Kioto – matka Japanin kulttuuriin

Japani

Yhteistyössä Mondo

Lampeen heijastuu peilikuvana kultaisena kimaltava Kinkaku-ji-paviljonki. Tuhannet oranssit torii-portit johtavat vuorella sijaitsevalle pyhätölle. Geisha kipittää Gionin vanhoilla kaduilla. Ryōan-jin kivipuutarha on täyttä zeniä. Kioto on täynnä toinen toistaan kauniimpia näkymiä ja nähtävyyksiä.


Kioto toimi tuhannen vuoden ajan Japanin pääkaupunkina, ja se on todellinen japanilaisen kulttuurin runsaudensarvi. Kioton kaikkia nähtävyyksiä ei edes kannata yrittää kokea yhdellä Kioton-matkalla. Valitse muutama tunnettu ja tuntemattomampi nähtävyys, jotta ehdit nauttia kiireettömästi myös kaupungin ihanasta tunnelmasta. Kiotosta löytyy menneiden aikojen hurmaava Japani.


Matkakohteena Kioto on monipuolinen. Kioto on täynnä perinteitä, mutta se on myös moderni suurkaupunki, jossa voi shoppailla ja herkutella. Kiotoon on helppo matkustaa Osakan kautta.

Katso kaikki tarjoukset

Kioto matkakohteena

Kioton matkavinkit

Lumoava Kioto, Japanin keisarillisen historian keskus, tutustuttaa matkailijan perinteiseen Japaniin. Kioton ikiaikainen kauneus säästyi jopa toisen maailmansodan tuhoilta, jotka kohtasivat muita Japanin suurkaupunkeja.

Puolentoista miljoonan asukkaan Kioto on kansallisaarre, jonka mittaamattoman arvokasta rakennustaidetta vaalitaan huolellisesti. Myös Kioton perinteiset korttelialueet ovat tarkoin suojeltuja. Kioton matkavinkit sisältävätkin ehdottomasti paitsi keisarilliset temppelit, myös korttelit, joista tunnetuimpia ovat kaupungin itäosassa sijaitsevat geisha-alueet.

Huippumodernia arkkitehtuuria on tuotu Kioton kaupunkikuvaan hyvin harkiten. Pilvenpiirtäjiä ei sallita lainkaan. Kioton asukkaatkin tunnetaan tyylikkyydestään, ja Kiotoa kutsutaan Japanin muotimekaksi.

Kioton nähtävyydet

Keskustassa sijaitseva Kioton keisarillinen palatsi Kyoto-gosh on kuuluisa keisarillisesta temppelistään ja sitä ympäröivistä puutarhoista. Kiotossa on kaikkiaan neljä keisarillista temppeliä sekä lukuisia muita buddhalaisia ja ŝintolaisia temppeleitä. Esimerkiksi vuorenrinteellä kohoava Kiyomizu-dera-temppeli vesiputouksineen on vaikuttava.

Kioton-matkan teemaksi voi mainiosti valita vaikkapa kaupungin monet maailmanperintökohteet, joihin kuuluu myös japanilaisen taiteen ja puuseppätaidon mestarinäyte Nijo-linna. Modernia aikaa edustavat Kioton nähtävyydet ovat nekin huikean visuaalisia, esimerkiksi Japanin nykyarkkitehtuurin helmi Miho-taidemuseo.

Lukemattomat Kioton nähtävyydet uhkuvat kauneutta ja harmoniaa, ja vieläkin rauhaisammasta elämyksestä voi nauttia kylpylässä japanilaiseen tapaan. Kuuman lähteen päälle perustetut kylpylät eli onsenit ovat Japanissa vuosisataista perinnettä, johon Kioton-matka tarjoaa loistavan tutustumismahdollisuuden.


Kioton ravintolat

Kun listataan Kioton-matkavinkkejä, herkuttelua ei pidä unohtaa. Ruokamatkailijan kannattaa ehdottomasti käydä keskustan perinteikkäällä Nishikin ruokatorilla: japanilaisten tuoreiden raaka-aineiden ja niistä valmistettujen herkkujen runsaus on mykistävä.

Kioton ravintolat tarjoavat sekä perinteistä japanilaista että fuusiotyylistä ruokaa, ja erityisen laajaa on kasvisruokien valikoima. Kioton ravintolat, joita löytyy hyvin esimerkiksi Gionin ja Pontochon alueilta, ovat hinnoiltaan edullisia. 

Kioton hintataso niin ruoan kuin majoituksenkin osalta laskee mitä etäämmälle keskustasta siirrytään. Kaupungin hotellitarjonta on monipuolinen, ja lisänä on eksoottisiakin yöpymispaikkoja, kuten kapselihotelleja, internetkahviloita tai temppeleitä.
 

Kioton sää

Kioton sää on matkailijalle paras keväällä ja syksyllä, jolloin lämpötila viihtyy +20 asteen tuntumassa ja sateet ovat vähäisiä. Jos onni suosii, kevään Kioton-matka voi osua yksiin kirsikkapuiden kukinnan ja Hanami-juhlan kanssa. Syksyllä Kioton puistot tulvivat hienoa väriloistoa.

Kesäisin Kioton sää on monen makuun liian kuuma ja kostea. Myös talven pakkaskelit sopivat Kioton-matkaan hyvin silloin, jos haluaa kiertää Kioton nähtävyydet ilman ruuhkia.
 

Kiertomatkalle Kiotosta

Kioto on erinomaisten junayhteyksien keskellä, minkä voi todeta jo kaupungin huippunykyaikaisella rautatieasemalla. Kioton lennot suuntaavat Osakaan, mistä nopea jatkomatka junalla Kiotoon vie reilun tunnin.

Kioton ja Tokion välimatka taittuu luotijunalla runsaassa kahdessa tunnissa. Tokio–Kioto-junamatkan varrella reissaajaa ilahduttaa kaikkein ikonisin Japani-näkymä: Fuji-vuori lumihuippuineen.

Jos retkeily Kiotosta junalla muualle Japaniin kuuluu Kioton-matkasuunnitelmaasi, Japan Rail Pass voi osoittautua hyödylliseksi. Voit hankkia junapassin valmiiksi jo ennen matkaa ja välttyä yksittäisten lippujen ostamiselta.

Kiotoon matkustaessasi suorat lennot Helsingistä Osakaan kestävät noin 10 tuntia. Löydä juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Kioton-matkallesi sivuiltamme! Katso myös Finnair Holidays -valikoimastamme, mitä Tokion-matka tai muut Aasian-matkat voivat sinulle tarjota.

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.