Venetsia – matkat kanavien ja karnevaalien kaupunkiin

Italia

Yhteistyössä Mondo

Maailman kaunein aukio. Maailman kaunein kaupunki. Venetsia on paikka, jota voi verrata vain itseensä, kuten Goethe kirjoitti. Adrianmeren rannikon laguunilla sijaitseva, yli sadasta saaresta ja kanaalista koostuva La Serenissima on monelle ensimmäinen kosketus Italiaan.

Venetsia matkakohteena houkuttelee palaamaan yhä uudelleen. Tarunhohtoinen, hidasta vajoamista vastaan kamppaileva kaupunkikaunotar vetää vastustamattomasti puoleensa. Lomalle Venetsiaan tulevat niin romanttisen viikonlopun viettäjät, taiteen ystävät kuin helmi–maaliskuun karnevaaliin tai Venetsian maratoniin osallistuvat matkaajat. Oli syy Venetsian-matkaan mikä tahansa, kaupungin ainutlaatuinen kauneus antaa erityisen hohtonsa kaikkiin elämyksiin.

Venetsia on koettava eri kellon- ja vuodenaikoina. Niin näkee kaupungin monet kasvot. Kesä on Venetsiassa vilkkainta loma-aikaa, mutta kesäöinäkin Pyhän Markuksen torin saa pitää itsellään. Ja Canal Grande! Venetsian pääväylä on satumaisen kaunis nähtävyys juuri iltaisin, kun upeasti valaistut palatsit nousevat esiin pimeydestä. Talvella kaupunki rauhoittuu ja kääriytyy tunnelmalliseen usvaan.

Kun kaupunkiloma Venetsiassa on tehnyt keskustan tutuksi, on aika tehdä päivämatka lähisaarille. Muranossa on puhallettu upeita lasiesineitä lähes tuhannen vuoden ajan, Buranon saari taas on taidokkaiden pitsitöiden tyyssija. Lido on puolestaan niin kuuluisa hiekkarannoistaan, että sen nimeä käytetään ranta-alueen synonyyminä ympäri maailmaa.

Katso kaikki tarjoukset

Venetsia matkakohteena

Venetsian nähtävyydet löytää vaikka eksyisikin

Kaupungissa, jonka historiallinen keskusta on varsin pieni ja kulkuväylät on tarkoitettu lähinnä jalankulkijoille ja vesiliikenteelle, liikkuminen on erityisen hauskaa. Lukemattomat kauniit aukiot, kirkot, palatsit ja toinen toistaan upeammat sillat johdattavat kulkijaa sokkeloisilta pikkukujilta toisille, ja Venetsian nähtävyydet tulevat vastaan kuin itsestään. Lumoavia kanaaleja kannattaa ihailla myös vesibussin tai gondolin kyydissä.

Venetsian sydän on Piazza San Marco, jonka loistokkuus ei ole himmennyt, vaikka Venetsian suuruuden ajat mahtavana kaupunkivaltiona päättyivät jo vuosisatoja sitten. Aukion laidalla oleva Pyhän Markuksen basilika tekee vaikutuksen kaikessa koristeellisuudessaan. Viereisen kellotornin eli Campanile di San Marcon huipulta avautuu satumainen maisema yli Venetsian. Dogen palatsissa monelle Venetsian matkaajalle on kohokohta päästä ylittämään Huokausten silta.

Pääkanava Canal Granden vanhin silta Rialto on vilkas kohtauspaikka, jonka tuntumassa on lukemattomia kahviloita ja myyntikojuja. Canal Granden varrella voi lepuuttaa silmiään paitsi Venetsian kuuluisimmissa postikorttimaisemissa, myös poikkeuksellisen kattavan modernin taiteen kokoelman äärellä. Palazzo Venier dei Leoni on 1700-luvulta peräisin oleva rakennusaarre, jossa toimiva Peggy Guggenheimin museo esittelee teoksia muun muassa Dalilta, Picassolta ja Pollockilta.

Unelmien kaupunkilomalle Venetsiaan milloin vain

Venetsian suosio matkakohteena on suuri ympäri vuoden. Kevät ja syksy ovat hieman hiljaisempia matkailuaikoja, ja matkat Venetsiaan ovat kysytyimpiä kesäkuukausina sekä helmikuussa alkavien karnevaalien aikaan. Venetsian sää on kuumimmillaan kesäkuusta syyskuulle, ja marras–joulukuusta aina maaliskuuhun saakka päivälämpötilat jäävät keskimäärin alle 10 asteen.

Venetsian hintatasosta ja varsinkin ravintolahinnoista liikkuu värikkäitä tarinoita. Kaupunkiloma Venetsiassa onnistuu vähemmällä rahanmenolla jo siten, että valitsee Venetsiasta ravintolat muualta kuin Pyhän Markuksen aukion läheisyydestä. Paikallisten suosio on täälläkin hyvä merkki, että hintataso ja laatu ovat kohdallaan. Monet tällaiset Venetsian ravintolat löytyvät pieniltä lähisaarilta kuten Muranosta ja Buranosta sekä esimerkiksi Santa Crocen ja Cannaregion kaupunginosista.


Varaa lento ja hotelli Venetsian-matkallesi meiltä

Lentoaika Venetsiaan suoralla yhteydellä on 3 tuntia. Venetsian tärkein lentokenttä Marco Polo sijaitsee vain 14 kilometrin päässä keskustasta, ja Venetsiassa kun ollaan, on vesibussi kulkuvälineistä edullisin.

Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli Venetsiasta ja lähde tutustumaan ihmeelliseen La Serenissimaan. Niin Venetsian-matkat kuin muutkin ihastuttavat Italian matkakohteet, kuten Milanon-matkat ja Rooman-kaupunkilomat, löydät Finnair Holidaysin monipuolisesta valikoimasta. Tutustu myös monipuoliseen rantalomavalikoimaamme ja Etelä-Euroopan matkavinkkeihin.

Kanavakaupungin kauneimmat nähtävyydet

Venetsia saa ansaitusti kehuja kauneudestaan. Katso vinkkimme ja löydä Euroopan kaunein olohuone ja paljon muuta!

Lue lisää

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.