Turvallisesti Finnair Holidays –matkalle

Finnair Holidaysin asiakkaiden matkustusturvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Jotta voit asiakkaanamme nauttia matkasta ja uusista elämyksistä, olemme keränneet ohjeita siitä, mitä tulee huomioida Finnair Holidays -matkaa suunnitellessa ja matkan päällä. Tutustu ohjeisiimme ja itseäsi sekä muiden terveyttä suojaaviin käytäntöihin jo ennen Finnair Holidays -matkaasi.

ENNEN MATKAA

Tarkista matkakohteesi maahantulosäädökset hyvissä ajoin ennen matkaa

Matkasi onnistumisen ja turvallisuuden vuoksi huomioithan, että eri maiden rajoitustoimet ja maahantulosäädökset voivat vaihdella ja muuttua nopeastikin. Maahantulosäädökset ovat kohdemaan viranomaisten asettamia, ja ne tulee tarkistaa kohdemaan viranomaisilta.

Tarkista matkakohteesi maahantulosäädökset joko kohdemaan lähimmästä edustustosta (LINK) tai Suomen ulkomaanedustustojen päivittämiltä Suomi ulkomailla -sivuilta (LINK).

Suositeltavaa on, että tarkistat säädökset hyvissä ajoin ennen matkaa. Maahanpääsyn edellytyksenä voi olla esimerkiksi minimimäärä majoitusvuorokausia maassa, terveystodistus tai maahantulolomakkeen täyttäminen hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

LENTOASEMALLA

Sekä Suomessa että kansainvälisillä lentoasemilla kiinnitetään erityistä huomiota siivoukseen, käsihygieniaan ja turvaväleihin. Useiden lentoasemien lattioille on asennettu huomiotarroja, jotka kertovat sopivista turvaväleistä. Noudata lentoasemilla sinulle annettavia ja mahdollisesti kuulutettavia ohjeistuksia. 

Helsinki-Vantaan lentoaseman palvelutiskeillä on muovisuojat ja lentoaseman henkilökunta käyttää suu-nenäsuojia. Huolehdi siitä, että mukanasi on riittävä määrä suu-nenäsuojia, joita suositellaan käytettäväksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja kansainvälisesti myös muiden maiden lentokentillä. Käsidesiä on saatavilla sekä lähtöselvityksessä että porttialueella, josta lennot lähtevät. On suositeltavaa välttää väkijoukkoja lähtöselvitysautomaateilla ja -tiskeillä, joten teethän lähtöselvityksen etukäteen verkossa tai Finnairin mobiilisovelluksessa. Jos koneeseen siirrytään lentokenttäbussilla, täytetään ne vain puoliksi koneeseen nousun yhteydessä. 

Tutustu myös Finnairin ja Finavian ohjeistuksiin:

Lennä levollisin mielin: Näin turvaamme terveytesi Finnairin lennolla

Matkustajan muistilista: Tarkista nämä ennen lentoasemalle saapumista

LENNOLLA

Finnair Holidays -matkat lennetään Finnairin suorin lennoin tai yhteistyössä oneworld-lentoyhtiöiden kanssa. Lennoilla noudatetaan kunkin lentoyhtiön turvallisuuslinjauksia.  

Infektiosairauden saamisriski lennolla on tämän hetken tietojen mukaan alhainen. Lentomatkustajien terveyden suojaamiseksi Finnair on ottanut käyttöön uusia toimenpiteitä. Finnairin lentokoneiden siivousta on tehostettu, ja lennoilla on saatavilla kosteuspyyhkeitä matkustajien käyttöön pintojen pyyhkimiseksi esimerkiksi ennen ruokailua. Lisäksi Finnairin lennoilla on jokaisen yli 7-vuotiaan matkustajan ja matkustamohenkilökunnan jäsenen käytettävä nenän ja suun peittävää suojusta koko lentomatkan ajan. Lennolla käytettävä suojus voi olla apteekista ostettava nenä-suusuojus tai itse tehty kankainen maski. Tärkeintä suojuksen käyttämisessä on se, että nenä ja suu peittyvät estäen pisaroiden leviämisen. Suu ja nenä täytyy suojata viimeisään koneeseen noustaessa ja sen voi riisua koneessa syömisen ja juomisen ajaksi. 

Muistathan, että Finnairin yhteistyölentoyhtiöillä käytännöt voivat vaihdella mutta suojaimen varaaminen kaikille lennoille on suositeltavaa.

Lue lisää

LENTOKENTTÄKULJETUS

Päästyäsi matkakohteeseen oman ja muiden terveyden suojaamiseen täytyy edelleen kiinnittää huomiota. Mikäli olet varannut kauttamme lentokenttäkuljetuksen, jossa on matkaseurueenne lisäksi muita matkustajia, suosittelemme käyttämään nenä-suusuojusta myös kuljetuksen aikana sekä noudattamaan kuljetusta varten annettuja ohjeita.

