Teneriffa – lomalle Kanarian kauneimpiin maisemiin

Espanja

Yhteistyössä Mondo

Näköalatasanteelle astuessa on pakko haukkoa henkeä. Vuoriston ohuen ilman lisäksi syynä on ympärillä avautuva maisema: jähmettyneitä laavavirtoja, loputonta louhikkoa ja karunkauniita kukkuloita. Ympärivuotisen rantalomailun lisäksi Teneriffa tarjoaa mahdollisuudet vaellusmatkailuun henkeäsalpaavan maiseman keskellä.


Teneriffan huiminta maisemaa hallitsee Kanarian – ja koko Espanjan korkein vuori Teide, jonka huippu kohoaa 3718 metriä merenpinnan yläpuolelle. Sen laella seistessä on helppo kuvitella olevansa Teneriffan sijaan vieraalla planeetalla.


Teneriffa on Kanariansaarista suurin, joten tekemistä riittää. Rantalomailija löytää rannikolta toinen toistaan hienommat hiekkarannat ja villit vesipuistot, kun taas luontomatkailijan upeimmat elämykset löytyvät Teneriffan sisämaasta. Sää Teneriffalla on lämmin ympäri vuoden.


Hyviä polkuja vaeltamiseen ja maastopyöräilyyn löytyy ympäri saarta. Teide-tulivuoren karujen maisemien lisäksi päivän voi viettää patikkaretkellä Bosque de la Esperanzan kanarianmäntymetsässä. Vielä vehreämpää luontoa löytyy lyhyen lauttamatkan päästä, Teneriffan naapurisaarelta La Gomeralta. 

Katso kaikki tarjoukset

Teneriffa matkakohteena

Teneriffan sää

Subtrooppinen ilmasto takaa, että lomamatkat Teneriffalle ovat jatkuvasti suosiossa. Teneriffan sää on ihanteellinen aina tammikuusta joulukuuhun niin rantalomaa kuin vaikkapa golfharrastusta tai vaellusretkiä ajatellen. Keskilämpötilat Teneriffalla joulu–maaliskuussa ovat 17–18 astetta, ja korkeimpiin hellelukemiin ylletään elokuussa. Tuolloinkin leppeät pasaatituulet saavat sään tuntumaan miellyttävän lämpimältä, ei tukalalta.

Eteläisen Teneriffan sää on kuumempi ja aurinkoisempi, ja siellä ovat Teneriffan suurimmat rantalomakohteet. Pohjois-Teneriffan säähän kuuluu hieman enemmän sateita, joten luonto on vihreämpää.

Teneriffan hintataso

Niin ostosten, liikkumisen kuin ruoan ja juoman suhteen Teneriffan hintataso on edullinen. Luottokortit käyvät yleisesti maksuvälineeksi. Valuuttana Teneriffalla on koko Espanjan tapaan euro.

Teneriffan lennot ja hotellit 

Lennot Helsingistä Teneriffalle suoralla yhteydellä kestävät 6 tuntia 30 minuuttia. Teneriffan aikaero Suomeen nähden on -2 tuntia.

Suurimmat Teneriffan hotellit ja esimerkiksi perheiden suosimat huoneistohotellit ovat keskittyneet saaren eteläosiin. Pohjois-Teneriffalla on yleisemmin pienempiä boutiquehotelleja, ja paikalliseen kulttuuriin Teneriffan lomamatkailija voi tutustua myös majoittumalla perinteiseen kanarialaiseen tyyliin rakennettuun hotelliin.

Teneriffan lentokenttä

Teneriffalla on kaksi kansainvälistä lentokenttää, yksi saaren eteläpuolella, toinen pohjoisessa. Kulkeminen lentokentältä eri puolille saarta on helppoa niin vuokra-autolla kuin paikallisbusseilla. Myös mittaria käyttävän virallisen taksin saa vaivattomasti, ja hintataso on varsin edullinen.


