Santorini - loma uudestisyntyneellä Atlantiksella

Kreikka

Yhteistyössä Mondo

On vitivalkoisia kyliä, jotka tasapainoilevat tulivuoren kraatterin reunalla. On kirkkojen sinisiä kupoleja. On tummia laavahiekkarantoja ja syvän sininen meri. On upeat auringonlaskut. Loma Santorinin saarella hyväilee kaikkeja aisteja.

 

Santorini näyttää juuri sellaiselta, jollaiseksi moni haaveissaan Kreikan pikkusaaret kuvittelee. Saarta ei suotta valita toistuvasti maailman kauneimpien saarten joukkoon.

Santorinin on myös uskottu olevan kadonnut Atlantis. Se voi hyvin olla mahdollista, sillä saaren varhaisen minolaisen asutuksen tuhosi valtava tulivuorenpurkaus 1600 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Nykyään Santorini on ihastuttava matkakohde, jonka kylät ja rannat kutsuvat lomanviettoon vailla huolia.

 

Myyttisen Atlantiksen asukkaita pidettiin onnellisina ja rauhaarakastavina. Samanlaiseen huolettomaan eloon on helppo heittäytyä myös Santorinin-lomalla.

Katso kaikki tarjoukset

Hyvä tietää kohteesta Santorini

Syö

Santorinilla on paljon hyvää ruokaa tarjoavia näköalaravintoloita, joiden hintataso on korkea. Kun haluat nauttia aidommasta tunnelmasta, suuntaa Firostefanin kylään. Siellä sijaitseva Aktaion-taverna on toiminut jo 90 vuotta. Tavernan ruokalista on kreikkalais-välimerellinen ja hintataso on kohtuullinen.

Koe

Mäkiä, portaita ja nousuja, niitä riittää Santorinilla. Hyppää köysirataa pitkin kulkevaan maisemahissiin, joka kiidättää sinut satamasta tulivuoren laavamaisemiin. Näköalat korkeuksista huimaavat päätä, mutta ovat sen arvoisia. Alastulo on vielä huimempaa, jos mahdollista!

Shoppaile

Santorinin vulkaanisessa maaperässä kasvaneet viinit ovat persoonallisia ja laadukkaita tuliaisia. Iama wine storella on suuri valikoima kreikkalaisia viinejä ja tietysti paikallisia erikoisuuksia. Saaren ylpeys on valkoinen Assyrtiko-rypäle, josta tehdään sekä laadukkaita kuivia että makeita jälkiruokaviinejä.

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.

Santorini matkakohteena

Santorini on kehittynyt yhdeksi Kreikan suosituimmista matkakohteista eikä syyttä. Santorini on vulkaaninen saari Egeanmerellä, jonka vetovoima suosittuna lomakohteena rakentuu henkeäsalpaavien maisemien ja kuvankauniin auringonlaskun varaan. Santorini on postikorttimaisen kaunis, hyväntuulinen, turvallinen ja aurinkovarma matkakohde, missä tiivistyy rentouttavan lomamatkan syvin olemus!

Hyvä aika matkustaa Santorinille ja Santorinin sää

Santorini on miellyttävän lämmin lomakohde huhtikuusta marraskuun alkuun, milloin myös sademäärät Santorinilla ovat vähäiset. Lämpötilat ovat korkeimmillaan ja ilmasto suotuisa kesäkuukausina kuten muuallakin Kreikassa ja muissa Etelä-Euroopan kohteissa. Santorinille tehdään matkoja ympäri vuoden, joskin loppuvuotta kohden ja talvella matkustajamäärät laskevat roimasti kesän ja kevään huippusesongista. Santorinin talvi on leuto eivätkä yön alimmatkaan lämpötilat laske juuri kymmenen asteen alapuolelle kylmimpinä kuukausina. Päivien lämpötilat Santorinilla kohoavat parinkymmenen asteen tuntumaan huhtikuusta lähtien ja sää on lämmin vähintäänkin lokakuun loppuun. Santorinilla tuulee kohtuullisen paljon saaren maantieteellisen sijainnin ja meren välittömän läheisyyden vuoksi, joskin etenkin kesäaikaan tuuli tekee lämpimästä lomasäästä entistäkin miellyttävämmän. Kesäaikaan Santorini on käytännössä sateeton.

