Tukholma – Matka kaiken ikäisten kaupunkilomalle

Ruotsi

Yhteistyössä Mondo

Urbaanin Tukholman matkavinkit tarjoavat kuninkaallista loistoa, uniikkia designia ja trendikkäitä ravintoloita, mutta myös vehreitä puistoja ja merellistä tunnelmaa. Tukholma on rakennettu 14 saarelle, joita yhdistää 57 kaunista siltaa.

Djurgårdenin saarelta löytyy huvituksia kaikkien nuorenmielisten ja Astrid Lindgren -fanien sekä tietenkin lapsiperheiden makuun: eläintarha Skansen, satutalo Junibacken, Vasa-laiva, huvipuisto Gröna Lund sekä ABBA-museo. Liikkuminen on helppoa julkisilla tai kävellen.

Kaupungin uusimmat ravintolat ja yöelämän helmet sijaitsevat Gamla Stanin historiallisten nähtävyyksien kupeessa. Ruokakulttuuri on rikasta: tarjonta ulottuu ruokarekkojen pikaruuasta kolmen tähden Michelin-ravintoloihin. Tukholman-matkaa sulostuttaa myös vastapaistetun kanelipullan tuoksu vanhan kaupungin kaduilla. Eiköhän jo olekin fika-tauon aika, joten poiketaanpa kahvilaan.

Katso kaikki tarjoukset

Saaristomaisemat ja rantabulevardit

Tukholman lähiympäristössä on yli 30 000 saarta. Kaupungissa todella tuntee olevansa saaristolomalla – jopa aivan keskustassa. Ilmassa on aina pieni tuulenvire ja mieto merisuolan tuoksu. Keskustan rantabulevardeilla, Strandvägenillä ja Nybrokajenilla voi ihailla kauniita laivoja ja kuninkaallisen Tukholman historiallisia rakennuksia. Saarelta toiselle voi matkustaa bussin ja junan lisäksi myös julkisella lautalla – myös talvella. Kesäisin kaupungin virkistävin paikka nauttia kahvi tai drinkki on kevyesti keinahteleva laituribaari.

Monipuoliset ostosmahdollisuudet

Tukholmassa riittää ihania kauppoja, joiden valikoima perustuu ruotsalaisen suunnittelun peruspilareihin: käytännöllisyyteen, ekologisuuteen ja laatuun. On tavarataloja, värikkäitä design-putiikkeja, vintagea, maailmankuuluja ketjuliikkeitä ja Pohjoismaiden suurin ostoskeskus Mall of Scandinavia. Tukholman tunnetuimmassa tavaratalossa, Nordiska Kompanietissa (NK) saa hyvän yleiskuvan ruotsalaisista vaatemerkeistä. NK:n alennusmyynnit ovat kaupungin suosituimmat. Ruotsalaisketju Designtorget on oiva paikka tehdä ainutlaatuisia tuliaislöytöjä.

Löydä ainutlaatuinen pohjoismainen joulu

Kuninkaallista tunnelmaa ja vanhankaupungin loistoa – Tukholma tarjoaa vierailijalle pohjoismaisen joulun tunnelmaa. Katso vinkkimme nyt!

Lue lisää

Tukholma matkakohteena

Tukholman nähtävyydet ja tapahtumat Tukholmassa 

Muutaman tunnin mittainen päiväpyrähdys Tukholmassa on monelle se tutuin tapa tutustua länsinaapurimme pääkaupunkiin. Varmasti kannattaisi vaihteeksi kokeilla hotellimatkaa Tukholmaan, jotta aikaa riittää paremmin. Nähtävää ja tehtävää kyllä löytyy. Kuninkaanlinna ja Gamla Stan, Moderna Museet ja Fotografiska-museo, kaupungintalo ja visiitti sen uskomattoman upeat maisemat tarjoavaan torniin – jo nämä nähtävyydet täyttävät Tukholman-viikonloppumatkan paremmin kuin hyvin.

Tukholman-matkat sopivat hyvin monenlaiseen kulttuurimatkailuun. Lyhyen lennon päässä suomalaisia odottaa suurkaupunki ja sen monipuolinen tapahtumatarjonta. Kaupunkiloma Tukholmassa on paikallaan, kun haluaa nauttia niin klassisesta musiikista, oopperasta tai baletista, maailmantähtien rock-, pop- tai jazz-konserteista kuin vaikkapa jalkapallosta tai yleisurheilusta.

Tukholman ravintolat ja shoppailu Tukholmassa

Tukholman ravintolatarjonta ja koko ruokakulttuuri on ollut vauhdikkaassa nousukiidossa jo vuosikaudet. Valikoimaa on valtavasti, trendit vaihtelevat tiiviissä tahdissa, ja hintatasoltaan erilaisia ravintoloita löytyy vaikka millä mitalla. Laadukasta, erinomaisista aineksista taidolla ja näkemyksellä valmistettua ruokaa – herkuttelijalla on kaupunkilomalla Tukholmassa totisesti mistä valita.

Ostosmatkaa Tukholmassa voi viettää kierrellen keskustan tavarataloissa, ostoskeskuksissa, pikkuputiikeissa ja ostoskaduilla. Kauppahallista löytää niin herkkutuliaisia kuin ravintoloitakin. Lyhyen matkan päässä keskustasta voi viettää vaikka koko päivän mittavassa Mall of Scandinavia -ostoskeskuksessa tai Stockholm Quality Outletissa, jonka outlet-hintatason merkkimyymälät auttavat tehokkaasti pahimpaankin shoppailunälkään.

Tukholman sää

Tukholman sää on keväällä ja syksyllä hieman erilainen kuin Helsingissä sikäli, että kylmimmät merituulet eivät yleensä yllä saariston suojaamaan kaupunkiin. Kevään ja kesän alkaminen tuntuu siksi tapahtuvan Tukholmassa aikaisemmin kuin Helsingissä. Muuten vuodenajat ovat melko samanlaisia Suomenlahden molemmilla puolilla.

Lento ja hotelli Tukholman-matkallesi Finnair Holidaysilta

Lentoaika Tukholmaan suoralla yhteydellä kestää tunnin. Kaupunkilomat ja viikonloppumatkat Tukholmassa ovat lyhyen välimatkan ansiosta hyviä vaihtoehtoja silloinkin, kun aikaa arjesta irtautumiseen on vähemmän.

Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli Tukholman-matkalle. Suunnittelet sitten matkaa Tukholmaan tai Kööpenhaminaan, tai kaupunkilomaa Berliinissä, löydät mieleisesi lennot ja suosikkihotellit Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Tukholmassa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.