Tel Aviv – loma Israelin modernissa sykkeessä

Israel

Yhteistyössä Mondo

Kun laskeva aurinko kultaa hiekkarannan, on aika suunnata takaisin hotellille – mutta vain pikaisesti virkistäytymään. Illan pimetessä lomapäivä Tel Avivissa on oikeastaan vasta alkamassa.

 

Välimerellinen kaupunki on kuin luotu yövirkuille. Tel Avivin ravintolat ja baarit ovat auki myöhään, ja kaupungin baareissa ja klubeilla eletään kuin olisi ikuinen viikonloppu.

 

Tel Aviv on Lähi-idän rennoin metropoli, jota kutsutaan New Yorkia mukaillen Isoksi Appelsiiniksi. Kaupungista löytyvät pilvenpiirtäjät, modernit kauppakeskukset ja trendikkäät muotiliikkeet, mutta myös tuhatvuotista historiaa. Tel Avivin vanhimman osan, Jaffan satamakaupungin, tunnelmallisilla kujilla astutaan matkalle kauas menneisyyteen. Matka Tel Avivista Jerusalemiin kestää vain tunnin bussilla.

 

Tel Avivin ruokakulttuuri on tärkeä osa kaupungin lumoa. Ympäri maailmaa saapuneiden siirtolaisten ansiosta israelilainen keittiö on kiehtova sekoitus arabialaisia, venäläisiä ja eurooppalaisia makuja.

Katso kaikki tarjoukset

Rento Tel Aviv kutsuu ulkoilmatoreille

Kaipasit sitten urbaania kauppahallia tai värikästä käsityötoria, Tel Avivista löydät etsimäsi. Katso vinkkimme Tel Avivin upeisiin ulkoilmatoreihin ja löydä omaperäinen ostosparatiisisi!

Lue lisää

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.

Tel Aviv matkakohteena

Tel Aviv on kaupunkina ja matkakohteena rento ja monipuolinen. Tel Avivissa kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen on helppoa, sillä kaupunki sijaitsee aivan Välimeren rannalla ja keskusta-alue on kaunis ja kompakti. Osa Tel Avivin keskusta-alueesta tunnetaankin valkoisena kaupunkina kauniiden funkkistyylisten valkoisten rakennusten mukaisesti. Keskusta-alueelta löytyy lisäksi lukuisia uniikkeja putiikkeja, jotka myyvät paikallista israelilaista designia sekä laaja kattaus erilaisia kahviloita ja ravintoloita.

Tel Avivin nähtävyydet

Tel Avin tunnetuimpiin ja kiinnostaviin kohteisiin lukeutuu mielenkiintoisen historian omaava Jaffan kaupunginosa, mistä juontaa myös Tel Avivin virallinen nimi Tel Aviv-Jaffa. Kyseessä on satamakaupunginosa Tel Avivissa, jonka historia juontaa tuhansien vuosien taa. Jaffan laelta aukeaa upea näkymä koko Tel Avivin kaupungin yli. Jaffan alueelta löytyvät myös Tel Avivin ehkä yksittäisinä nähtävyyksinä tunnetuimmat Pyhän Pietarin kirkko sekä Ottomaanien kellotorni.

Kaupungin vanhin osa Neve Tsedek kuuluu niin ikään näkemisen arvoisiin kohteisiin Tel Avivin -matkalla. Kyseessä on hieman boheemimpi, tasokkaita kahviloita ja ravintoloita käsittävä kaupunginosa. Runsaasti ravintoloita ja kahviloita löytyy myös Rothschild-bulevardilta, jonka varrella sijaitsevat Bauhaus-arkkitehtuurin tyyliset talot, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle ja ovat ansainneet Tel Aviville valkoisen kaupungin lempinimen. Tel Aviv on luonnonkaunis kaupunki ja kaupungin pitkät rannat kauniine auringonlaskuineen ovat itsessään jo nähtävyys. Keskustasta etäämmällä noin kuuden kilometerin päässä sijaitsee mm. Grottan majakka sekä hieman etäämmällä, noin 45 kilometrin päässä keskustasta, suosittu Sininen laguuni, jonne tehdään päiväretkiä. Lisäksi Tel Aviv soveltuu sijaintinsa puolesta myös historiallisten Jerusalemin ja Haifan päiväretkiin.

Milloin matkustaa Tel Aviviin?

Sään ja lämpötilan puolesta Tel Aviv on miellyttävä matkakohde vuoden ympäri: toisaalta ei liian kuuma kesällä ja yhtäältä ei kovin kylmä talvisin. Tel Avivissa sataa runsaimmin talvisin, joskin nopeat sään muutokset ovat mahdollisia käytännössä mihin vuodenaikaan tahansa. Kesäkuukausina lämpötila nousee keskimäärin harvoin yli 20 asteen. Matkailusesongin puolesta Tel Aviviin kannattaa matkustaa keväisin ja syksyisin, jolloin hintataso erityisesti majoituksen osalta saattaa olla lievästi kesäkuukausia maltillisempi. Tel Avivin hintaso on yleisesti korkeahko, mitä ravintoloihin ja ostoksiin tulee. Yleisellä tasolla Tel Avivin hintaso vastaa Suomen hintatasoa. Israelin rahayksikkö on Israelin shekeli, joka vastaa noin neljäsosaeuroa.

Tel Avivin hotellit ja matkat Finnair Holidaysilta

Tel Avivin hotellitarjonta on runsas ja Tel Avivin hotellivalikoimaan olemme valinneet sijainniltaan ja laadultaan parhaita Tel Avivin hotelleja. Edullisimmat hotellit Tel Avivissa kustantavat keskimäärin noin sata euroa yöltä. Varaamalla lennot ja hotellit yhdessä kauttamme saatat säästää Tel Avivin kokonaismatkakustannuksissa merkittävän summan ja löytää yllättävän edullisenkin Tel Avivin -matkan. Tel Avivin -matkatarjouksiimme sisältyvät lisäksi aina ruumaan menevät matkatavarat. Lennämme Tel Aviviin Finnairin suorin lennoin ja lentoaika Tel Aviviin on noin neljä ja puoli tuntia. Lyhehkön matka-ajan ja sekä monipuolisuutensa puolesta Tel Aviv soveltuu kaupunkilomailijoille sekä pidennetylle viikonloppumatkalle. Lähde nauttimaan monipuolisen Tel Avin rennosta tunnelmasta ja löydä sinulle sopiva Tel Avin -lomamatka matkahaustamme jo tänään!