Teneriffan nähtävyydet

Suosituimmat nähtävyydet Teneriffan-matkalla ovat saaren kylät ja kaupungit. Puerto de la Cruzin satamakaupunki on perinteikäs rantalomakohde, jonka luksushotelleissa ja bulevardeilla viihdyttiin jo 1800-luvulla. Historiallisen kasvitieteellisen puutarhan ja idyllisten kanarialaiskortteleiden lisäksi Puerto de la Cruzissa sijaitsee monen perhematkaajan mielestä Teneriffan paras lomakohde: eläinpuisto Loro Parque.

Teneriffan vanhin kaupunki La Laguna on Unescon maailmanperintökohde, jonka historiallisen keskustan kapeilla kujilla voi ihailla viehättäviä rakennuksia sekä poiketa pikkukaupoissa ja kuppiloissa. 

Pääkaupunki Santa Cruzin maamerkkinä on arkkitehtuuriltaan kiintoisa Auditorio de Tenerife, jonka kupeesta löytyy iso julkinen uima-allas. Viehättävässä Garachicon pikkukaupungissa on kaikille avoimia luonnonaltaita tulivuorenpurkauksessa syntyneiden kallioiden sylissä.


Teneriffan retket ja tekemistä Teneriffalla

Teneriffa tarjoaa lomailijoille monipuolisia aktiviteetteja. Golfin ystäville on valittavana lukuisia kenttiä, ja vesillä voi nautiskella lukemattomilla tavoilla. Tekemistä riittää esimerkiksi sukeltamisen, surffauksen, purje- ja leijalautailun sekä melonnan parissa – ja uimareille on niin hiekka- ja laavarantoja kuin kallioaltaita. Retket vesipuisto Siam Parkiin ja seikkailupuisto Forestal Parkiin antavat vauhdikkaita elämyksiä, mutta sopivat myös lapsille.

Teneriffan-matkalla suosittua tekemistä ovat veneretket ja Atlantin aalloissa hyppivien delfiinien bongaaminen. Saariretkillä Teneriffan tunnetuin luontokohde on tulivuori Teide, jolle pääsee nousemaan köysirataa pitkin. Teiden tulivuorimaisemiin ja laavakenttiin voi tutustua autokyydillä, ja sen upea kansallispuisto on myös kuuluisa Teneriffan-matkojen vaelluskohde.


Autonvuokraus Teneriffalla

Teneriffaa kannattaa kierrellä ihailemassa monelta kantilta, ja paras tapa tutustua saaren eri puoliin on liikkua autolla. Autonvuokraus on Teneriffalla mutkatonta. Liikenne on varsin rauhallista ja autoilu kohtalaisen helppoa. Vuokra-autoja tarjoavia välittäjiä toimii Teneriffalla runsaasti, ja laajan tarjonnan ansiosta autojen vuokrahinnat ovat edullisia.

Löydä juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Teneriffan-matkallesi sivuiltamme! Katsasta Finnair Holidaysin valikoimasta myös muut rantalomat, sekä Espanjan kohteista Marbellan- ja Mallorcan-matkat tai Barcelonan-kaupunkilomat.

Hyvä tietää kohteesta Tenerife

Syö

Pienen kalastajakylän La Caleta -ravintolan terassipöydän äärestä on avoin näkymä kimaltelevalle Atlantille. Illallisen kohokohta on, kun aurinko laskee mereen. Tarjolla on pyyntituoreita äyriäisiä ja kalaa kohtuuhintaan. Pääruuat maksavat kympistä kahteen kymppiin.

Koe

Himokuntoilijat polkevat Teidelle pyörällä. Menomatkalla saat varautua kovaan nousuun. Pidä huolta, että jarrupalat kestävät paluumatkan. Reitti kulkee serpentiinitietä pitkin, ja maisemat vaihtelevat viinitiloista mäntymetsiin. Viimeiset metrit Teiden huipulle pääsee kaapelihissillä, jos tuuliolosuhteet suovat. Patikoi ja nauti, vaikkei hissi olisikaan auki. Ota eväät mukaan!

Shoppaile

Jos pilvinen päivä yllättää viileydellään, apu on lähellä. United Colors of Benettonin outlet-myymälä sijaitsee Playa de las Americasin rantakadulla. Myymälästä kannattaa penkoa Benettonin perusneuleita aikuisille. Miesten merinovillainen villapaita maksaa noin kymmenen euroa.

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.