Split – matka hämmästyttävään vanhaankaupunkiin

Kroatia

Yhteistyössä Mondo

Päätön sfinksi vartioi Jupiterin temppeliä. Roomalaisten pylväiden varjossa on kahvila. Lapset potkivat palloa sisäpihalla, jota koristavat venetsialaiset ikkunat. Matka Splitin, Kroatian toiseksi suurimman kaupungin, ikivanhaan keskustaan on täynnä historian kerrostumia ja nykypäivän elämää.

 

Splitin historia on hämmästyttävä. 300-luvun alussa Rooman keisari Diolectianus rakennutti mahtavan palatsin synnyinseuduilleen Dalmatian rannikolle. Marmori laivattiin Italiasta, sfinksejä Egyptistä. Yli tuhat vuotta myöhemmin venetsialaiset rakensivat oman kaupunkinsa Diolectianuksen palatsin raunioille.

 

Lopputuloksena on yksi maailman hämmästyttävimmistä vanhoista keskustoista. Antiikki kohtaa venetsialaiset vaikutteet, ja historian ivaakin on mukana: keisari Diolectianus vainosi kristittyjä, mutta hänen hautamausoleumistaan on tullut kirkko.

 

Vanhankaupungin ja sen kujien lisäksi Splitin nähtävyyksiin kuuluu rantapromenadi Riva. Splitin parhaat ravintolat löytyvät vanhasta kaupungista Marjan-kukkulaa kohti kuljettaessa.

Katso kaikki tarjoukset

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.