Huomiothan ja seuraathan aina kunkin maan viranomaisohjeistuksia turvallisuuskäytännöissä. Viranomaisten ohjeet ja turvallisuuskäytännöt voivat vaihdella matkakohteittain. Ohjeita voit saada joko kuljettajalta tai ennen matkaa lähetetyssä kuljetusvoucherissa.

Mikäli matkakohteesi maahanpääsyyn tulee merkittäviä rajoituksia Suomesta matkustaville lomailijoille, esimerkiksi karanteenivaatimus maahan saavuttaessa, tai rajoituksia, jotka vaikuttavat merkittävästi matkasi toteutumiseen, matkasi perutaan Finnair Holidaysin toimesta veloituksetta.

MAJOITTUMINEN

Jokaisessa hotellissa noudatetaan viranomaisohjeita, ja ympäri maailmaa on tehty valtavasti töitä asiakkaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamiseksi. Noudata hotellien antamia ohjeita ja sääntöjä turvallisuuden takaamiseksi. 

Hotelleissa on tehostettu muun muassa siivousta, desinfiointia ja tuuletusta yleisissä tiloissa. Hotellin ja huoneiden varustelua on voitu muuttaa terveytesi suojaamiseksi ja hygieniatason ylläpitämiseksi esimerkiksi poistamalla päivän lehdet. Lisäksi eniten kosketuksessa olevat esineet kuten ovenkahvat, valonkatkaisijat ja kaukosäätimet desinfioidaan säännöllisesti. Myös hotellihenkilökunnan hygieniaan kiinnitetään erityishuomiota, ja henkilökunnan lämpötilaa saatetaan mitata päivittäin. 

Myös hotellien palveluita on voitu muuttaa esimerkiksi perumalla hotellin asiakkailleen tarjoamia ohjelmia, joissa hotelliasiakkaat olisivat lähikosketuksessa toistensa kanssa. Hotelleissa, jotka tarjoavat ravintolapalveluita, on esimerkiksi aiemmin noutopöydistä tarjottavien ruokien tarjoiluun voinut tulla muutoksia ja pyritty järjestämään annokset joko pöytiin tarjoiltuna tai muulla tavalla.  

Hotelleissa seurataan kunkin maan viranomaisohjeita ja määräyksiä säännöllisesti ja tarkasti, jotta palveluntarjontaa ja hotellin toimintatapoja voidaan tarvittaessa muuttaa. Vaikka maan viranomainen ei olisikaan määräyksillään ohjannut hotellin toimintaa, voidaan hotellissa silti ottaa käyttöön uusia toimintatapoja suojaamaan sen asiakkaita ja henkilökuntaa, joiden terveys ja turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Mikäli saamme ennen matkaasi tiedon, että varaamasi hotellin palveluissa on merkittäviä muutoksia, jos esimerkiksi osa hotellin palveluista on suljettu, tiedotamme niistä erikseen varauksittain.

PALVELUT MATKAKOHTEESSA

Huomiothan, että eri maissa ja matkakohteissa on erilaisia sääntöjä, tapoja ja rajoituksia. Säännöillä ja rajoituksilla turvataan paikallisten ja matkailijoiden terveys ja turvallisuus, samalla mahdollistetaan matkailijoiden onnistunut ja nautinnollinen matka. Rajoituksia voi olla esimerkiksi ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai tapahtumia voi olla peruttu kokoontumiskiellon vuoksi. Rantalomakohteissa rannoilla on huomioitu turvavälit ja kävijämäärät, jotta jokainen voi nauttia olostaan turvallisesti. Huomioithan, että useimmat hotellit, ravintolat ja muut kohteen palvelut suosivat korttimaksua käteismaksun sijaan, ja jotkut ovat siirtyneet täysin korttimaksuihin kieltäytyen ottamasta käteistä rahaa vastaan. 

Matkakohteessa kannattaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä pitää aina mukana käsidesiä ja kasvosuojaimia, jotta voit suojautua isomman ihmisjoukon läheisyydessä tai esimerkiksi julkisessa liikenteessä. Huomioithan myös turvavälit, kun se on mahdollista ja käytä suojaimia, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Noudata matkakohteen viranomaisten ohjeita ja sääntöjä.

MATKAVAKUUTUS JA FINNAIR KORONATURVA SUOJAAVAT SINUA

Tarjoamme sinulle lisäturvaa Finnair Koronaturvalla veloituksetta, kun matkustat ulkomaille 3. marraskuuta 2020 – 31. maaliskuuta 2021. Finnair Koronaturva ei korvaa matkavakuutusta, mutta tarjoaa lisäturvaa sairastuessasi koronavirukseen ulkomailla.

Suosittelemme silti hankkimaan matkavakuutuksen ennen matkaasi ja tarkistamaan vakuutuksen korvausehdot. Vakuutusyhtiöiden korvausehdoissa on eroja, ja onkin hyvä tarkistaa ne hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. On suositeltavaa, että matkavakuutus on voimassa heti matkavarauksen tekemisen jälkeen, ja on tärkeää huolehtia matkavakuutuksen voimassaolosta, jotta se korvaa mahdollisen sairastumisen sekä ennen matkaa että sen aikana.

