Milano – Maailman tyylikkäin kaupunki

Italia

Yhteistyössä Mondo

Lasikatto kurottaa kohti taivaita. Milanon katettu kauppapasaasi Galleria Vittorio Emanuele II on todellinen ostosten temppeli. Vieri vieressä ovat Italian tunnetuimpien muotimerkkien kaupat. Ohitse kiiruhtavat viimeisen päälle laittautuneet milanolaiset.


Historiallinen ostospasaasi sijaitsee aivan Milanon sydämessä: ulkopuolella kohoaa kaupungin suurin nähtävyys, mahtava Duomo di Milano. Pasaasin toisella puolen on La Scala, yksi maailman arvostetuimmista oopperataloista. Ympärille levittäytyvät ostoskadut, joita pidetään maailman muodin tärkeimpänä keskuksena.


Tätä on Milano: Italian vaurain ja tyylikkäin kaupunki, jossa shoppailu, uskonto ja kulttuuri lyövät kättä.


Milano on muodin rakastajan unelmien kaupunkilomakohde. Mutta Milanolla on myös boheemi puolensa: se löytyy keskustan laidalta Naviglio Granden kanavan varrelta, jota reunustavat viihtyisät kuppilat ja terassit. Alueen hintataso on kohtuullinen. Täällä on hyvä rentoutua hektisen shoppailun lomassa.

Katso kaikki tarjoukset
  • Makujen maailma
  • Omaa rauhaa
  • Kaikki kerralla
  • Taide & kulttuuri
  • Maailman aarteet
  • Kannattaa kokea

Milano matkakohteena

Milanon nähtävyydet

Lombardian alueella sijaitseva, Italian toiseksi suurin kaupunki Milano on liike-elämän ja kulttuurin keskus. Se on myös tyyliniekkojen mekka. Milanon maailmankuulu huippumuoti ja -design loistaa erityisen kirkkaasti keskustan Quadrilatero d’Oron eli kultaisen nelikulmion kaduilla. Pohjoisitalialainen tyylikkyys, muodin luksusmerkit, antiikki- ja taideliikkeiden eliitti – tätä kaikkea voi ihailla joka askeleella Via Monte Napoleone -katua kulkiessa. Hohdokkuutta ei puutu muiltakaan legendaarisilta milanolaisnimiltä, joita ovat muun muassa Alfa Romeo, jalkapalloseurat AC Milan ja Inter Milan sekä oopperatalo La Scala.

Milanon symboli ja tunnetuin nähtävyys on keskustan sydämessä. Keskusaukiota eli Piazza del Duomoa hallitseva Duomo di Milano on Euroopan suurimpia tuomiokirkkoja. Sitä alettiin rakentaa 1300-luvun lopulla goottilaisten ihanteiden mukaisesti, ja lähes 600 vuotta kestäneissä rakennustöissä mukaan tuli monien muidenkin tyylivirtausten piirteitä. Duomon katto on kaupungin suosituin näköalapaikka. Katon valkeiden veistosten ja ornamenttien lomasta avautuva maisema yli koko Milanon on iki-ihastuttava.

Toinenkin kirkko on ohittamaton nähtävyys Milanossa. Santa Maria delle Graziessa yhdistyvät hienosti Pohjois-Italian renessanssiarkkitehtuuri ja myöhäisgoottilaiset vivahteet, mutta sen maine kauneuden palvojien pyhiinvaelluskohteena ei kuitenkaan johdu rakennustaiteellisista ansioista. Varsinainen vetonaula löytyy luostarikirkon ruokasalista: Viimeinen ehtoollinen, yksi Leonardo da Vincin pääteoksista. Kallisarvoista seinämaalausta pääsee katselemaan vain pieni kävijäjoukko kerrallaan, ja käynti on rajoitettu 15 minuuttiin. Siksi pääsyliput kannattaa hankkia hyvissä ajoin etukäteen.

