Malediivit – matka maailman kauneimpaan saaristoon

Malediivit

Yhteistyössä Mondo

Matka Malediiveille vie turkoosin, kuin karamelliväreillä maalatun meren ääreen. Palmut reunustavat täydellisiä hiekkarantoja. Hiekka on pehmeää ja lumenvalkeaa. Pinnan alla odottavat koralliriutat, jotka kuhisevat elämää. Malediivit on maailman kaunein saaristo, merellinen luonnonihme. Jokainen saari on kuin rantaparatiisin perikuva.

Jos haluat sukeltaa tai snorklata, lomamatkat Malediiveille kannattaa ottaa harkintaan. Kilpikonnia, haita, valashaita ja paholaisrauskuja näkee lähes varmasti. Malediivit on suojellut pinnanalaisen luontonsa esimerkillisesti: haiden kalastus on kokonaan kielletty.

Malediiveilla voi lomailla joko yksityisillä luksussaarilla, joilla on kullakin vain yksi hotelli omalla saarellaan, tai edullisesti majataloissa paikallisten asuttamilla saarilla. Ovat suunnitelmissa sitten majatalot tai hotellit, Malediivien matka jättää lähtemättömät muistot. Tästä ei rantaloma parane.

Katso kaikki tarjoukset

Malediivit matkakohteena

Malediivit, matka merelliseen paratiisiin

Malediivien saariryhmä sijaitsee Arabianmerellä 400 kilometriä Intian eteläkärjestä. Malediivit koostuu 26 atollista eli koralliriutoista rakentuvista saarista. Malediiveillä on tuhatkunta koralliriuttaa, ja lisäksi saariryhmä on tunnettu sinisistä laguuneistaan. Malediivien korkein kohta on vain vajaat 2,5 metriä merenpinnan yläpuolella. Malediivejä ympäröi upea merellinen ekosysteemi, jossa elää parituhatta eläin- ja kasvilajia.

Malediivien pääkaupunki Malé on kiireinen satama, joka on toiminut idän ja lännen välisen meriliikenteen pysähdyspaikkana jo toista tuhatta vuotta. Malediiveilla oli uskontona buddhalaisuus aina 1100-luvulle asti, jolloin maan pääuskonnoksi tuli hallitsijansa päätöksellä islam.

Tänä päivänä Malé on 130 000 asukkaan kuhiseva kaupunki ja Malediivien tasavallan hallinnollinen keskus. Malén pinta-ala on vain vajaat kuusi neliökilometriä, ja kaupunki onkin yksi maailman tiheimmin asutuista.

Malediivien nähtävyydet

Malediivit ei ole suoranaisesti kaupunkimatkailijan kohde, mutta pääkaupungissa Maléssa löytyy kyllä tekemistä ja nähtävyyksiä. Yksi näistä on 1600-luvulta peräisin oleva Old Friday Mosque. Tunnetuksi moskeijan tekee sen arkkitehtuuri ja materiaali: Old Friday Mosque on rakennettu korallikivestä, ja moskeijan ornamentaaliset yksityiskohdat ovat silmiä hivelevän hienoja. Myös Malén vanha basaarialue ja värikkäät kalamarkkinat ovat mainioita nähtävyyksiä.

Malén nähtävyyksien jälkeen on aika matkata merelliseen paratiisiin. Paikallisissa vesibusseissa on hauskaa siirtyä saarelta toiselle. Vesibussimatkat Malediivien atollien välillä ovat hinnoiltaan parin euron luokkaa. 
Pikaveneillä matkat saarten välillä taittuvat nopeasti ja helposti, joskin hintaa kertyy enemmän. Malésta kauempana oleviin kohteisiin voi myös lentää pienlentokoneella. Samalla kelpaa ihailla lumoavia atolleja ja sinisen eri sävyissä säihkyvää merta.

Malediivit: matkalla hyvä muistaa

Maléssa turistin odotetaan kunnioittavan islamilaista paikalliskulttuuria esimerkiksi pukeutumisessa, mutta pääkaupungin ulkopuolella tämä ei ole niin tarkkaa. Malediivit on mukavan rento lomakohde, jossa nautinnollista oleskelua ja kiinnostavaa tekemistä löytyy kaiken ikäisille, oltiinpa sitten häämatkalla tai perhelomalla.

Malediivien-matkalla kannattaa investoida elämyksiin – ne ovat taatusti ikimuistoisia, eikä vastaavia juuri muualta löydy.

Malediiveillä on valuuttana käytössä rufiya (MVR), mutta myös Yhdysvaltain dollareita otetaan vastaan. Maksukortit käyvät yleisesti Maléssa ja suurimmilla saarilla, mutta muualla liikkumista varten on hyvä varata käteistä. Luottokorttimaksuihin lisätään usein kuluerä, joka voi nousta jopa 5 prosenttiin loppusummasta. Malediiveillä paikallinen palkkataso on matalahko, joten noin 10 prosentin juomarahaa hyvästä palvelusta arvostetaan.

Milloin Malediiveille?

Malediivien sää on lämmin ja aurinkoinen ympäri vuoden. Paikallinen sadekausi osuu touko–lokakuun väliin, jolloin Malediivien sää voi olla myrskyisää ja tuulisempaa. Keskilämpötilan noustessa yli +25 asteeseen ei silti vähän voimakkaampikaan tuulenvire paljon häiritse. Meriveden lämpötila pysyy korkeana läpi vuoden. Aurinkolomaa kaipaavalle on Malediivit oikea matkakohde.

Malediivit: lennot, hotellit ja hintataso

Malediivien hintataso on Suomea halvempi. Ravintolat ja julkinen liikenne ovat Suomen hintatasoon tottuneille alhaisia. Kahden hengen hyvä päivällinen on 15–20 euron luokkaa – tosin ilman viiniä, joka on maassa kallista. Malediivien hotellit ja niiden ravintolat ovat hintavampia ja lähempänä Suomen hintatasoa. 

Paikallisesti tuotetut tuotteet ovat maahantuotuihin verrattuna huomattavan halpoja. Muista myös, että listahintaa ei kannata Malediivien matkalla kaikista tuotteista maksaa, vaan tinkaaminen on osa paikallista kulttuuria.

Vaikka lennot Malediiveille vievät kuin toiseen maailmaan, Malediivien aikaero Suomeen on vain muutama tunti. Malediiveille voi pääsääntöisesti matkustaa ilman viisumia, sillä Suomen kansalaiset saavat maksuttoman viisumin Malén lentokentällä.

Lentoaika Helsingistä Malediiveille on noin 15–20 tuntia vaihtoineen. Valitse juuri sinulle sopivat lennot Malediiveille ja hotellit lomamatkallesi Finnair Holidaysin valikoimasta. Matkahaustamme löydät muutkin kiehtovat kaukokohteet, kuten matkat Havaijille.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Malediiveilla

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.