Singapore – Matka ihmeiden kaupunkiin

Singapore

Yhteistyössä Mondo

Jättimäisen kuvun sisällä kohoaa tekovuori, jolla kasvaa usvan peittämä pilvimetsä. Vieressä futuristiset superpuut nousevat 50 metrin korkeuteen. Kasvitieteellinen puutarha Gardens by the Bay on yksi ihmeistä Singaporen-matkalla.
 
Hämmästyttävä. Se on sana, joka sopii Singaporeen parhaiten. Singapore on hulppeita pilvenpiirtäjiä ja niiden vierellä kauniissa riveissä seisovia värikkäitä, vanhoja kiinalaistaloja. Singapore on hiekkarantoja ja koskemattomassa sademetsässä asuvia kaguaaneja.
 
Kulttuurimatkailijalle Singaporen nähtävyyksiä ovat Kaakkois-Aasian parhaat museot. Huvipuistot puolestaan houkuttelevat perheitä ja vauhdin ystäviä lomalle Singaporeen. Orchard Roadin ostoskeskukset ovat ostosmatkaajan paratiisi. Yöelämän ystävä yllättyy Singaporen vauhdikkaista klubeista. Hyvää ruokaa löytää joka kulmalta.
 
Singaporen-matkat vievät todelliseen ihmeiden kaupunkiin.

Katso kaikki tarjoukset

Maailman parhaat ruokakojut

Singapore on tunnettu Hawker Centre -ruokatoreistaan. Katso vinkkimme parhaisiin ruokakojuihin ja maistamisen arvoisiin annoksiin nyt!

Lue lisää

Singapore matkakohteena

Singaporen nähtävyydet hämmästyttävät

Singaporessa kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen on matkailijalle todella helppoa. Keskustassa vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan löytyy toinen toistaan kiehtovampia alueita, kuten Chinatown, Little India, Arabikorttelit sekä Clarke Quayn trendikäs ravintoloiden ja yöelämän keskus Singaporejoen rantamilla. Lyhyen, vaikkapa köysiradalla taitettavan matkan päässä Sentosan saarella puolestaan on ihastuttavia hiekkarantoja ja lukuisia upeita hotelleja.

Keskustan edustalla sijaitsee mereltä vallatulle alueelle rakennettu Marina Bay, jossa voi käydä ällistelemässä vaikkapa vaikuttavaa ArtScience-museota ja eksoottista Gardens by the Bay -puutarhaa. Ikonisena maamerkkinä maisemaa hallitsee valtaisa, kolmesta 55-kerroksisesta tornista koostuva Marina Bay Sands -hotelli, jonka huipulla oleva infinity pool on maailmankuulu. Moni sisällyttää Singaporen-matkaansa majoittumisen tähän luksushotelliin ainakin päiväksi tai pariksi ”kerran elämässä” -asenteella. Se on keino päästä ihailemaan suoraan uima-altaalta Singaporen siluetin ylle avautuvia huimaavia näkymiä. 

Yksi hienoimmista Singaporen museoista on Chinatownissa sijaitseva Buddha Tooth Relic Temple & Museum, jonka loistokkaassa rakennuksessa on buddhalaisen temppelin lisäksi buddhalaista taidetta ja historiaa esitteleviä upeita näyttelyitä.

Herkuttelun juhlaa Singaporen-matkalla

Lomalla Singaporessa huomaa, miten erilaiset ruokakulttuurit kohtaavat tuhansien ravintoloiden ja katukojujen tarjoamissa mahtavissa makuelämyksissä, ja makoisan aterian saa jo parilla eurolla. Kuten Singaporessa kaikkialla, myös ruokapaikoissa noudatetaan tarkkoja puhtausmääräyksiä – niinpä myös ihania katuruokia voi maistella turvallisin mielin. 

