Vilna – matka veikeään kaupunkiin

Aamunkoiton portin sisällä on hämärää. Pitkä jono palvojia käy portin kätkemässä kappelissa rukoilemassa ikivanhaa, kullalla koristeltua Neitsyt Marian kuvaa. Kaikkein hartaimmat konttaavat perille. Maalauksella uskotaan olevan ihmeitä tekeviä voimia. Tunnelma on mystinen.

Aamunkoiton portti on ainoa säilynyt osa Vilnan vanhaa kaupunginmuuria. Portilta alkava pitkä ja mutkitteleva katu johtaa läpi Vilnan vanhankaupungin. Katukuvassa keskiaika kohtaa barokin loiston.

Kaupunkiloma Vilnassa kiehtoo, sillä se on Baltian pääkaupungeista aivan omanlaisensa: samaan aikaan hartaan mystinen että leikkisän boheemi. Kaupungin veikeään puoleen voi tutustua Užupiksen kaupunginosassa, jonka katuja reunustavat galleriat ja käsityöläispajat. Užupis julistautui vuonna 1997 omaksi mikrovaltiokseen, jonka kansallispäivää vietetään aprillipäivänä. Mäkisen kaupunginosan sydämenä on pieni aukio, jolla enkelipatsas toitottaa torvea. Enkeli kuvastaa taiteellista vapautta.

Vilnassa matkailijoita on vielä toistaiseksi vähemmän kuin Tallinnassa tai Riiassa, mikä luo kaupunkiin maagisen tunnelman. Vilnan hintatasokin on mukavan edullinen.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Vilnassa