Costa del Sol – Matka auringon, kulttuurin ja Välimeren syleilyyn

Espanja

Yhteistyössä Mondo

Espanjan Aurinkorannikkoon kuuluu lukemattomia kauniita kyliä ja kaupunkeja, hohtavia hiekkarantoja ja mahtavia Välimeren maisemia – kaikki Andalusian säihkyvän auringon alla.

Jo foinikialaisten perustama satamakaupunki Málaga tunnetaan palmujen reunustamista rantakaduistaan, mutta Aurinkorannikon pääkaupunki on myös nouseva kulttuurikohde. Málagan-matkalla kulttuurinnälkää tyydyttävät esimerkiksi taidekeskus Pompidou sekä Málagassa syntyneen Pablo Picasson nimeä kantava ja hänelle omistettu Picasso-museo. Historiaan voi tutustua maurien aikaisessa Alcazaba-linnoituksessa tai roomalaisteatterissa.

Vanhankaupungin laaja kävelykatu Calle Marques Larios ja sen viehättävät kapeat poikkikadut ovat keskeisiä sekä Málagan ravintolatarjonnan että ostospaikkojen suhteen. Málagan matkalla kannattaa vierailla jossakin vanhankaupungin sokkeloisten kujien tapasbaareista – täällä aito andalusialainen tunnelma elää erityisen hyvin edelleen.

Auringonpalvojien suursuosikkeja Costa del Solilla ovat Fuengirola, Benalmádena ja Torremolinos. Kaupunkikolmikon vetonauloja ovat kilometrejä pitkät hienohiekkaiset rannat. Rantatuolin sijaan täällä voi suunnata myös golfviheriöille, viilettää huvi-, vesi- ja eläinpuistoissa tai nauttia vilkkaasta yöelämästä.

Katso kaikki tarjoukset

Auringon hellimät hiekkarannat

Costa del Sol eli Aurinkorannikko on nimensä mukaisesti auringon lempilapsi. Auringosta pääsee nauttimaan upeilla hiekkarannoilla vilvoittavien Välimeren aaltojen syleilyssä. Kymmeniä kilometrejä pitkät rannat kiemurtelevat molemmin puolin alueen pääkaupunkia Málagaa. Aivan Málagan keskustan vierustalla komeilee kaupunkirantojen helmi Playa La Malagueta. Naapurikaupungeissa Torremolinosissa ja Fuengirolassa voi puolestaan loikoilla pitkillä hienohiekkaisilla rannoilla ja Benalmádenassa pulahtaa kirkasvetisiin pikkupoukamiin.

Ruoka ja viini

Costa del Solin gastronomia nojautuu Välimeren antimiin. Rantahietikkoja täplittävät kalaravintolat, joiden suosittu perinneannos on espetos-tikkukalat. Sardiinit paistuvat tikun nokassa veneisiin rakennetuissa grilleissä. Lautasellisen tikkukaloja saa muutamalla eurolla, mutta muuten tuoreiden merenelävien, friteerattujen kalojen tai paellan nauttiminen maksaa rantamaisemissa keskimääräistä enemmän. Andalusialaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat myös tapakset, joiden kylkeen paikallinen kulauttaa lasillisen alueella tuotettua makeaa Málaga-viiniä.

Upeat puitteet aktiivilomailuun

Välimeren rannikko ja läheiset vuoret luovat upeat puitteet liikunnallisille harrastuksille. Costa del Solilla voi golfata ikiviheriöillä, patikoida vesiputouksille tai ratsastaa hiekkarannalla. Välimeren rantavedet kutsuvat sup-lautailemaan, snorklaamaan tai melomaan. Vuoriston turkooseissa järvimaisemissa kulkee kuuluisa Caminito del Rey -kanjonireitti, jolle voi tehdä päiväretken Costa del Solilta. Lapsiperheet viihtyvät rannikon eläintarhoissa sekä huvi- ja vesipuistoissa. Kaapelihissiajelu Benalmádenan Calamorro-vuorelle on elämys sekin.

Costa del Sol matkakohteena

Sää Espanjan Aurinkorannikolla

Aurinkorannikolla ja Málagassa sää on pysyvästi lämmin: talvellakaan päivälämpötila ei laske alle 15 asteen. Uimarantakausi alkaa yleensä huhtikuussa ja kestää pitkään. Vielä marraskuussakaan ei ole harvinaista nähdä rannoilla auringonpalvojia.
Costa del Sol on nimensä veroinen, sillä tuskin mikään muu Euroopan kolkka on yhtä vähäsateinen ja aurinkoinen. Talvikuukausina kannattaa kuitenkin varata matkaan mukaan myös lämpimiä vaatteita ja varata majoitus hotellista, jossa on lämmitys.

Torremolinosin nähtävyydet, Fuengirolan ravintolat

Sekä Torremolinos että Fuengirola tunnetaan rantapromenadeistaan, joiden varrelle on keskittynyt lukemattomia ravintoloita ja kahviloita. Fuengirolan Paseo Maritimo on peräti seitsemän kilometriä pitkä väylä, jota reunustavat niin hotellit kuin sadat ravintolatkin.
Torremolinosin rannat, muun muassa kuuluisa La Carihuela, tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, kuten riippuliitoa ja polkuveneilyä, ja vesipuisto Aqualand on suosittu kohde. 

Málagan hintataso, hotellit ja käytännön tietoa

Espanjan Aurinkorannikko ja myös suurkaupunki Málaga ovat hintatasoltaan kohtalaisen edullisia. Majoitustarjontaa kaikenlaisille matkabudjeteille on runsaasti, ja laadukkaat hotellit saattavat myös löytyä sopuhinnoin. 
Liikkuminen Málagan ja Fuengirolan välillä onnistuu esimerkiksi edullisella junakyydillä. Costa del Sol tarjoaa lukemattomia ihastuttavia päiväretkikohteita. Esimerkiksi Rondan tai Mijasin hurmaaviin kyliin tutustumiseksi kannattaa vuokrata auto. Málagan lentokenttä on silloin hyvä vaihtoehto: autovuokraamoja on runsaasti, ja auton voi pitää kätevästi käytössä loman alusta loppuun asti.

Varaa lento ja hotelli Aurinkorannikon-lomallesi valikoimastamme

Lentoaika Málagaan suoralla yhteydellä on 4 tuntia 40 minuuttia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Málagan-, Fuengirolan-, Torremolinosin- tai Benalmádenan-matkaasi varten ja lähde aurinkoiseen Andalusiaan.
Upeat Costa del Solin -matkat ja muut hienot Espanjan lomakohteet, esimerkiksi matkat Madridiin sekä lento ja hotelli -matkapaketit Barcelonaan, löydät Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Costa del Solissa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.