Finnair Holidays -matkablogi

Hong Kong

Kirjoittanut

Veera Bianca

Julkaistu

2.7.2018

Varaa nyt

Niin monelle se on ruuhkainen betoniviidakko.

Minulle se on koko maailma.

Hongkong on kuin ystävä tai elämän suurin rakkaustarina. Se tarjoaa niin paljon enemmän kuin mikään muu kaupunki milloinkaan voisi.

Edesmennyt esikuvani Anthony Bourdain vieraili Hongkongissa vain muutamaa päivä minua ennen ja tiivisti kaupungin itseäni paremmin seuraaviin sanoihin: To fall in love with Asia is one thing. To fall in love in Asia is another. Both have happened to me. The Star Ferry to Kowloon at night. Lights of Hong Kong behind me. It's a gift. A dream. A curse. The happiest thing yet also the loneliest thing in the world."

Luin Bourdainin koskettavat sanat istuessani Kowloonin Tsim Sha Tsuissa sijaitsevan Hotel Iconin kattoterassilla kaupunginvalojen vaihtuessa päivästä yöhön ja vetäisin syvään henkeä – juuri tätä kaikkea on Hongkong ja se kaikki tekee kaupungista niin ihmeellisen.

Hongkong on niin paljon muutakin kuin betoniviidakko. Hongkongista löytyy maailman kauneimpia rantoja, jylhimpiä vuoria ja rauhallisimpia luontopolkuja. Ruokaa niin herkullista, että palattuani takaisin kotiin kysyi ystäväni ensimmäisenä kuulumisten sijaan mitä kaikkea söin matkani aikana.

Maailman ruuhkaisimmilta kaduilta keskelle kauneinta luontoa

Kowloonin puolella sijaitseva Mong Kok on maailman tiheimmin asuttu naapurusto, jossa reippaasti yli 100 000 ihmistä asuu yhden neliökilometrin sisällä. Täällä kannattaa vierailla matkan aikana sillä Mong Kokista löytyy mm. suosittu Ladies Market, jossa voit viettää illan tehden löytöjä aina edullisista vaatteista elektroniikkaan.

Toinen toistaan korkeampien pilvenpiirtäjien sijaan Hongkongin pinta-alasta suuri osa on kuitenkin luonnonpuistoa. Kaupungin sykkeestä pääsee nopeasti toimivan julkisen liikenteen ansiosta rannalle tai vuorille.

Hongkongin parhaat patikointireitit:

1.    Dragon’s Back
2.    Tai Long Wan
3.    Lion Rock Peak
4.    Lamma Island
5.    Victoria Peak

Oma suosikkini Lamma Island on 20 minuutin lauttamatkan päästä Hong Kong Islandin Central Pier -laitureilta. Saapuessasi lautalla Yung Shue Wanin laiturille Lamman saarella kävelet pienen kylän halki ja voit patikoida vuoriston halki helpohkon neljän kilometrin matkan Sok Kwu Wanin kylään. Matkan varrella kannattaa pysähtyä uimaan meren rannalle. Sok Kwu Wanissa kannattaa pysähtyä lounaalle Rainbow Seafood -ravintolaan, josta saa lautan takaisin Hong Kong Islandille.

Hongkongin sijainti Etelä-Kiinan meren rannalla tarjoaa toinen toistaan henkeäsalpaavampia uimarantoja ja jopa surffausmahdollisuuksia Sai Kungin alueella.

Tuhat kultaista buddhapatsasta ja historiallinen kalastajakylä Tai O

Hongkongissa on paljon nähtävää ja koettavaa kulttuurin ystävälle. Uppoudu temppeleiden taianomaiseen tunnelmaan tai tutustu perinteiseen elämäntyyliin vanhassa kalastajakylässä. Vieraile museoissa ja huomaa miten idän kohdatessa lännen, myös vanha kohtaa uuden.

Päiväretki Tai O:n perinteiseen kalastajakylään avaa aivan toisenlaisen puolen Hongkongista. Täällä on kaikki kuten ennenkin. Elämä riippuu kylän halki virtaavan joen antimista ja paikalliset elättävätkin itsensä ja perheensä kalakauppiaina. Ensimmäisenä turistia vastassa on voimakas haju, sillä vanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen kuuluu vahvasti käymismenetelmällä valmistetut kalatuotteet.

Tai O on myös yksi niitä harvoja paikkoja koko maailmassa missä kaikkein onnekkaimmat vierailijat voivat bongata meressä valkoisen delfiinin veneretken aikana.

Matka Tai On kylästä jatkuu luontevasti Ngong Ping -kylään, joka on tunnettu yhdestä maailman suurimmasta ulkona istuvasta buddhapatsaastaan. Usvaisella säällä näky pysäyttää suuren buddhan yhtäkkiä ilmestyessä pilviharson takaa.

Vierailut Tai O:ssa ja Ngong Ping -kylässä kuuluvat molemmat osaksi Finnair Holidaysin Lantaun saaren päiväretkeä. Päivän aikana saimme nauttia herkullisen kasvislounaan buddhalaisen temppelin ruokasalissa.

