Finnair Holidays -matkablogi

Dubrovnik

Kirjoittanut

Veera Bianca

Julkaistu

2.3.2018

Varaa nyt

Kroatia hurmasi minut jo koneen laskeutuessa vuorten halki turkoosina hohtavan Adrianmeren rantaan. Jatkan henkeäsalpaavan maiseman ihailua taksin ikkunasta ajaessamme vuoristoteitä pitkin kohti määränpäätäni.

Aurinko ei paista missään yhtä kauniisti kuin täällä Dubrovnikissa, toteaa taksikuskini etupenkiltä asetellessani aurinkolaseja nenälleni kevätauringon häikäistessä silmiäni.

Taksikuski saattoi olla oikeassa. Auringon säteet loistivat meren pinnassa kuin kristalli.

Kaukana kiireestä: Sun Gardens

Dubrovnikin keskustan ulkopuolella, Orasacissa sijaitseva Sun Gardens toivotti väsyneen matkailijan iloisesti vastaan laadukkaaseen lomakeskukseen. Kirjauduttuani sisään nuori herrasmies nosti matkalaukkuni golf auton kyytiin ja ajoi loma-asuntoni ovelle. 

Sun Gardens Dubrovnikin hulppea asuntohotelli merinäköalalla viritti minut välittömästi lomatunnelmaan. Istahdin hetkeksi kuistille nauttimaan tuoreen croissantin ja cappuccinon. 

Juuri tässä oli niin hyvä olla. 

Kroatian paahtava aurinko helli uima-altaiden reunalla loikoilevia lomalaisia, ja minä nautin rentoutuessani hieronnassa. Olisin voinut istua altaalla ja meren rannassa koko viikonlopun.

Auringon laskiessa altaan ympärille tunsin kuin kävelisin unessa. Violetin tuhannet sävyt maalasi meren, vuoret ja taivaan ympärilläni.

Dubrovnikin vanhakaupunki

Dubrovnikin ikonista vanhaa kaupunkia ei pidä jättää kokematta. Ennen lämpöasteiden nousemista hellelukemiin kipusin kaupungin muurien päälle, josta voi nauttia kaupungin ikonisesta postikorttimaisemasta.

Kaupungin muureilla voisi viettää kokonaisen päivän ihaillen maisemia. Seuraten sataman vilkasta elämää. Tai nauttimalla tuoreen mansikkasmoothieta muurien terasseilla. 

Nälän yllättäessä istahdin alas sushi ravintolan terassille, jossa paikallisen ystäväni mukaan tarjoiltiin erinomaisia ostereita. Ystävällinen tarjoilija hämmästeli miksi olin tullut niin romanttiseen ravintolaan aivan yksin. Voi kunpa tarjoilija voisi tuntea sen ilon mitä minä tunnen kun seuranani on vain tämä kaupunki. 

Sidoin uuden torilta ostamani rannekorun ranteeseen, kuuntelin kirkonkellojen lyövän kyyhkysten lentäessä parvessa sinisellä taivaalla. Istuin alas vanhoille kivisille portaille ja mietin, että juuri tältä loman ja seikkailun pitäisikin tuntua.

4 ravintolavinkkiä Dubrovnikin vanhaankaupunkiin:

Restaurant 360

Hulppea julkkisten suosima ravintola, jossa nautit elämyksellisen laadukkaan
illallisen. Täällä kannattaa käydä vähintään drinkillä.

Oyster & Sushi Bar Bota

Tätä paikkaa sanotaan Dubrovnikin parhaaksi sushipaikaksi. Herkullisen
sushin lisäksi ravintola sijaitsee idyllisellä pienellä kujalla vanhankaupungin
muurien seassa.

Nautika

Nautika on varmasti yksi Dubrovnikin tunnetuimpia ravintoloita – ja syystä.
Erinomaisesta kalaruoastaan tunnettu ravintola on myös listattu maailman
kuudenneksi romanttisimmaksi illallispaikaksi (lähde: Condé Nast Traveller).

Barba

Rento ravintola, jonka mustekalaburgeria tai ostereita ei kannata jättää
välistä!

Viinitilakierros

Hyvää huomenta neiti Papinoja, toivotti tyylikkääseen pukuun sonnustautunut herrasmies avatessaan kiiltävän Mersun oven.

Viinitilat muodostavat Kroatian pinta-alasta yli 60 000 hehtaaria, joten kokonainen päivä Adrianmeren rannikon viinitiloilla on täydellinen kohokohta lomalle joko itsekseen, puolison tai ystävien kanssa.

Pysähdyimme päivän aikana viidellä viinitilalla, jossa jokaisessa oli mahdollisuus maistaa ja ostaa paikallista viiniä ja tutustua viinitilaan tilan pitäjien opastuksella. Päivän aikana oppii viinituotannosta juuri niin paljon kuin haluaa – ja minähän halusin.

Jokainen viinitila oli kokemuksena uniikki, mutta viimeisenä vierailemani Korta Katarinan viinitila vuoren rinteellä upeilla merimaisemilla painautui erityisesti mieleen. Vanhan tammitynnyrin tuoksun kantautuessa nenääni, otin maistiaiset suussa sulavasta Plavac Mali -viinistäni.

Kroatian lumo kiteytyy tähän hetkeen: maistan viinilasissani ympäröivän luonnon, sen viiniköynnökset ja raikkaan meri-ilman.

Tutustu Finnair Holidaysin lento ja hotellivalikoimaan.

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.