Xi'an – matka terrakottasoturien ja silkkitien kaupunkiin

Kiina

Yhteistyössä Mondo

Mahtava näky saa sanattomaksi: tuhannet sotilaat ovat jähmettyneet kurinalaiseen muodostelmaan, valmiina puolustamaan keisariaan. Terrakottasoturien armeijan näkeminen lähietäisyydeltä on yksi Kiinan vaikuttavimmista elämyksistä.

Kiinan yhdistäjän, 2200 vuotta sitten kuolleen keisari Qin Shi Huangdin, hautaa vartioiva terrakottasoturien armeija on Xi’anin kuuluisin nähtävyys, muttei suinkaan ainoa. Xi’anin vanhalta kaupunginmuurilta aukeavat upeat näkymät miljoonakaupungin sydämeen. Hauskin tapa tutustua mahtavaan, lähes 14 kilometrin mittaiseen muuriin on polkupyöräajelu muurin harjalla.

Xi’an oli aikoinaan Silkkitien päätepiste, jossa kulttuurit kohtasivat. Yhä nykyäänkin Xi’an on Kiinan huomattavimpia muslimikaupunkeja, jonka vilkkaat muslimikorttelit tunnetaan värikkäistä katukeittiöistä.

Xi’anin ympäristön nähtävyyksistä komein on taolaisten pyhä vuori Hua Shan. Vuoren huipulle noustaan kätevästi kaapelihissillä, ja hurjapäät voivat kokeilla pystysuoralla kallioseinämällä kulkevaa via ferrata -reittiä.

Katso kaikki tarjoukset

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.