Mikäli haluaa välttää kesäajan suurimmat matkustajamäärät, Santorinille voi matkustaa myös kesän vilkkaimman matkailusesongin ulkopuolella. Esimerkiksi toukokuun alkupuoli on hyvin kaunista ja vähemmän vilkasta aikaa Santorinilla. Santorinin-matkan kesto kannattaa suunnitella vähintään viideksi päiväksi.

Santorinin nähtävyydet ja hyvä tietää

Santorinin tunnetuin ja ehkä kaunein kylä on Oia, josta kulkee upea kävelyreitti Santorinin pääkaupunkiin Firaan. Santorinin länsiosaa hallitsee vuoristomainen maisema, missä myös pääkaupunki Fira sijaitsee. Useat Santorinin ikoniset postikorttimaisemat ovat kuvattu Firan valkoisilta parvekkeilta ja Oia tunnetaan niin ikään kenties maailman kauneimmista auringonlaskuista.

Santorinin itäpuolelta löytyvät Kamarin ja Perissan kylät. Kamarissa sijaisee mm. antiikkisen Theran rauniot, jotka ovat nykyään auki yleisölle. Kamarin kylä on niin ikään suosittu rantalomakohde ja valikoimastamme löytyy useita idyllisiä hotelleja Kamarilta. Perissa sijaitsee lähellä Kamaria etelässä, missä uimarannat ja musta laavahiekka hallitsevat maisemaa. Antiikkisen Theran historiaan voi tutustua helposti myös Perissasta käsin. Imeroviglin kylä sijaitsee lähellä pääkaupunkia Firaa. Imeroviglin tavamerkki on postikorteista tuttu merestä nouseva valkoinen arkkitehtuuri ja tietenkin kuvankaunis meri, mihin useat hotellimme avaavat suoran näkymän. Santorinin useista kylistä järjestetään erilaisia valokuvausretkiä, vaelluksia, kalastusmatkoja ja viinimatkoja, ja käytännössä Santorinilla on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että yksi matka Santorinille riittää tuskin kenellekään koko saaren kokemiseksi.

Huolimatta siitä, että Santorinia pidetään Kreikan kalleimpiin kuuluvina saarina, on hintataso Santorinilla edelleen suomalaisittain kohtuullinen. Ravintolahinnat alkavat olla Suomen hintatasoa, mutta ruokajuomat, etenkin olut ja viini, ovat huomattavasti Suomen hintasoa edullisempia. Myös taksilla liikkuminen on kohtuullisen edullista. Lisäksi Santorinilla on hyvä bussiverkosto ja myös skootterin vuokraaminen on potentiaalinen vaihtoehto Santorilla liikkumiseen. Englannin kielen taito on Santorinilla erinomainen, joten kreikkaa ei tarvitse nimenomaisesti Santorinin matkaa varten ryhtyä opettelemaan. Parhaat ostosmahdollisuudet Santorinilta löytyvät Firan pääkaupungista, missä moni Santorinin-hotelleistamme sijaitsee.

Lomamatkat Santorinille Finnair Holidaysilta

Santorinilla on jossain määrin romanttisen matkakohteen maine ja Santorini on myös suosittu häämatkakohde. Santorini on kuitenkin paljon enemmän kuin romanttinen paratiisi, ja Santorini soveltuu monipuolisuutensa ansiosta paitsi pariskunnille myös kaveriporukoille ja perheillekin. Finnair Holidaysilla räätälöit juuri sinulle ja seurueellesi sopivan lomamatkan Santorinille, halusit sitten majoittua Firassa, Oiassa, Kamarissa, Imeroviglissa tai missä tahansa Santorinin idyllisistä kylistä. Santorinin-matkan keston ja ajankohdan päätät sinä ja se voi olla mitä tahansa aina 14 vuorokauteen saakka. Matka-aika Santorinille on Helsingistä Finnairin suorin lennoin hieman alle neljä tuntia. Tutustu Santorinin-matkatarjouksiimme matkahaussamme ja katsasta myös muiden Kreikan klassisten matkakohteiden tarjontamme!