Finnair Holidays -matkablogi

Tokio

Kirjoittanut

Sara Vanninen

Julkaistu

25.5.2018

Varaa nyt

Kaupunki, joka saa sinut kysymään ”miksi?!” kymmeniä kertoja päivässä.

Paperilampuin valaistuja kapeita kujia, herkullisia ramen-ravintoloita, trendikkäitä second hand -liikkeitä, pehmoleluilla täytettyjä pelihalleja, kuvan kauniita kimonopukuja ja millintarkat jonot metrovaunuihin.

Tokioon saapuessasi kulttuurishokki on taattu. Asiat toimivat tässä Aasian suurkaupungissa hyvin eri tavalla kotioloihin verrattuna, ja se jos mikä on avartavaa.

Tokiossa on niin paljon nähtävää, että tänne voisi matkustaa aina vaan uudelleen!

Paikallinen ystävä

Local Host –palvelun kautta turistien on mahdollista buukata paikallinen henkilö seurakseen päiväksi. Palveluun kerrotaan tietoja itsestään ja omista kiinnostuksen kohteista. Kertomasi perusteella etsitään juuri sinulle sopiva paikallinen ystävä, joka kertoo vinkkejä ja näyttää sinulle omia suosikkipaikkojaan Tokiossa. Kerrassaan mainio aktiviteetti reissun alkupäähän!

Kokemisen arvoiset näköalapisteet

Koe Tokio yläilmoista, ilman satoja turisteja. Piipahda auringonlaskudrinkeillä Shinjukun Keio Plaza –hotellin näköalabaarissa tai vieraile viereisessä rakennuksessa Tokyo Metropolitan Government Buildingissä. Molemmat sijaitsevat 45 kerroksissa. Kumpaankaan ei ole sisäänpääsymaksua!

Izakayat

Tokio on pullollaan näitä japanilaishenkisiä pubiravintoloita, joissa ruokailu perustuu jaettaviin annoksiin. Tunnelmallisimmat Izakayat sijaitsevat Shinjukun Yakitori Alley:n kapeilla, kauniisti valaistuilla kujilla!

Beer Garden –kattoterassit

Tokiossa rakennusten katot on otettu hyötykäyttöön ja niihin on rakennettu mm. puutarhoja, näköalapisteitä ja ravintloita. Shibuyassa ja Shinjukussa yleisölle avoimia kattoterasseja riittää. Lumine 1 ja Keio-tavaratalojen kattoterasseilla on mahdollista nauttia grilliruokaa. Lumine Est –tavaratalon katolle on rakennettu Wild Beach –rantabaari!

Tsukiji - Fish Market + Sushi workshop

Tokion suurin kalatori on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kalatorille on mahdollista buukata opastettu kierros, jonka jälkeen voi osallistua vielä sushi workshopiin. Sushikalat ostetaan torilta ja herkullinen perinnelounas valmistetaan ammattikokkien opastuksella. Mahtava kokemus!

Karaoke

Kävele sisään ja varaa huone seurueellesi. Halutessasi voit pukeutua vielä rooliasuunkin. Huoneisiin saa tilata ruokaa ja juomaa. Mikäli lauluäänesi ei sovellu edes oman seurueesi kuultavaksi, ei hätää. Mikrofonin äänen voi nimittäin säätää esimerkiksi 10 vuotta nuoremmaksi tai vaikkapa avaruusolennon ääneksi.

Shimokitazawa

Tämä berliinihenkinen second hand kauppoja ja kivoja kahviloita pullollaan oleva pieni kaupunginosa on täydellinen shoppailuun ja trendikkäiden ihmisten bongailuun! Toinen toistaan söpömpiä putiikkeja löytyy junaradan molemmilta puolilta. Dylan, Alaska ja Flamingo ovat suosikkimyymäläni!

Julkinen liikenne

Metro ja junalinjoja on pelkästään keskustan alueella 18. Jättimäinen julkisen liikenteen verkosto on elämys. Julkisiin jonotetaan aina japanilaiseen tapaan näteissä parijonoissa ja vaunuissa on aina aivan hiirenhiljaista. Metroissa ja junissa suunnilleen puolet matkustajista nukkuu (seisten tai istuen) ja ne, jotka eivät nuku, näpräävät puhelimiaan.

Onsenit eli kylpylät

Kuumia luonnonkivialtaita, hierontaa ja saunoja. Japanilaiset rakastavat onseneita. Parhaimmat onsenit lienevät maaseudulla, kaupunkialueen ulkopuolella, mutta Tokion alueeltakin löytyy muutama. Turistien suosimassa Ooedo Onsen Monogatarissa voi kylpemisen lomassa syödä ja juoda kimonoon pukeutuneena.

Pelihallit

Rumpupelejä, ”drag and drop” –automaatteja, tanssipelejä, erilaisia mangapelejä… you name it. Pehmoleluja pursuavia pelihalleja on ympäri Tokiota!

Temppelit, puistot ja puutarhat

Tokio on täynnä kauniita temppeleitä, puutarhoja ja puistoja. Sanotaan, että kaupunkiin kannattaisikin matkustaa kirsikkapuiden kukinnon aikaan keväällä, jolloin puistot ja temppelit puhkeavat kirjaimellisesti kukkaan! Asakusassa sijaitseva Senso-ji temppeli lienee Tokion kuuluisin.

Tutustu Finnair Holidaysin lento ja hotellivalikoimaan.

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.