Santorini - loma uudestisyntyneellä Atlantiksella

Kreikka

Yhteistyössä Mondo

On vitivalkoisia kyliä, jotka tasapainoilevat tulivuoren kraatterin reunalla. On kirkkojen sinisiä kupoleja. On tummia laavahiekkarantoja ja syvän sininen meri. On upeat auringonlaskut. Loma Santorinin saarella hyväilee kaikkeja aisteja.

 

Santorini näyttää juuri sellaiselta, jollaiseksi moni haaveissaan Kreikan pikkusaaret kuvittelee. Saarta ei suotta valita toistuvasti maailman kauneimpien saarten joukkoon.

Santorinin on myös uskottu olevan kadonnut Atlantis. Se voi hyvin olla mahdollista, sillä saaren varhaisen minolaisen asutuksen tuhosi valtava tulivuorenpurkaus 1600 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Nykyään Santorini on ihastuttava matkakohde, jonka kylät ja rannat kutsuvat lomanviettoon vailla huolia.

 

Myyttisen Atlantiksen asukkaita pidettiin onnellisina ja rauhaarakastavina. Samanlaiseen huolettomaan eloon on helppo heittäytyä myös Santorinin-lomalla.

Katso kaikki tarjoukset

Hyvä tietää kohteesta Santorini

Syö

Santorinilla on paljon hyvää ruokaa tarjoavia näköalaravintoloita, joiden hintataso on korkea. Kun haluat nauttia aidommasta tunnelmasta, suuntaa Firostefanin kylään. Siellä sijaitseva Aktaion-taverna on toiminut jo 90 vuotta. Tavernan ruokalista on kreikkalais-välimerellinen ja hintataso on kohtuullinen.

Koe

Mäkiä, portaita ja nousuja, niitä riittää Santorinilla. Hyppää köysirataa pitkin kulkevaan maisemahissiin, joka kiidättää sinut satamasta tulivuoren laavamaisemiin. Näköalat korkeuksista huimaavat päätä, mutta ovat sen arvoisia. Alastulo on vielä huimempaa, jos mahdollista!

Shoppaile

Santorinin vulkaanisessa maaperässä kasvaneet viinit ovat persoonallisia ja laadukkaita tuliaisia. Iama wine storella on suuri valikoima kreikkalaisia viinejä ja tietysti paikallisia erikoisuuksia. Saaren ylpeys on valkoinen Assyrtiko-rypäle, josta tehdään sekä laadukkaita kuivia että makeita jälkiruokaviinejä.

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.