Ljubljana – matka romanttiseen keskiaikaan

Slovenia

Yhteistyössä Mondo

Keskiaikaisen linnan terassilta aukeaa henkeäsalpaava näkymä hämärtyvän kaupungin kattojen ylitse. Maisemien lisäksi terassilla pääsee nauttimaan unohtumattomasta illallisesta: erinomaista ruokaa ja laadukasta viiniä.

 

Slovenian pääkaupunki Llubljana tarjoaa täydelliset puitteet romanttisen viikonloppuloman tai makumatkan viettoon. Ljubljanan sydän on Prešernov trg -aukio, jonka ruokakojuissa paikalliset kokit esittelevät taitojaan.

 

Kaupunkia vartioi kukkulan laelta 1500-luvulla rakennettu linna. Muutkin Ljubljanan nähtävyydet sijaitsevat lähellä kaupungin läpi virtaavaa Ljubljanica-jokea.

 

Risteily pienen jokilaivan kyydissä on oiva tapa hengittää keuhkot täyteen kaupungin tunnelmaa. Kanavaa muistuttavan joen varrella on kodikkaita viinibaareja, joiden terasseilla istuessa – tai katumuusikon tahtiin tanssiessa – lämmin kesäilta venähtää pitkäksi.

Katso kaikki tarjoukset

Ihastu Ljubljanan puistoihin

Slovenian suosittu pääkaupunki on täynnä tapahtumia ja nähtävää moneen makuun – katso parhaat vinkkimme vehreään Ljubljanaan!

Lue lisää

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.

Ljubljana matkakohteena

Slovenian Ljubljana on helppo, turvallinen ja edullinen matkakohde. Ljubljanaan matkustaminen on mutkatonta Finnairin suorin lennoin alkukeväästä myöhään syksyyn ja Ljubljana soveltuu hyvin viikonloppumatkakohteeksi lyhyen matka-aikansa puolesta. Majoittuminen ja hotellit Ljubljanassa ovat suhteellisen edullisia ja Finnair Holidaysin valikoimaan olemme valinneet sijainniltaan parhaat sekä tasoltaan laadukkaat Ljubljanan hotellit. Ljubljanan kaupungista löytyy paljon nähtävää ja koettavaa, minkä lisäksi Ljubljanasta käsin voi harrastaa mm. Slovenian ja itäisen Euroopan kiertomatkailua.

Ljubljanan sää ja hyvä tietää

Noin kolmensadantuhannen asukkaan pääkaupunki Ljubljana sijaitsee pinta-alaltaan pienen Slovenian keskiosassa. Etelä-pohjoissuunnassa Ljubljana sijaitsee noin 400 kilometriä Prahasta etelään ja vastaavasti suunnilleen saman etäisyyden verran Italian Milanosta itään. Ljubljanan sää on eteläeurooppalaisen lämmin, kesät lämpimiä ja talvet leutoja. Päivälämpötilat pysyttelevät kymmenen asteen lämpimämmällä puolella maaliskuusta aina lokakuun loppun ja lämpimintä, joskaan ei tuskaisen kuumaa, Ljubljanassa on heinä-elokuussa. Kesäisin manner-Venäjän lämpimät ilmamassat voivat nostaa elohopean ajoittain yli 30 celciuksen. Talvikuukausina saattaa esiintyä vastaavasti pikkupakkasia. Matkailun kannalta sää Ljubljanassa on suotuisa huhtikuun alusta myöhään lokakuuhun. Ljubljanan keskimääräiset sademäärät ovat korkeahkot, aurinkoisinta Ljubljanassa on kevät- ja kesäkuukausina.

Hintataso Ljubljanassa on suomalaisittain hyvin kohtuullinen ja erityisen halpa naapurimaahan Itävaltaan ja samalla leveyspiireillä sijaitsevaan Sveitsiin verrattuna. Kahvila- ja ravintolahinnat sekä ruokajuomat ovat selvästi Suomea edullisempia samoin kuin liikkuminen julkisilla liikennevälineillä ja taksilla. Slovenia on euromaa ja maksaminen niin käteisellä kuin yleisimmillä luottokorteilla on sujuvaa ja turvallista.

Ljubljanan nähtävyydet

Ljubljanan vanhakaupunki on ainutlaatuinen ja kaunis nähtävyys, missä sekoittuvat niin keskiaika, barokki, renessanssi kuin uusklassismikin. Tyylisuuntien moninaisuus juontaa juurensa kaupungin sotaisasta historiasta, mihin voi tutusta syvemmin mm. Slovenian kansallismuseossa Tivoli Parkissa. Historiasta kiinnostuneille Slovenian kansallisgalleria niin ikään kauniin keskustapuisto Tivoli Parkin kulmassa on kiinnostava kohde. Rakennusnähtävyyksistä Ljubljanan vanhassakaupungissa kannattaa ehdottomasti katsastaa ainakin 1600-luvun fransiskaanikirkko sekä Pyhän Nikolauksen barokkikatedraali.

Ljubljanan vanhassakaupungissa Ljubljanan linna on paitsi arkkitehtuurisesti kaunis nähtävyys myös vilkas tapahtumapaikka. Linnan aukioilla järjestetään mm. konsertteja ja elokuvailtoja. Linnan alue sijaitsee yli 300 metrin korkeudessa ja se on suosittu näköalapaikka niin Ljubljanan kaupunkiarkkitehtuurin kuin komeiden ympäröivien vuoristomaisemienkin ihailuun. Ljubljanan kaupungin tunnus on lohikäärme ja neljän lohikäärmeen komistama Lohikäärmeensilta yksi Ljubljanan kuuluisimpia nähtävyyksiä.

Ljubljanan-matkat ja kaupunkilomat Finnair Holidaysilta

Finnair Holidaysin Ljubljanan-matkat sisältävät lennot ja hotellit samassa paketissa. Ilmoittamiimme Ljubljanan matkahintoihin sisältyvät aina myös ruumaan menevät matkatavarat, mikä voi tarkoittaa huomattavaa säästöä matkan kokonaishinnassa. Tarjoamamme Ljubljanan hotellit ovat korkealaatuisia ja matka-aika Ljubljanaan etenkin suorin lennoin lyhyt, mikä tekee Ljubljanasta erinomaisen kaupunkilomakohteen. Lento-aika Ljubljanaan on alle kolme tuntia. Mikäli itäinen Eurooppa matkakohteena miellyttää, suositelemme tutustumaan myös mm. Prahan kaupunkilomiimme sekä Budapestin matkoihimme. Ihastu Itä-Eurooppaan, tutustu kattavaan Ljubljanan matkavalikoimaamme matkahaussamme ja löydä juuri sinulle sopivat Ljubljanan-lennot ja hotellit kauttamme jo tänään!