Tokio – matka maailman suurimpaan metropoliin

Japani

Yhteistyössä Mondo

Eriväriset, keskenään risteilevät viivat muodostavat valtavan kudoksen. Kuva on samaan aikaan hämmentävä ja kiehtova: voiko tästä saada mitään tolkkua? Tokion metrokartta kuin moderni taideteos. Samanlainen on myös Tokio: valtava, täyteen ahdettu ja äärimmäisen kiehtova.

38 miljoonan asukkaan metropoliin Tokioon ei matkusteta niinkään katsomaan yksittäisiä nähtävyyksiä vaan ihmettelemään erilaisia kaupunginosia, joilla jokaisella on oma luonteensa. Shibuyassa hämmästellään risteystä, jossa valtavat ihmisvirrat ylittävät katua yhtä aikaa joka suunnasta. Harajukussa lumoudutaan cosplay-hahmoista ja rokkaavista elviksistä. Akihabarassa ällistyttävät valtavat, elektroniikkaa ja manga-tavaraa pullistelevat tavaratalot. Shinjukussa istutaan iltaa Golden Gai -korttelin pikkubaareissa pilvenpiirtäjien kupeessa. Shimokitazawassa notkuvat Tokion boheemit vaihtoehtonuoret.

Monella tapaa matka Tokioon on kuin matka ihmisyyden tulevaisuuteen. Jos on koskaan miettinyt, millaista on elää ihmisistä täyteen ahdetussa maailmassa, vastaus löytyy Tokiosta: erittäin värikästä.

Katso kaikki tarjoukset

Parhaat maisteluvinkit Tokioon

Tokiossa olet herkullisen ruoan ympäröimä, minne ikinä menetkin! Katso herkullisimmat vinkit yakitori-vartaista ramen-keittoihin ja valmistaudu seuraavaan ruokamatkaasi!

Lue lisää

Tokio matkakohteena

Tokion nähtävyydet

Tokion suosituin nähtävyys on maisema tähän jättimäiseen metropoliin, varsinkin iltapimeän aikaan. Eteläisellä Minaton alueella sijaitseva Tokyo Tower tarjoaa ikonisimman näköalan yli Tokion ja kauas Tyynellemerelle. Eiffelin tornia jäljittelevä Tokyo Tower on itsekin upea näky: se loistaa kuin soihtu keskellä valomerenä sykkivää suurkaupunkia.

Tokiossa matkalaisen kannattaa herätä varhain ja suunnata Tsukijin kalamarkkinoille. Japanin suurimmalla kalatorilla käydään aamuisin huutokauppa edellisyön antimista, ja tapahtuma vetää puoleensa valtavat joukot niin paikallisia asiakkaita kuin markkinahulinaa ihmetteleviä turisteja. Alueen ravintolat tarjoavat herkullisia ruoka-annoksia mitä eksoottisimmista merenelävistä. Sushi-aamiainen on omaa luokkaansa!

Oleellinen nähtävyys kaikille japanilaisesta kulttuurista ja perinteistä kiinnostuneille Tokion-matkaajille löytyy Chiyodan alueelta. Kōkyo eli Tokion keisarillinen palatsi on vallihautojen ympäröimä, suurista puutarhoista koostuva alue. Vain osa palatsin puutarhoista on aina avoinna, mutta niissäkin riittää satumaisen kaunista nähtävää. Kahtena päivänä vuodessa myös suljettu alue avataan yleisölle: keisarin syntymäpäivänä 23. joulukuuta ja uuden vuoden kunniaksi 2. tammikuuta.

Muita hienoja puistoja Tokiossa on muun muassa Yoyogi, joka keväisin kirsikankukkien aikaan täyttyy hanamia juhlivista piknikseurueista. Täältä löytyy rakastettu temppeli Meiji Jingu, joka on omistettu vuosina 1867–1912 hallinneelle keisari Meijille. Päivittäin auringonnoususta auringonlaskuun auki oleva pyhäkkö on todellinen rauhan ja harmonian keidas, jossa viihtyvät sekä tokiolaiset että matkailijat.

Hauskan futuristisen matkaelämyksen Tokiosta löytää Akihabaran kaupunginosassa – täällä on totisesti elämää ja elektroniikkaa. Japanin peli-, manga- ja animekulttuuri kukoistaa hämmästyttävissä jättikaupoissa, pienissä myymälöissä, retrovideopelejä tarjoavissa pelibaareissa ja persoonallisissa kahviloissa. Neonvalojen alla voi bongata uusia teknologioita ja tuotteita, joista saattaa tulla lähivuosien villityksiä muuallakin.

