Kööpenhamina – Matka eläväiseen kulttuurikaupunkiin

Tanska

Yhteistyössä Mondo

Kööpenhaminaa kutsutaan Pohjoismaiden eurooppalaisimmaksi pääkaupungiksi. Viihtyisästä kulttuurikaupungista löytyy kiinnostavaa arkkitehtuuria, muotia ja huippudesignia. Rikas ruokakulttuuri tarjoaa elämyksiä ruokarekoista maailman parhaimmiksi valittuihin ravintoloihin. Kaupunkilomalla Kööpenhaminassa pääsee viettämään rentouttavia hetkiä kätevästi lähellä olevissa puistoissa ja rannoilla.

Matkat Kööpenhaminaan yhdistyvät monen mielessä muutamaan kaupungin maailmankuuluun symboliin. Tunnetuimmat nähtävyydet, Pieni merenneito -patsas ja Tivoli, ovat kaikenikäisten suosikkeja. Keskustassa on myös lukuisia kiinnostavia museoita ja kuninkaallisia rakennuksia. Lyhyiden välimatkojen kaupungissa, jota pyörätiet halkovat ja jossa maasto on tasainen, nähtävyyksiin on helppo tutustua ja ihastua.

Katso kaikki tarjoukset

Maailmankuulu ravintolatarjonta

Paikallinen ruokakulttuuri on paljon muutakin kuin herkullisia voileipiä. Kaupungin ravintoloista on kuhistu maailmalla jo vuosia, ja ravintola Noma on valittu useasti maailman parhaaksi. Illallistaminen Michelin-tähtien alla ei ole Kööpenhaminassa vaikeaa, sillä lähes kaksikymmentä ravintolaa on ansainnut himoitun kansainvälisen kunniamaininnan. Kaupungin herkuista voi nauttia myös rennommin: ruokarekkoja, -kojuja sekä ihastuttavia leipomoita ja kahviloita löytyy joka naapurustosta.

Muoti ja design

Kööpenhaminan kekseliäs arkkitehtuuri, linjakkaasti sisustetut julkiset tilat ja muodikas katukuva kertovat tanskalaisten rakkaudesta näyttävään muotiin ja funktionaalisen designiin. Kööpenhaminalainen tyyli on jännittävä sekoitus uutta ja vanhaa. Tunnettujen tanskalaissuunnittelijoiden kuten Arne Jacobsenin perintö elää vahvana uusien designmerkkien kuten Hayn ja Muunton rinnalla. Kööpenhaminasta on vaikea matkustaa kotiin tyhjin käsin, sillä ydinkeskusta sekä Vesterbron, Nørrebron ja Frederiksbergin kaupunginosat ovat tulvillaan houkuttelevia muoti- ja designkauppoja.

Puistot, rannat ja kanaalit

Kööpenhamina ei ole vain urbaania kaupunkikulttuuria. Kaupunki on täynnä puistoja, rantoja ja kanaaleja, jotka houkuttelevat kiireettömään oleskeluun. Nappaa lähileipomosta mukaasi tuore sämpylä, pakkaa tavarat laatikkopyörään ja pyöräile nauttimaan Kööpenhaminan vihreistä keitaista. Erinomaiset pyörätiet mahdollistavat retket kaupungin joka kolkkaan. Kanaaliristeily on erinomainen tapa nauttia ulkoilmasta ja tutustua Kööpenhaminan arkkitehtuurin toisesta vinkkelistä. Siniset Netto-Bådene-alukset lähtävät Nyhavnin satamasta.

Kööpenhamina matkakohteena

Kööpenhaminan nähtävyydet

Viikonloppu Kööpenhaminassa – mitä ainakin kannattaa nähdä? Viehättävä ja tyylikäs kaupunkimiljöö onneksi ympäröi matkailijaa joka puolella, ja näkymistä on vaivatonta nauttia kävellen tai pyöräillen. 

Mukava kierros kulkee esimerkiksi satama-altaan ja sen kävelysiltojen vaiheilla, sekä lähellä sijaitsevan Pienen merenneidon ja vieressä komeilevan Kastelletin linnoituksen kautta. Tanskalaisten tv-sarjojen ystävät nauttivat Kööpenhaminan-matkasta tekemällä omatoimisen tai opastetun kävelylenkin suosikkisarjojensa tapahtumapaikoille.