Kävelymatkan päässä Duomolta sijaitsee mahtava Castello Sforzesco, Milanon herttuakuntaa hallinneen Sforza-suvun rakennuttama linna 1400-luvulta. Linna ja sen yhteydessä olevat museot ovat upeita nähtävyyksiä, ja taidemuseon kokoelmiin kuuluu renessanssin suurimpien mestareiden teoksia. Linnan viehättävässä puistossa Parco Sempionessa kannattaa piipahtaa piknikillä tai kahvilassa. Viereisellä Piazza Sempionella voi katsella komeaa Arco della Pace -riemukaarta.

Muoti ja monipuoliset ostosmahdollisuudet ovat tärkeä osa Milanon kulttuuria ja perinteitä, minkä voi todeta monilla vilkkailla ostoskaduilla ja suurissa kauppakeskittymissä. Hienostunut Galleria Vittorio Emanuele II on toiminut Piazza del Duomon laidalla jo vuodesta 1877, ja kaikkine luksusmyymälöineen se on laatutietoisen shoppailijan paratiisi sekä kiehtova nähtävyys muillekin matkaajille. Kaupungin ostoskeskuksista isoin on keskustan ulkopuolella sijaitseva Il Centro.

Päiväretki lähiseudun Como-järvelle kruunaa Milanon matkan. Sveitsin rajan tuntumassa olevan järven rantoja koristavat toinen toistaan idyllisemmät kylät. Alueen ravintolat tunnetaan erinomaisista kalaruoistaan, ja herkuttelun lomassa kannattaa tarkkailla ympäristöä – näillä seuduilla tunnetusti viihtyvät myös monet superjulkkikset. Järviristeily on loistava tapa nauttia Lago di Comon hehkeistä maisemista.
 

Milanon sää

Milanon ilmasto on välimerellinen, mutta poikkeaa hieman rantalomakohteista. Kesäkausi on pitkä, ja heinä–elokuussa sää on usein jopa läkähdyttävän kuuma. Talvella yölämpötilat laskevat pakkaselle ja ajoittain sataa luntakin.

Sää Milanossa on matkailijalle miellyttävimmillään huhti–toukokuussa ja syys–lokakuussa. Kevät ja syksy ovat otollista aikaa matkustaa Milanoon myös monien Milanon tarjoamien elämysten kannalta. Esimerkiksi oopperan ja jalkapallon ystävät löytävät taatusti mieluisaa ohjelmaa, ja nähtävyyksissä on mukavaa kierrellä.

Jos Milanossa haluaa keskittyä ennen kaikkea ostoksiin, matka voi osua yksiin vuoden kylmimmän tai kuumimman sään kanssa: Milanon isot alennusmyynnit pidetään alkuvuodesta ja keskikesällä.

Milanon hintataso ja käytännön tietoa

Milano on italialaisittain vertailtuna kallis, mutta suomalaiselle Milanon hintataso on varsin kohtuullinen. Hulppeat ostosmahdollisuudet ja maanmainio ravintolatarjonta takaavat, että matkabudjetille keksii Milanossa helposti käyttöä. Ravintoloiden ja hotellien suhteen kannattaa muistaa, että mitä lähempänä Piazza del Duomoa eli kaupungin keskipistettä ollaan, sitä korkeammat ovat hinnat.

Italiassa valuutta on euro, ja Milanossa luottokortit käyvät yleisesti. Myös lähimaksaminen on suosittu maksutapa.

Lentoaika Milanoon suoralla yhteydellä on 3 tuntia. Löydä juuri sinulle sopivat suorat Milanon lennot ja ainutlaatuiset hotellit matkahaustamme ja matkaa muodin Mekkaan!

Tarkista saatavuus

Hinta alkaen

Sisältää lennot ja hotellin

-

Kerää Finnair Plus -pisteitä

Hinnasta {price} ansaitset:

Hinnasta - ansaitset:

-

Jokainen Finnair Holidays -matkaan käyttämäsi euro tuo sinulle avajaisetuna kolme Finnair Plus -tasopistettä ja -palkintopistettä. Lisäksi saat tavalliseen tapaan pisteet lennetyistä lennoista.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.