Finnair Holidays -matkablogi

Lissabon

Kirjoittanut

Sara Vanninen

Julkaistu

11.1.2018

Varaa nyt

Haahuile vanhan kaupungin kapeilla kujilla, nauti lohitartaria food marketissa, kiipeä näköalapaikalle auringonlaskupiknikille ja suuntaa illaksi kuuntelemaan perinteikästä fado-musiikkia.

Värikkäitä rakennuksia, kiinnostavia kaupunginosia, kattoterasseja, tapasravintoloita ja surffirantoja. Tätä kaikkea on täynnä vuoden trendikkäin kaupunkikohde, Lissabon.

Vietimme neljä yötä Finnair Holidays:n Hotel do Chiadossa, jonka upealta kattoterassilta avautui näkymät suoraan São Jorgen linnalle. Kaupungin sykkeessä, Baixa/Chiadossa sijaitseva viihtyisä hotelli on kävelymatkan päässä kaikkialta!

Sunset Fado & Tapas kiertueella pääsimme yhdessä kahden muun pariskunnan kanssa nauttimaan perinteisestä Fado-illasta. Leppoisan kierroksen aikana sukelsimme Lissabonin historiasta tähän päivään, vierailimme paikallisten suosimissa ravintoloissa ja söimme illallista Fado-musiikin äärellä. Mikä elämys!

Castelo De S. Jorge

Terracos do Carmo (oik)

Time Out Market

Hello, Kristof

Hotel Do Chiado

Restaurante Ponto Final

A Tabacaria

Embaixada (vas) Almada, view point (oik)

PARK Bar

Choupana Caffe

Kiosk / Principe Real (vas) Embaixada (oik)

12  vinkkiä Lissaboniin: kahvilat, baarit ja ravintolat

Terracos do Carmo - Carmo Conventin takaa löytyvä ulkoilmabaari on trendikäs ja näyttävä levähdyspaikka. Piipahda tänne drinkille nähtävyyskierroksen päätteeksi!

A Cevicheria - Chevichen ystävät hoi, tämä ravintola on teille! Tuoretta kalaa viihtyisässä ympäristössä. Tämän pienen ja suositun ravintolan tunnistaa katossa roikkuvasta mustekalasta

LX Factory - Lissabonin trendikkäällä tehdasalueella voi viettää vaikkapa kokonaisen päivän. LX Factory on täynnä kahviloita, baareja, ravintoloita ja kauppoja. Taidettakin on tarjolla. Alue on suosittu tapahtumapaikkana ja täällä järjestetäänkin kaikkea aina keikoista kirpputoreihin.

Restaurante Ponto Final - Almadassa sijaitsevaan kalaravintolaan pääsee kätevästi lautalla. Erinomainen niin lounas- kuin illallispaikkanakin. Vinkki: Vieressä oleva näköalapiste on ehdottomasti käymisen arvoinen!

Time out Market - Vanhan kauppahallin moderi ravintola- ja baarimaailma on suosittu lounaspaikka. Ruokailu toimii itsepalveluperiaatteella. Tarjolla on kymmeniä erilaisia toinen toistaan laadukkaampia ravintoloita, joiden valikoimia voit sekoittaa vapaasti keskenään.

A Tabacaria - Baari, jossa ei tarjoilla mitään tunnettuja drinkkejä, vaan omistajan itse kehittämiä sekoituksia. Viihtyisä tunnelma ja takuuvarma makuelämys taattu!

Hello, Kristof - Täydellinen paikkavalinta iltapäiväkahveille. Trendikkäästi sisustetussa kahvilassa viihtyy lehtiä selaillen ja suussa sulavia leivoksia maistellen pitkään.

PARK Bar - Parkkihallin katolla sijaitsevaan trendibaariin ei ihan jokainen turisti löydäkään. Viihtyisäksi laitetulta kattoterassilta avautuvat upeat näkymät Lissabonin ylle. Tule viettämään aurinkoista päivää tai nauttimaan auringonlaskumaisemasta.

Choupana Caffe - Pannukakkufanien suosikki! Tunnelmallinen Instagram-kahvila on mainio valinta viikonloppuaamiaiselle.

A Cultura do Hamburguer - It-ravintola, joka tarjoaa mustia ja punaisia hampurilaisia. Leikkisä sisustus ja herkulliset burgerit on täydellinen match!

Embaixada - Principe Realissa sijaitseva ikoninen Ribeiro da Cunha Palace on muutettu tunnelmalliseksi ostoskeskukseksi. Upeista huoneista löytyy niin vaate-, sisustus- kuin käsityömyymälöitä. Keskelle rakennusta on perustettu myös ravintola.

Kioskit - Lissabonille tyypillisiä ihania kioskeja löytyy ympäri kaupunkia. Istahda kioskikahville vaikkapa Principe Realin viihtyisään puistoon.

Tutustu Finnair Holidaysin lento ja hotellivalikoimaan.

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.