Madrid – Matka lämminhenkiseen suurkaupunkiin

Espanja

Yhteistyössä Mondo

Espanjan pääkaupunki Madridin matkavinkit sisältävät monipuolisen valikoiman kulttuuririentoja, ostosmahdollisuuksia, makuelämyksiä ja urheilutapahtumia.

Madridin erityisen chispan, eli kipinän, kokee parhaiten kuljeskelemalla kiireettä kaupungin kapeita katuja ja Retiro-puiston vehreitä kujia tai istahtamalla terassille tapasten ääreen tarkastelemaan paikallista elämänmenoa.

Kompaktissa ydinkeskustassa nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Cibeles-aukio hurmaa mahtipontisella arkkitehtuurillaan ja Euroopan kuuluisimpiin taidemuseoihin lukeutuva Prado laajoilla taidekokoelmillaan.

Katso kaikki tarjoukset

Maailmanluokan taide-elämykset

Madrid hemmottelee kulttuurin ystävää korkeatasoisilla taide-elämyksillä, huippumuseoilla ja musiikkitapahtumilla. Taidekolmiossa, eli lähekkäin sijaitsevissa Pradon, Reina Sofían ja Thyssen-Bornemiszan taidemuseoissa kuluu useampikin päivä. Myös pienet galleriat ovat tutustumisen arvoisia. Maailmanluokan konsertin voi kokea elämyksellisissä puitteissa vaikkapa kuninkaanlinnan puutarhassa tai härkätaisteluareenalla. Intensiivinen flamencoesitys Madridin illassa on niin ikään mieleenpainuva elämys.

Monipuolinen ravintolatarjonta

Madridissa on ravintola, kahvila tai baari joka kulmalla. Madridilaiset kokoontuvat terasseille tapasten ja viinilasillisen ääreen jutustelemaan ja katselemaan elämänmenoa. Rapeat churrot antavat lisäenergiaa aamuun café con lechen tai kuuman suklaan kanssa nautittuina. Paikallisen keittiön erikoisuudet, kuten cocido madrileño, ovat lihapainotteisia, mutta maukkaita kasvisruokiakin tuoreista raaka-aineista valmistuu. Sijainti sisämaassa ei haittaa, sillä Espanjan parhaat kalat kulkeutuvat Välimereltä Madridiin. Kaupungissa on 23 Michelin-ravintolaa ja myös erinomaisia fuusiokeittiöitä, kuten julkkiskokki Chicoten espanjalais-japanilainen Yakitoro-ravintola.

Mainiot ostosmahdollisuudet

Madridissa matkalaukku pullistuu miltei huomaamatta. Ydinkeskustan Gran Vía lähikatuineen on keskustan ostoskeskittymä. Kalliimmat merkit ovat edustettuina Serrano-kadulla, Salamancan kaupunginosassa. Malasañassa puolestaan on tarjolla vintage- ja second hand -vaatteita sekä pienten paikallisten merkkien luomuksia. Keskustan ulkopuolella kannattaa vierailla Las Rozasin hulppeassa outlet-kylässä tekemässä löytöjä. Viikonloppuisin suositeltavin vaihtoehto on piipahtaa eri puolilla kaupunkia pidettävillä designmarkkinoilla ostamassa uniikkeja tuliaisia.

Madrid matkakohteena

Nähtävyydet Madridissa

Madridin sydämessä sykkii keskusaukio Puerta del Sol, ja pääkatu Gran Vía kuhisee vilkasta liikennettä. Vanhin ja arkkitehtuurillaan silmiä hivelevä, paikoin jo 1500-luvulta periytyvä osa keskustasta on Barrio de los Austrias. Palacio Real, kuninkaallinen palatsi, on alueen vaikuttavimpia rakennusaarteita. Plaza Mayor puolestaan on viihtyisä ja tunnelmallinen aukio, missä on aina esityksiä ja tapahtumia.

Klassisen taiteen tyyssija Madridissa on Prado-museo, kun taas nykytaiteen mittavia kokoelmia hallitsee Reina Sofía. Kolmas museo näiden Madridin taidejärkäleiden kultaisessa kolmiossa on eri vuosisatojen eurooppalaiseen taiteeseen erikoistunut Thyssen-Bornemisza.

Ydinkeskustan ohella muita kiinnostavia alueita Madridissa ovat muun muassa trendikäs ja elämänmakuinen, ravintoloita ja yöelämää vilisevä Malasaña sekä itämaisen boheemi Lavapiés. Rentouttava kylpyläkäyntikin on mahdollinen, sillä Madridissa toimii useita arabialaisia hamameita. Santiago Bernabéun stadionilla tarjoutuu tilaisuus nähdä huippujalkapalloa Real Madridin kotiotteluissa.

Madridin sää

Sisämaassa ja 650 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevassa Madridissa vallitsee Välimeren mannerilmasto, jolle pitkät kuumat kesät ja lyhyet viileät talvet ovat tyypillisiä. Eniten Madridissa sataa marras- ja huhtikuun välisenä aikana. Parhaat ajat Madridiin matkustamiselle ovat huhti–kesäkuu sekä syys- ja lokakuu, ainakin jos haluaa välttää kuumimmat kesähelteet.

Hintataso ja ostokset Madridissa

Madridin hintataso on suomalaisen näkökulmasta edullinen, vaikka ei tätäkään Euroopan suurkaupunkia voi varsinaisesti halpana pitää. Elintarvikkeet, muoti ja etenkin nahkatuotteet kuten kengät ja laukut ovat erinomaisia ja yleisesti ottaen hyvin sopuhintaisia tuliaisia Madridista.

Puerta del Sol -aukion tuntumasta löytyy kaupungin suosituin ostosalue, ja sieltä alkavat vilkkaimmat shoppailukadut. Huippumuodin ystävät suuntaavat Calle Serranolle, nuorisomuodista kiinnostuneet taas Calle Fuencarralille. Vintage-löytöjä sekä antiikkia ja keräilyesineitä kannattaa etsiskellä Plaza Mayor -aukion eteläpuolella sunnuntaisin pidettävällä El Rastro -kirpputorilla.

Varaa lento ja hotelli Madridin-matkallesi meiltä

Lentoaika Madridiin suoralla yhteydellä on 4 tuntia 25 minuuttia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Madridista ja lähde nauttimaan kaupunkilomasta täynnä värikästä kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä ja monipuolisia makunautintoja.

Madridin-matkat ja muut hienot Euroopan kaupunkikohteet, esimerkiksi Kööpenhaminan-matkat, kaupunkilomat-Berliinissä, sekä muut Espanjan kohteet, kuten lento ja hotelli -matkapaketit Barcelonaan, löydät kaikki Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Madridissa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.