy helposti.

Viisumia ei Seychelleille tarvita. Matkaajan suositellaan lisäävän rokotesuojaansa perusrokotusten lisäksi hepatiitti A -rokotuksen. Malariaa ei Seychelleillä tiettävästi esiinny.

Mielessä Seychellit? Löydä mieleisesi lento ja suosikkihotelli valikoimastamme

Lentoaika Seychelleille on noin 16 tuntia vaihtoineen. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva Seychellien matkapaketti – sekä lennot että suosikkihotellit – ja lähde Intian valtameren uniikkiin rantakohteeseen.

Finnair Holidaysin valikoimasta löydät monet muutkin eksoottiset ja kiehtovat vaihtoehdot elämäsi lomalle, kuten Honolulun- ja Fidžin-matkat.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Seychelleillä

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.