Singapore – matka ihmeiden kaupunkiin

Yhteistyössä Mondo

Jättimäisen kuvun sisällä kohoaa tekovuori, jolla kasvaa usvan peittämä pilvimetsä. Vieressä futuristiset superpuut nousevat 50 metrin korkeuteen. Kasvitieteellinen puutarha Gardens by the Bay on yksi Singaporen ihmeistä.

Hämmästyttävä. Se on sana, joka kuvaa Singaporea parhaiten. Singapore on hulppeita pilvenpiirtäjiä ja niiden vierellä kauniissa riveissä seisovia värikkäitä, vanhoja kiinalaistaloja. Singapore on hiekkarantoja ja koskemattomassa sademetsässä asuvia kaguaaneja.

Kulttuurimatkailijalle Singaporen nähtävyyksiä ovat Kaakkois-Aasian parhaat museot. Perheitä houkuttelevat lomalle huvipuistot ja maailman paras eläintarha. Orchard Roadin ostoskeskukset ovat ostosmatkaajan paratiisi. Yöelämän ystävä yllättyy Singaporen vauhdikkaista klubeista. Hyvää ruokaa löytää joka kulmalta.

Matkakohteena Singapore on todellinen ihmeiden kaupunki.

Singapore matkakohteena

Singaporen nähtävyydet

Kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen on Singaporen matkailijalle todella helppoa. Singaporen keskustassa vain kävelymatkan päässä toisistaan löytyy toinen toistaan kiehtovampia alueita, kuten Chinatown, Little India, Arabikorttelit ja Clarke Quayn trendikäs ravintoloiden ja yöelämän keskus Singaporejoen rantamilla. Lyhyen, vaikkapa köysiradalla taitettavan matkan päässä Sentosan saarella puolestaan on ihastuttavia hiekkarantoja ja lukuisia upeita hotelleja.

Keskustan edustalla sijaitsee mereltä vallatulle alueelle rakennettu Marina Bay, jossa voi käydä ällistelemässä vaikkapa vaikuttavaa ArtScience-museota ja eksoottista Gardens by the Bay -puutarhaa. Ikonisena maamerkkinä maisemaa hallitsee valtaisa, kolmesta 55-kerroksisesta tornista koostuva Marina Bay Sands -hotelli, jonka huipulla oleva infinity pool on maailmankuulu. Moni majoittuu tähän luksushotelliin ainakin päiväksi tai pariksi ”kerran elämässä” -asenteella, jotta pääsee ihailemaan suoraan uima-altaalta Singaporen siluetin ylle avautuvia huimaavia näkymiä.

Yksi hienoimmista Singaporen museoista on Chinatownissa sijaitseva Buddha Tooth Relic Temple & Museum, jonka loistokkaassa rakennuksessa on buddhalaisen temppelin lisäksi buddhalaista taidetta ja historiaa esitteleviä upeita näyttelyitä. Perhematkailijoiden suosikkinähtävyyksiin kuuluu ehdottomasti Singapore Zoo. Vinkki sinulle, joka haluat kokea aivan erityisen aamun: suuntaa heti yhdeksältä eläintarhaan ja nauti Jungle Breakfast: aamiainen yhdessä orankien kanssa!

Erilaiset ruokakulttuurit kohtaavat tuhansien ravintoloiden ja katukojujen tarjoamissa mahtavissa makuelämyksissä, ja makoisan aterian saa jo parilla eurolla. Kuten Singaporessa kaikkialla, myös ruokapaikoissa noudatetaan tarkkoja puhtausmääräyksiä – niinpä myös ihania katuruokia voi maistella turvallisin mielin.


Singaporen sää

Singaporen matkaa suunnitellessa ei ole tarpeen mietiskellä sään kannalta parasta mahdollista ajankohtaa: mikä tahansa vuodenaika sopii matkailuun hyvin. Singaporen ilmasto on tasaisen trooppinen ja lämpötila pysyttelee ympäri vuoden 24–32 asteessa, myös yöaikaan. Singapore sijaitsee lähes päiväntasaajan kohdalla, joten sää ja lämpötilat eivät juuri vaihtele eri vuodenaikoina. Ennätyksellisen viileät asteet on mitattu jo vuonna 1934: tuolloin kahtena tammikuun päivänä elohopea jäi ”vain” 19,4 asteeseen!

Sateita esiintyy ympäri vuoden, ja ilmankosteus yltää usein yli 90 prosenttiin. Edes sateisimpina kuukausina marraskuussa, joulukuussa ja tammikuussa sadekausi ei ole erityisen voimakas, eivätkä sateet yleensä kestä yhtäjaksoisesti muutamaa tuntia pidempään.


Singaporen hintataso ja käytännön tietoa

Kaakkois-Aasian mittapuulla Singaporen hintataso on korkea, mutta Eurooppaan verrattuna Singapore on matkailijalle edullinen esimerkiksi hotellimajoituksen, liikkumisen ja syömisen osalta. Luksus on toki asia erikseen ja on hintavaa samaan tapaan kuin kaikkialla maailmassa. Alkoholi on suomalaiseenkin hintatasoon vertaillen kallista, sillä alkoholivero on korkea.

Singaporen rahayksikkö on dollari (SGD). Pienemmissä liikkeissä asiointiin kannattaa varata käteistä, sillä niissä ei kovin usein hyväksytä ulkomaisia luottokortteja. Isommissa ostospaikoissa ja varsinkin hinnakkaammissa ostoksissa luottokortit käyvät yleisesti, mutta kortilla maksamisesta saatetaan veloittaa muutama prosentti lisähintaa. Taksit veloittavat 15 % lisää maksusta luottokortilla. Singaporessa taksihinnat ovat varsin huokeat ja takseissa on poikkeuksetta toimivat mittarit.

Juomarahan antaminen ei ole välttämätöntä, mutta sitä kyllä arvostetaan. Monissa ravintoloissa lisätään kymmenen prosentin palvelumaksu sekä seitsemän prosentin liikevaihtovero laskun loppusummaan automaattisesti.

Matkailukohteena Singapore on uskomattoman monipuolinen ja kompakti. Singaporessa asukkaita on suunnilleen saman verran kuin koko Suomessa eli noin viisi ja puoli miljoonaa, mutta pinta-alaltaan koko tämä kaupunkivaltio on samaa luokkaa kuin Helsinki. Vaikutelma, jonka jo Singaporen lentokenttä antaa, säilyy matkan loppuun asti: kaikki on erittäin huoliteltua ja selkeää ja toimii vaivattomasti ja täsmällisesti. Paikallinen väestö kiireisenäkin suhtautuu turisteihin rennon ystävällisesti ja avuliaasti.

Lentoaika Singaporeen suoralla yhteydellä on 11 tuntia 35 minuuttia.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Singaporessa