Juomarahan antaminen ei ole välttämätöntä, mutta sitä kyllä arvostetaan. Monissa ravintoloissa lisätään kymmenen prosentin palvelumaksu sekä seitsemän prosentin liikevaihtovero laskun loppusummaan automaattisesti.

Kun suunnittelet herkuttelumatkaa Singaporeen, tutustu myös Finnair Holidays -sivustoltamme löytyviin vinkkeihin, joissa esittelemme Singaporen parhaat ruokatorit.

Lomamatkat Singaporeen eivät jää koskaan säästä kiinni

Singaporen-matkaa suunnitellessa ei ole tarpeen mietiskellä sään kannalta parasta mahdollista ajankohtaa: mikä tahansa vuodenaika sopii matkailuun hyvin. Singaporen ilmasto on tasaisen trooppinen ja lämpötila pysyttelee ympäri vuoden 24–32 asteessa, myös yöaikaan. Singapore sijaitsee lähes päiväntasaajan kohdalla, joten sää ja lämpötilat eivät juuri vaihtele eri vuodenaikoina. Ennätyksellisen viileät asteet on mitattu jo vuonna 1934: tuolloin kahtena tammikuun päivänä elohopea jäi ”vain” 19,4 asteeseen!
 
Sateita esiintyy ympäri vuoden, ja ilmankosteus yltää usein yli 90 prosenttiin. Edes sateisimpina kuukausina marraskuussa, joulukuussa ja tammikuussa sadekausi ei ole erityisen voimakas, eivätkä sateet yleensä kestä yhtäjaksoisesti muutamaa tuntia pidempään.

Käytännön tietoa Singaporen-matkalle

Kaakkois-Aasian mittapuulla Singaporen hintataso on korkea, mutta Eurooppaan verrattuna loma Singaporessa on matkailijalle edullinen esimerkiksi hotellimajoituksen, liikkumisen ja syömisen osalta. Luksus on toki asia erikseen ja on hintavaa samaan tapaan kuin kaikkialla maailmassa. Alkoholi on suomalaiseenkin hintatasoon vertaillen kallista, sillä alkoholivero on korkea. 

Singaporen rahayksikkö on Singaporen dollari (SGD). Pienemmissä liikkeissä asiointiin kannattaa varata käteistä, sillä niissä ei kovin usein hyväksytä ulkomaisia luottokortteja. Isommissa ostospaikoissa ja varsinkin hinnakkaammissa ostoksissa luottokortit käyvät yleisesti, mutta kortilla maksamisesta saatetaan veloittaa muutama prosentti lisähintaa. Taksit veloittavat 15 prosenttia lisää maksusta luottokortilla. Singaporessa taksihinnat ovat varsin huokeat ja takseissa on poikkeuksetta toimivat mittarit.

Matkailukohteena Singapore on uskomattoman monipuolinen ja kompakti. Singaporessa asukkaita on suunnilleen saman verran kuin koko Suomessa eli noin viisi ja puoli miljoonaa, mutta pinta-alaltaan koko tämä kaupunkivaltio on samaa luokkaa kuin Helsinki. Vaikutelma, jonka jo Singaporen lentokenttä antaa, säilyy matkan loppuun asti: Singapore on kaupunkiloman kohteena erittäin huoliteltu ja selkeä, ja kaikki toimii vaivattomasti ja täsmällisesti. Paikallinen väestö kiireisenäkin suhtautuu turisteihin rennon ystävällisesti ja avuliaasti.

Löydä unelmiesi lomamatkat Singaporeen Finnair Holidaysilta

Lentoaika Singaporeen suoralla yhteydellä on 11 tuntia 35 minuuttia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli Singaporesta ja lähde elämysten täyteiselle lomamatkalle Singaporen ihmeelliseen kaupunkivaltioon.
 
Myös muut, toinen toistaan kiehtovammat Aasian matkakohteet – muun muassa Balin-matkat sekä Kioton- ja Pekingin-kaupunkilomat – kaikkine lentoineen ja suosikkihotelleineen löydät Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Singaporessa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.