Lounaan jälkeen matka jatkui vuorten halki linja-auton sijaan näköalahissillä alas vuorilta takaisin kaupunkiin. Näköalahississä kannattaa olla kamera valmiina, sillä maisemat huutaa niiden ikuistamista. Korkean paikan kammoisen kannattaa vetää syvään henkeä.

Lantaun saari on Hongkongin suurin saari ja siellä sijaitsee myös Hong Kong International Airport, johon Finnair lentää kesällä jopa kahdesti päivässä. Lantaun saari tarjoaa matkailijalle enimmäkseen rauhallisia luontokohteita, joista yllämainitut Ngong Ping ja Tai O ovat varmasti tunnetuimpia.

Hongkongin keskusta-alueella on kulttuurinnälkäiselle matkailijalle lisää kokemisen arvoisia kohteita, joista yksi mieleenpainuvimmista on ehdottomasti Sha Tinin metroaseman lähellä sijaitseva 10 000 Buddhas Monastery. 10 000 Buddhas Monastery on nimensä arvoinen, alueella on itseasiassa huhujen mukaan yli 12 000 buddhaa. Metroaseman läheltä lähtee ylämäki tuhansien kultaisten buddhapatsaiden halki ylös buddhalaiselle luostarille. Matkalla voi tulla vastaan myös apinoita, joiden kanssa ei kannata tehdä lähempää tuttavuutta. Temppeli on auki päivittäin 9-17 ja sinne ei ole pääsymaksua.

Michelin-ravintoloista katukeittiöön

Ruokahaluni katoaa aina muutamaksi viikoksi kun palaan Hongkongista takaisin Helsinkiin – mikään ei vaan maistu miltään kaikkien niiden lomalla koettujen makuelämysten jälkeen. Kantoonilainen keittiö hemmottelee matkailijaa budjetista riippumatta aina katukojuista Á la la carteen. Jokaisen Hongkongissa vierailevan on koettava perinteinen Dim Sum -ravintola matkansa aikana.

Hongkongista ei kannata lähteä kotiin maistamatta katukeittiöstä munavohvelia (gāi daahn jái), ananaspullaa (bolo bao), Siu mai -nyyttejä, currykalapyöryköitä tai wontonkeittoa ja kokeilunhaluisen matkailijan kannattaa antaa myös mahdollisuus tikun päässä tarjoilluille sian sisäelimille.

TOP 5 Dim Sum -ravintolat

 1. Lin Heung
 2. Yum Cha
 3. Above & Beyond (Hotel Icon)
 4. Tim Ho Wan (Michelin)
 5. One Dim Sum (Michelin)

TOP 5 muut perinteiset ruokaelämykset

 1. Temple Street Night Marketin seafood-kojut
 2. Kau Kee
 3. Australian Dairy Company (hongkongilainen aamiainen)
 4. Lan Fong Yuen (hongkongilainen aamiainen)
 5. Mak’s Noodle

TOP 5 trendikkäät kahvilat ja jälkiruoat

 1. Oddies
 2. Emack & Bolio’s
 3. teakha
 4. Winstons Coffee
 5. CoCo Espresso

Unohtumaton luksusmajoitus Hotel Iconissa

Hotel Icon on suosikkihotellini yksinkertaisesti koko maailmassa. Kowloonin Tsim Sha Tsuissa sijaitseva elegantti viiden tähden hotelli toimii tiiviissä yhteistyössä samassa rakennuksessa olevan School of Hotel & Tourismin kanssa. Hotel Iconissa on jotain erityistä, henkilökunnan lämmin vastaanotto ja aulan vihreä kasviseinä rauhoittavat kiireisen päivän jälkeen. Huoneen ikkunasta avautuu upea näkymä kaupunkiin.

Hotel Icon tarjoilee jo itsessään elämyksiä niin ruoka- kuin aktiivimatkailijallekin. Alakerran GREEN on länsimainen ravintola, joka tarjoilee ruoan lisäksi kaupungin mahdollisesti parhaita ja tyylikkäimpiä leivoksia. Hotellin yläkerrasta löytyy Above & Beyond, jossa kannattaa käydä päiväsaikaan dimsumilla ihastellen edessä avautuvaa Hongkongin kaunista Victoria Harbouria. Lisäksi Hotel Iconin toisesta kerroksesta löytyy koko kaupungin paras buffetravintola The Market, jossa tarjoillaan myös hotellin erinomainen ja monipuolinen aamiainen.

Aktiivisemmalle lomailijalle hotellista löytyy huippulaadukas kuntosali ja ikkunan takaa ulkouima-allas upeilla kaupunkimaisemilla. Salin vierestä voi myös ostaa tuorepuristettuja mehuja ja smoothieita treenin tueksi.

Koe ainakin nämä Hongkongissa

Hongkong on kaupunki, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa vaikka loppuelämäksi. Vaikka Hongkongia kutsuisi kodiksi, jokainen päivä voi olla suuri seikkailu. En usko että maailmassa on toista kaupunkia joka on niin paljon kuin Hongkong – se on itsessään paras matkaseuralainen. 

 1. Victoria Peak
 2. Star Ferry
 3. Lantaun saaren Ngong Ping & Tai O
 4. Maailman korkein baari Ozone
 5. Temple Street Night Market & Ladies Market

Tutustu Finnair Holidaysin lento ja hotellivalikoimaan.

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.