Matka Pekingiin – Kiinan historiaa ja nykypäivää

Kiina

Yhteistyössä Mondo

Temppeleitä ja teehuoneita, keisarillisia palatseja ja erinomaista katuruokaa – Kiinan pääkaupunki Peking on matkakohteena shoppailijan paratiisi ja kulinaristin taivas.

Pekingin upein nähtävyys on Kielletty kaupunki, maailman suurin keisarillinen palatsi, josta Kiinaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Kielletyn kaupungin vieressä ovat Taivaallisen rauhan aukio ja puhemies Maon mausoleumi. Modernia wau-arkkitehtuuria edustavat olympiastadion Linnunpesä sekä valtiollisen television rakennus.

Pekingin arkea matkailija näkee ja kokee vanhoilla hutong-alueilla, joiden kapeilla kujilla kuivatetaan pyykkiä ja pelataan mahjongia. Yksi kauneimmista hutongeista on suojeltu Dongcheng, jonka pikkukadut ovat pullollaan trendibaareja, muotipuoteja ja matkamuistokauppoja.

Loistavan Pekingin-matkan kruunaavat vierailu Kiinan muurilla ja annos rapeaksi paistettua Pekingin ankkaa.

Katso kaikki tarjoukset

Hyvä tietää kohteesta Peking

Syö

Yksi parhaista paikoista syödä kuuluisaa Pekingin ankkaa on ravintola Li Qun. Täällä ankat paistetaan puu-uunissa, kun kokki on ensin hieronut lintujen pintaan salaista mausteseosta. Ankan nahka paahdetaan rapeaksi ja sen alla piilee mitä pehmeintä ja maukkainta lihaa. Erityisen hyvä maku syntyy hedelmäpuista hakattujen halkojen loimussa.

Koe

Perinteiset hutong-alueet kapeine katuineen olivat pitkään moukarin alla, kun tilalle rakennettiin modernia Pekingiä. Nyt hutongien vetovoima on ymmärretty, ja niitä suojellaan. Hyvä esimerkki ovat trendikatu Gulou Dongdajien ympärille levittäytyvät hutongit, joiden taloissa sijaitsee monenlaista boheemia putiikkia, ravintolaa ja baaria.

Shoppaile

Pekingin hauskin ostoselämys odottaa teemarkkinoilla eli Maliandao-kadulla, jota reunustavat talot ovat täynnä teekauppoja. Tarjolla on monenmoisia teelaatuja ja -tarvikkeita edullisesti. Päätöksen tekoa helpottaa, että teelajeja saa maistaa!

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.