Milano – kaupunkiloma tyylikkäimmillään

Italia

Yhteistyössä Mondo

Matka Milanoon tarjoaa erityisen elämyksen, kun löydät itsesi kohti taivaita kurottavan lasikaton alta. Milanon katettu kauppapasaasi Galleria Vittorio Emanuele II on todellinen ostosten temppeli. Vieri vieressä ovat Italian tunnetuimpien muotimerkkien kaupat. Ohitse kiiruhtavat viimeisen päälle laittautuneet milanolaiset.

Kaupungin sydämessä sijaitseva historiallinen ostospasaasi on paikka, jota Milanon-matkat eivät koskaan jätä väliin. Heti ulkopuolella kohoaa suurin Milanon nähtävyys, mahtava Duomo di Milano. Pasaasin toisella puolen on La Scala, yksi maailman arvostetuimmista oopperataloista. Ympärille levittäytyvät ostoskadut, joita pidetään maailman muodin tärkeimpänä keskuksena.

Tätä on Milano: Italian vaurain ja tyylikkäin kaupunki, jossa shoppailu, uskonto ja kulttuuri lyövät kättä.

Milano on kaupunkiloman unelmakohde jokaiselle muodin rakastajalle. Milanolla on kyllä myös boheemi puolensa: se löytyy keskustan laidalta Naviglio Granden kanavan varrelta, jota reunustavat viihtyisät kuppilat ja terassit. Alueen hintataso on kohtuullinen. Kun olet kiertänyt keskeisimmät Milanon nähtävyydet ja shoppailukeitaat, täällä kelpaa rentoutua.

Katso kaikki tarjoukset

Milano matkakohteena

Milanon nähtävyydet sykähdyttävät kauneudellaan

Lombardian alueella sijaitseva, Italian toiseksi suurin kaupunki Milano on liike-elämän ja kulttuurin keskus. Se on myös tyyliniekkojen mekka. Milanon maailmankuulu huippumuoti ja -design loistaa erityisen kirkkaasti keskustan Quadrilatero d’Oron eli kultaisen nelikulmion kaduilla. Pohjoisitalialainen tyylikkyys, muodin luksusmerkit, antiikki- ja taideliikkeiden eliitti – tätä kaikkea voi ihailla joka askeleella Via Monte Napoleone -katua kulkiessa. Hohdokkuutta ei puutu muiltakaan legendaarisilta milanolaisnimiltä, joita ovat muun muassa Alfa Romeo, jalkapalloseurat AC Milan ja Inter Milan sekä oopperatalo La Scala.

Milanon symboli ja tunnetuin nähtävyys on kaiken keskuksena. Keskusaukiota eli Piazza del Duomoa hallitseva Duomo di Milano on Euroopan suurimpia tuomiokirkkoja. Sitä alettiin rakentaa 1300-luvun lopulla goottilaisten ihanteiden mukaisesti, ja lähes 600 vuotta kestäneissä rakennustöissä mukaan tuli monien muidenkin tyylivirtausten piirteitä. Duomon katto on kaupungin suosituin näköalapaikka. Katon valkeiden veistosten ja ornamenttien lomasta avautuva maisema yli koko Milanon on iki-ihastuttava. 

Toinenkin kirkko on ohittamaton nähtävyys Milanossa. Santa Maria delle Graziessa yhdistyvät hienosti Pohjois-Italian renessanssiarkkitehtuuri ja myöhäisgoottilaiset vivahteet. Rakennustaiteelliset ansiot eivät silti ole suurin syy, miksi kirkko on pyhiinvaelluskohde kaikille kauneuden palvojille. Varsinainen vetonaula löytyy luostarikirkon ruokasalista: Viimeinen ehtoollinen, yksi Leonardo da Vincin pääteoksista. Kallisarvoista seinämaalausta pääsee katselemaan vain pieni kävijäjoukko kerrallaan, ja käynti on rajoitettu 15 minuuttiin. Siksi pääsyliput kannattaa hankkia hyvissä ajoin etukäteen.