Tanskan vaikuttava historia pohjoismaisena suurvaltana näkyy Kööpenhaminan hienossa museotarjonnassa. Glyptoteket-museo on yksi kaupungin monista mainioista taidekohteista. Tanskalainen design puolestaan loistaa esimerkiksi Bredgaden designmuseossa – täällä havainnollistuu hauskasti sekin, miten moni-ilmeinen kaluste voikaan tuoli olla.

Kööpenhaminan ravintolat

Kööpenhaminan matkalla ei kannata unohtaa, että ollaan yhdessä eurooppalaisen ruokakulttuurin pääkaupungeista. Korkeatasoiset raaka-aineet taidokkaasti valmistettuina eivät ole pelkästään gourmet-paikkojen erikoisalaa, joskin huippuluokan ravintoloita monine Michelin-tähtineen niitäkin kaupungissa riittää. 

Jos haluaa tutustua Kööpenhaminan laadukkaaseen ja runsaaseen ravintolatarjontaan peräti saman katon alla, kannattaa suunnata pari vuotta sitten avattuun Tivoli Food Halliin. Torvehallerne-kauppahallin pikkumyymälöistä taas löytää monenlaisia edullisia tanskalaisia makupaloja.

Kööpenhaminalaiseen elämänmenoon kuuluu ulkona syöminen myös aamiaisen merkeissä. Herkullisia kahvila-aamiaisia ja taivaallisen hyviä leipomotuotteita on tarjolla runsaasti. Lounasaikana ykkösvalinta on tietysti smørrebrød, joita monet Kööpenhaminan ravintolat tarjoavat hyvin kohtuuhintaisina laatuaterioina. 

Kööpenhaminan sää

Säähän Kööpenhaminan matkalla voi hyvin varautua samaan tapaan kuin eteläisen Suomen vuodenaikoihin. Tuulta ja sadetta voi tulla – tai sitten ei. Talviaikana kannattaa matkavarusteena olla lämmin takki. 

Kerrospukeutuminen toimii täälläkin: jos vaikkapa aikaiseen Kööpenhaminan kevääseen osuu lämpöaalto ja t-paitakeli, niin ainahan on helppo vähentää kerroksia. Terassikausi ei lopu Kööpenhaminassa koskaan, sillä kylmimpinäkin talvikuukausina avuksi otetaan lämpölamput.

Hintataso ja shoppailu Kööpenhaminassa 

Kööpenhamina tunnetaan varsin korkean hintatason suurkaupunkina. Esimerkiksi julkinen liikenne ja taksit ovat suhteellisen hinnakkaita, mutta erilaisilla matkakorteilla voi säästää. Matka Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan taittuu nopeimmin junalla, noin puolessa tunnissa, ja matkalippu maksaa alle 10 euroa.

Shoppailijalle Kööpenhamina on tanskalaisen designin ja muodin keidas. Kävelykatu Strøgetin sivukaduilla vierähtää tovi jos toinenkin, sillä mielenkiintoisia kauppoja on vieri vieressä. Jos kaupunkilomaa Kööpenhaminassa haluaa ryydittää metsästämällä vintage-aarteita, hyvä osoite on esimerkiksi Østerbrosta löytyvä Ryesgade, jonka varrella on monia vaatteisiin ja designiin erikoistuneita kirpputoreja.

Lento ja hotelli Kööpenhaminan-matkallesi Finnair Holidaysilta

Lentoaika Kööpenhaminaan suoralla yhteydellä kestää 1 tunnin ja 40 minuuttia. Kaupunkilomat ja viikonloppumatkat Kööpenhaminassa ovat lyhyen välimatkan ansiosta hyviä vaihtoehtoja silloinkin, kun aikaa arjesta irrottautumiseen on vähemmän.

Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli Kööpenhaminan-matkalle. Suunnittelet sitten matkaa Kööpenhaminaan tai Tukholmaan, tai kaupunkilomaa Berliinissä, löydät mieleisesi lennot ja suosikkihotellit sivustoltamme.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Kööpenhaminassa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.