Tokiossa ostosmahdollisuudet ovat loputtomat ja huikea tarjonta sisältää kaikenlaista, mitä ei ole osannut kuvitellakaan. Tyylikästä shoppailtavaa löytyy erityisen runsaasti Ginzan ja Shinjukun alueilta, Harajuku ja Shibuya puolestaan tulvivat nuorisotrendejä ja repäisevää katumuotia. Shibuyan ykkösnähtävyys on maailmankuulu risteys, jonka uskomattomat jalankulkijamassat on ikuistettu lukemattomiin elokuviin.

Tokion kansainvälisen yöelämän keskus on Roppongi, missä on runsaasti tyylikkäitä yökerhoja, ravintoloita ja kahviloita. Roppongi Hillsin 11 hehtaarin kokoinen huvittelu- ja ostoskompleksi pitää sisällään muun muassa satoja kauppoja, kiinnostavan nykytaiteen Mori-museon sekä hulppean ulkoilmatasanteen Mori Towerin huipulla. Näkymä sieltä yltää kirkkaalla säällä jopa Fuji-vuorelle saakka.

Tokion sää

Tyynimeri ja lämpimät merivirrat tekevät Japanin ilmastosta lauhkean. Vuodenajat erottuvat selvästi toisistaan. Suurin saari Honshū, missä Tokio sijaitsee, on vuoristonsa takia hyvin erilainen ilmastoltaan saaren eri puolilla. Tokion ilmastoon kuuluvat aurinkoiset, vähäsateiset talvet. Lunta sataa vain muutamana päivänä. Tokion sää tammi–maaliskuussa on tyypillisesti häikäisevän kirkas mutta kolea.

Kirsikankukkia ihaillaan Tokiossa lämpimästi pukeutuneina, sillä huhtikuun sää on vielä viileä. Toukokuu on erinomainen matka-ajankohta, sillä Tokiossa on jo parikymmentä lämpöastetta ja monet kevään kukat täydessä loistossaan.

Kesällä Tokion sää on kuuma ja kostea. Kuukauden kestävä sadekausi alkaa kesäkuun puolivälissä, mutta sateet eivät onneksi ole yhtäjaksoisia. Tokiolaiset nauttivat lukemattomista kesäjuhlista, esimerkiksi viikkojen ajan järjestettävistä hanabi-ilotulitusfestivaaleista. Syksyllä värien juhla jatkuu puistoissa. Tokio on säänsä puolesta oivallinen ruskaretkikohde, missä ainutlaatuista väriloistoa kelpaa katsella miellyttävän lämpimässä säässä.

Tokion hintataso ja käytännön tietoa

Tokion hintataso on varsin samanlainen kuin Suomessa. Kovan kilpailun ja alhaisempien verojen vuoksi monet hinnat ovat edullisempia, etenkin isojen volyymien massatuotteissa. Tokion ravintoloiden hintataso vaihtelee paljon, mutta ikäviä yllätyksiä ei tarvitse pelätä: ravintoloiden menut ja hinnat ovat esillä jo ulko-ovella. Juomarahaa ei ole tapana antaa, sillä palvelu sisältyy aina hintaan. Pikkunälän taltuttamisen Tokion ravintoloiden hinnat ovat halvat esimerkiksi nuudeliravintoloissa ja pikaruokaloissa.

Tokion sisäisiä metro- ja junamatkoja varten kannattaa Tokion matkalla hankkia matkakortti – se säästää rahaa ja ennen kaikkea aikaa. Hotellitarjontaa Tokiossa löytyy kaikenlaiseen budjettiin ja tasoon. Kannattaa ensin miettiä, mikä Tokion alue olisi sopivin oman matkaohjelman kannalta; sen jälkeen hyvä hotelli löytyy helpommin.

Japanin valuutta on jeni. Käteinen on Japanissa ensisijainen maksuväline, joten rahanvaihto Tokion matkalle on suositeltavaa, mutta luottokortitkin kelpaavat suurimmissa liikkeissä, hotelleissa ja ulkomaisille matkailijoille suunnatuissa palveluissa.

Lentoaika Tokioon suoralla yhteydellä on 9 tuntia 30 minuuttia. Löydä juuri sinulle sopivat Tokion lennot ja hotellit laajasta matkatarjonnastamme ja koe Japanin lumoava metropoli!

Finnair Holidays -suosikkihotellit Tokiossa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.