Napoli – Matka historian ja herkuttelun merkeissä

Italia

Yhteistyössä Mondo

Etelä-Italian suurin kaupunki Napoli tarjoaa matkakohteena täydellisen yhdistelmän suurkaupungin vilinää ja kiireetöntä nautiskelua.


Häikäisevän sinisen Napolinlahden rantamilla ja tulivuori Vesuviuksen juurella sijaitsevan kaupungin vanha sanonta toteaa uhmakkaasti: ”Nähdä Napoli ja kuolla!” Vaikka Napolilla on värikäs maine, ei sentään kannata ottaa sanoja uhkauksena. Napolilaiset vain ovat sitä mieltä, että jokaisen tulisi elämänsä aikana käydä katsomassa heidän kotikaupunkinsa kauneutta. Ei ollenkaan hassumpi ajatus.


Napolin-matkalla voi vaikkapa tutustua antiikin aarteisiin Napolin arkeologisessa museossa, kulkea keskustan varjoisilla kujilla kirjailija Elena Ferranten jalanjäljissä tai nousta funikulaarilla ylös hienostuneeseen Vomeron kaupunginosaan. Vilkkaasta satamasta lähtevät lautat Caprille, ja Pompeijin historialliset kaivauksetkin ovat lähellä.


Napolin illat kutsuvat rantapromenadille ihailemaan auringonlaskua ja herkuttelemaan paikallisilla ruuilla ja viineillä. Kilpailu kaupungin maukkaimman pizzerian tittelistä on kova, mutta yhdestä asiasta ei ole erimielisyyttä: maailman parhaat pizzat paistetaan Napolissa.

Katso kaikki tarjoukset

Maailmankuulu ruokakulttuuri

Napoli on herkuttelijan unelmakohde. Täällä ruoan ystäviä hemmotellaan kellon ympäri. Aamu alkaa baaritiskin äärellä nautitulla kahvilla ja leivoksella, paikallisia makuja tarjoilevat ravintolat ja viinibaarit palvelevat yömyöhään, ja herkullisia katuruokakojujen antimia pääsee nauttimaan yön pikkutunneille asti. Kaupungista ei tietenkään voi lähteä maistamatta maailman parhaaksi kehuttua napolilaista pizzaa yhdessä Via dei Tribunal -kadun monista maailmankuuluista pizzerioista.

Barokki- ja renessanssitaide

Pitkän historiansa aikana Napoli on toiminut usean taiteilijan innoittajana. Eräs tunnetuimpia on barokkitaidemaalari Caravaggio, jonka valon ja varjon kontrastilla leikittelevät mestariteokset tuntuvat vanginneen Napolin tunnelman täydellisesti. Caravaggion töitä on esillä esimerkiksi Pio Monte della Misericordian kirkossa. Renesanssi- ja barokkitaiteen ystävien kannattaa suunnata myös kaupungin ylle kohoavaan Capodimonten linnakkeeseen, jonka taidemuseo on koko Italian suurimpia. Caravaggion, Botticellin ja Bellinin mestariteosten lisäksi täällä pääsee nauttimaan upeista näköaloista.

Vesuvius ja Pompejin rauniot

Napolin lähialueilta löytyy niin paljon kiinnostavia retkikohteita, että niille kannattaa varata muutama kokonainen päivä. Lyhyen juna- tai lauttamatkan päässä Napolista sijaitsee kuvankauniita rannikkokaupunkeja, hienostuneita lomasaaria ja lumoavia patikkareittejä. Vesuviuksen purkaus hautasi hetkessä Pompejin ja Herkulaneumin kaupungit tuhkaan vuonna 79. Historian ystävät voivat vierailla näiden antiikin aikaisten kaupunkien kaivauksilla. Matkaa Napolista Vesuviukselle on vain yhdeksän kilometriä. Aktiivilomailijat pääsevät puolestaan kiipeilemään 1300 metriä korkean tulivuoren kraaterille.

Napoli matkakohteena

Napolin nähtävyydet

Napolin matkailun ykköskohteena on ainutlaatuinen Pompeijin rauniokaupunki, taustallaan mahtava Vesuvius. Amalfin rannikko ja Caprin saari eivät juuri jää jälkeen suosiossa. Tällaisia uskomattoman hyvin säilyneitä näkymiä antiikin ihmisistä ja kaupunkielämästä ei pääse ihmettelemään missään muualla. Myös huikaisevan upeat maisemat ovat omaa luokkaansa.

Napoli on kulttuurikaupunki, jonka ylpeytenä muun muassa on Italian vanhin oopperatalo Teatro San Carlo. Napolin vahva panostus nykytaiteeseen näkyy paitsi näyttävässä modernin taiteen museossa MADREssa, myös kaikkien yhteisessä kaupunkiympäristössä. Osa Napolin metroasemista on nimittäin uudistettu Stazioni dell’arte -asemiksi, ja jälki on todella hienoa.

Napolin ravintolat

Missä päin sitten liikkuukin, niin Napolissa ei nälkä lyöttäydy matkakumppaniksi. Ruokapaikkoja on aina lähellä. Parhaat Napolin ravintolat löytyvät ydinkeskustasta ja sen tuntumasta, ja ravintoloiden hintataso Napolissa on selvästi edullisempi kuin muissa Italian suurkaupungeissa.

Pizza on napolilaisille sydämen asia, sillä täällä ollaan tiettävästi kyseisen herkun syntysijoilla. Napolin historiallisessa keskustassa sijaitseva Via dei Tribunali on maailmanmaineessa sen varrelta löytyvien huippuluokan pizzerioiden ansiosta. Lisäksi muita napolilaisia ja La Campanian maakunnan ruokia tarjoavia trattorioita on täällä yllin kyllin, ja hintataso vaihtelee aina korkeasta hyvinkin edulliseen.

Sää Napolissa

Jo muinaiset roomalaiset sen tiesivät: Napolin ja lähiseudun ilmasto suosii lomailijoita. Kesät ovat pitkiä ja miellyttävän lämpimiä, eikä tukahduttavan kuumia helteitä juuri ole. Talvet jäävät lyhyiksi, ja leuto talvisää pysyttelee päivisin mukavasti 10–15 asteen kieppeillä.

Tutustu matkahakuumme sekä varaa lennot ja hotellit Napolista

Lentoaika Napoliin suoralla yhteydellä on 3 tuntia 30 minuuttia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Napolin-matkaasi varten ja lähde ihastuttavaan Etelä-Italiaan.

Upeat Napolin-matkat ja muut hienot Italian kaupunkikohteet, esimerkiksi Rooman-matkat sekä matkat Milanoon, löydät kaikki Finnair Holidaysin valikoimasta.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.