Lue lisää Finnair Koronaturvasta

Lue lisää Finnair Matkavakuutuksesta

Usein kysytyt kysymykset

Onko matkustaminen nyt turvallista? 
Seuraamme tarkasti sekä Suomen että kohdemaiden viranomaisten ohjeistuksia ja teemme päätökset matkojen toteuttamisesta niiden perusteella. Mikäli matkakohteesi maahanpääsyyn tulee merkittäviä rajoituksia Suomesta matkustaville lomailijoille, esimerkiksi karanteenivaatimus maahan saavuttaessa, tai rajoituksia, jotka vaikuttavat merkittävästi matkasi toteutumiseen, matkasi perutaan Finnair Holidaysin toimesta veloituksetta. Turvallinen matkustaminen on meille ensisijaisen tärkeää, ja toteutamme matkat vain silloin kun se on turvallista. 

Voiko kohteissa matkailla normaalisti? 
Eri maissa on erilaisia tapoja ja rajoituksia, joilla turvataan paikallisten ja matkailijoiden terveys ja turvallisuus. Rajoituksia voi olla esimerkiksi ravintoloiden tai muiden palvelujen aukioloajoissa, nähtävyyksien sallituissa kävijämäärissä tai tapahtumia voi olla peruttu kokoontumiskiellon vuoksi. Rantalomakohteissa rannoilla on huomioitu turvavälit ja kävijämäärät, jotta jokainen voi nauttia olostaan turvallisesti. Huomioithan, että useimmat hotellit, ravintolat ja muut palvelut suosivat korttimaksua käteismaksun sijaan, ja jotkut ovat siirtyneet täysin korttimaksuihin kieltäytyen ottamasta käteistä vastaan. 

Miten voin parhaiten varautua matkalle? 
Suosittelemme huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta sekä pitämään aina mukana käsidesiä ja kasvosuojaimia, jotta voit suojautua isomman ihmisjoukon läheisyydessä tai esimerkiksi julkisessa liikenteessä. Huomioithan myös turvavälit, kun se on mahdollista ja käytä suojaimia, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Noudata matkakohteen viranomaisten ohjeita ja sääntöjä.

Voinko joutua karanteeniin kohteessa? 
Mikäli matkakohteesi maahanpääsyyn tulee merkittäviä rajoituksia Suomesta matkustaville lomailijoille, esimerkiksi karanteenivaatimus maahan saavuttaessa, tai rajoituksia, jotka vaikuttavat merkittävästi matkasi toteutumiseen, matkasi perutaan Finnair Holidaysin toimesta veloituksetta. 

Millaisia varotoimenpiteitä on lentokoneessa? 
Finnair Holidaysin matkat lennetään Finnairin tai Finnairin yhteistyökumppanien lennoilla, ja lennoilla asiakkaamme noudattavat kunkin lentoyhtiön turvallisuuslinjauksia. Suuri osa lennoista on Finnairin suoria lentoja. Finnairin lentokoneiden siivousta on tehostettu, ja lennoilla on saatavilla kosteuspyyhkeitä matkustajien käyttöön pintojen pyyhkimiseksi esimerkiksi ennen ruokailua. Jokaisen yli 7-vuotiaan matkustajan tulee käyttää nenä-suusuojusta koko lentomatkan ajan. Syömisen ja juomisen ajaksi maskin voi ottaa pois. 

Miten hotelleissa on huomioitu hygieenisyys? 
Hotelleissa on tehostettu muun muassa siivousta, desinfiointia ja tuuletusta yleisissä tiloissa. Hotellin ja huoneiden varustelua on voitu muuttaa terveytesi suojaamiseksi ja hygieniatason ylläpitämiseksi esimerkiksi poistamalla päivän lehdet. Eniten kosketuksessa olevat esineet kuten ovenkahvat, valonkatkaisijat ja kaukosäätimet desinfioidaan säännöllisesti. Lisäksi hotellihenkilökunnan hygieniaan kiinnitetään erityishuomiota, ja henkilökunnan lämpötilaa saatetaan mitata päivittäin. 

Myös hotellien palveluita on voitu muuttaa esimerkiksi perumalla hotellin asiakkailleen tarjoamia ohjelmia, joissa hotelliasiakkaat olisivat lähikosketuksessa toistensa kanssa. Hotelleissa, jotka tarjoavat ravintolapalveluita, on esimerkiksi aiemmin noutopöydistä tarjottavien ruokien tarjoiluun voinut tulla muutoksia ja pyritty järjestämään annokset joko pöytiin tarjoiltuna tai muulla tavalla.  

Miten lentokoneessa huomioidaan turvavälit? 
Koneeseen nousu tapahtuu uuden käytänteen mukaan siten, että turvavälit turvataan ja vähennetään kontakteja asiakkaiden välillä koneeseen nousun aikana. Koneet täytetään takaosasta alkaen. Businessluokan ja tasoasiakkaiden Priority-koneeseen nousu ei ole tämän vuoksi toistaiseksi käytössä. Jos koneessa on tilaa, asiakkaat istuvat mahdollisimman kaukana toisistaan, ja istumajärjestys tarkistetaan portilla.