Wien – matka kahvilakulttuurin kehtoon

Yhteistyössä Mondo

Wieniläiskahvilan ovi aukeaa toiseen aikaan. Wienin perinteisimmät kahvilat eivät ole juuri muuttuneet niistä päivistä, jolloin niiden marmoripöytien ääressä istuivat Freud, Egon Schiele ja muut 1900-luvun alun merkkihenkilöt. Monen postikin tuli kahvilaan.

Wienin kahviloissa kahvikupin ääressä saa ja tulee istua pitkään. Pikainen pyrähdys ei ole edes mahdollinen: siitä pitää huolen henkilökunta, joka ottaa tilauksen vastaan hitaasti ja tuo laskun vielä hitaammin. Tarjoilijat ovat wieniläisen kahvilakulttuurin kapellimestareita, jotka antavat kahvihetkelle sen kiireettömän rytmin. Lopulta kahvi kyllä tulee pöytään, mieluiten kauniilla metallisella tarjottimella sacher-kakkupalan kera.

Loma Wienissä on toki paljon muutakin kuin kahviloita. Se on palatsien, musiikin ja valssin kaupunki. Mutta missään muualla kahviloiden asema ei ole yhtä tärkeä: onhan wieniläinen kahvilakulttuuri otettu mukaan jopa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.