Loma Milanon ja lähiseudun häikäisevissä maisemissa

Kävelymatkan päässä Duomolta sijaitsee mahtava Castello Sforzesco, Milanon herttuakuntaa hallinneen Sforza-suvun rakennuttama linna 1400-luvulta. Linna ja sen yhteydessä olevat museot ovat upeita nähtävyyksiä, ja taidemuseon kokoelmiin kuuluu renessanssin suurimpien mestareiden teoksia. Linnan viehättävässä puistossa Parco Sempionessa kannattaa piipahtaa piknikillä tai kahvilassa. Viereisellä Piazza Sempionella voi katsella komeaa Arco della Pace -riemukaarta.

Muoti ja monipuoliset ostosmahdollisuudet ovat tärkeä osa Milanon kulttuuria ja perinteitä, minkä voi todeta monilla vilkkailla ostoskaduilla ja suurissa kauppakeskittymissä. Hienostunut Galleria Vittorio Emanuele II on toiminut Piazza del Duomon laidalla jo vuodesta 1877, ja kaikkine luksusmyymälöineen se on laatutietoisen shoppailijan paratiisi sekä kiehtova nähtävyys muillekin matkaajille. Kaupungin ostoskeskuksista isoin on keskustan ulkopuolella sijaitseva Il Centro.

Autonvuokraus Milanosta on harkinnan arvoinen vaihtoehto, jos Milanon-kaupunkilomaan haluaa yhdistää muitakin hienoja Pohjois-Italian kohteita. Esimerkiksi suosittu Gardajärvi sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Milanosta, ja Venetsiaan ajaa noin kolmessa tunnissa.

Päiväretki Sveitsin rajan tuntumassa olevalle Como-järvelle ja sen idyllisiin kyliin kruunaa Milanon-matkan. Alueen ravintolat tunnetaan erinomaisista kalaruoistaan, ja herkuttelun lomassa kannattaa tarkkailla ympäristöä – näillä seuduilla tunnetusti viihtyvät myös monet superjulkkikset. Järviristeily on loistava tapa nauttia Lago di Comon hehkeistä maisemista.

Milanon sää suosii kaupunkilomailijaa

Milanon ilmasto on välimerellinen, mutta poikkeaa hieman rantakohteista. Kesäkausi on pitkä, ja heinä–elokuussa sää on usein jopa läkähdyttävän kuuma. Talvella yölämpötilat laskevat pakkaselle ja ajoittain sataa luntakin.

Sää Milanossa on matkailijalle miellyttävimmillään huhti–toukokuussa ja syys–lokakuussa. Kevät ja syksy sekä  syysloma-ajankohta ovat otollista aikaa myös monien Milanon tarjoamien elämysten kannalta: esimerkiksi oopperan ja jalkapallon ystävät löytävät taatusti mieluisaa ohjelmaa, ja nähtävyyksissä on mukavaa kierrellä.

Jos lomalla Milanossa haluaa keskittyä ennen kaikkea ostoksiin, matka voi osua yksiin vuoden kylmimmän tai kuumimman sään kanssa: isot alennusmyynnit pidetään alkuvuodesta ja keskikesällä.

Milanon hintataso ja käytännön tietoa

Milano on italialaisittain vertailtuna suhteellisen kallis matkakohde, mutta suomalaiselle hintataso on varsin kohtuullinen. Hulppeat ostosmahdollisuudet ja maanmainio Milanon ravintolatarjonta takaavat, että matkabudjetille keksii helposti käyttöä. Milanon ravintoloiden ja hotellien suhteen kannattaa muistaa, että mitä lähempänä Piazza del Duomoa eli kaupungin keskipistettä ollaan, sitä korkeammat ovat hinnat.

Italiassa valuutta on euro, ja Milanossa luottokortit käyvät yleisesti. Myös lähimaksaminen on suosittu maksutapa.

Varaa lento ja hotelli Milanon-matkallesi meiltä

Lentoaika Milanoon suoralla yhteydellä on 3 tuntia. Valitse matkahaustamme mieleisesi Milanon lento ja hotelli -yhdistelmä juuri sinulle sopivan matka-aikataulun mukaan ja lähde viettämään viimeisen päälle tyylikästä kaupunkilomaa Milanossa.

Niin Milanon-matkat kuin muutkin valloittavat Italian matkakohteet, esimerkiksi Rooman-kaupunkilomat, Sorrenton-matkat ja Napolin-matkat, löydät kaikki Finnair Holidaysin valikoimasta.

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.