Matka Hongkongiin – rakkautta ensi silmäyksellä

Hongkong, Kiina

Yhteistyössä Mondo

Toinen toistaan erikoisemman näköiset pilvenpiirtäjät seisovat Hongkongin bisneskeskustassa rinnakkain. Yksi näyttää robotilta, toinen jättimäiseltä heinäsirkalta. Kun maisemaa katsoo Kowloonin rantabulevardin puolelta, on näkymä uskomattoman kaunis: pilvenpiirtäjät ovat pakkautuneet meren ja vuorten väliin.


Hongkongin hintataso yllättää iloisesti. Ruoka on halpaa paikallisissa ravintoloissa ja monet Hongkongin parhaista nähtävyyksistä ovat puoli-ilmaisia: sataman ylitys perinteisellä Star Ferry -lautalla ja ihmisvilinän ihmettely Mong Kokin ostosalueella.


Hongkongin suurin yllätys on kuitenkin se, että tiiviisti asutusta metropolista löytyy paljon myös luontoa. Puolet Hongkongin alueesta on suojeltu luonnonpuistoksi. Hongkongin-lomalla voi pulahtaa uimaan autiorannalla ja vaeltaa vuoristoisilla metsäpoluilla. Ympäröivillä saarilla odottavat kotoisat kylät.


Hongkong on kaupunki, johon ihastuu ensi silmäyksellä. Rakkaus syvenee seuraavilla matkoilla: Hongkongilla on aina jotain uutta tarjottavaa.

Katso kaikki tarjoukset

Hongkong matkakohteena

Hongkongin nähtävyydet

Hongkongin kaupunkimaiseman ainutlaatuinen siluetti on keskeinen nähtävyys. Pilvenpiirtäjiä on enemmän kuin missään muualla maailmassa. Yksi tunnetuimmista on 305 metriä (mastot mukaan luettuna 367 metriä) korkea Bank of China Tower, joka valmistui vuonna 1990. Menestyksen ja vaurauden symbolia eli bambukasvia muistuttava rakennus on tärkeä maamerkki kaupunkilaisille, mutta on myös herättänyt epäilyksiä huonosta feng shuista, koska sen voi nähdä myös veitsenterän muotoisena.

Pilvenpiirtäjien kainalossa säihkyy myös monenlaisia Hongkongin vanhempia rakennuksia. Kaupungin lukuisista temppeleistä hienoimpia helmiä on Man Mon temppeli. Tämä 1800-luvun puolivälissä rakennettu temppeli on omistettu kirjallisuuden ja kamppailutaitojen jumalille, ja se on upea rauhaisa keidas keskellä kuhisevaa kaupunkiviidakkoa. Toinen kiehtova temppeli on Ten Thousand Buddhas Monastery, jossa nimensä mukaisesti on 10 000 kultaista buddhapatsasta, kaikki erilaisia ja luonnollisessa ihmiskoossa.

Näköalapaikkoja riittää hulppeiden tornirakennusten ja kukkuloiden täyttämässä Hongkongissa yllin kyllin, mutta yksi on legendaarinen. Victoria Peak on kaupungin korkein, noin 550 metriä korkea kukkula, josta avautuu henkeäsalpaava näkymä kohti Centralin, Kowloonin ja Aberdeenin kaupunginosien pilvenpiirtäjiä, Victoria Harbouria ja Hongkongin edustalla sijaitsevia saaria. Klassinen tapa nousta Victoria Peakille on nousta perinteikkään raitiovaunun kyytiin ja nauttia huimasta maisemasta jo matkan aikana.

Unohtumattoman Hongkong-elämyksen saadakseen ei tarvitse aina nousta korkealle. Päivittäin iltakahdeksalta on mahdollisuus liittyä suureen joukkoon, joka kuljeskelee Victoria Harbourin rantaa pitkin kulkevalla Avenue of Stars -bulevardilla. Kaikki ovat tulleet ihailemaan uskomatonta valoshow’ta, joka täyttää iltataivaan sataman yllä.

Hongkongin sää

Alkukevät ja myöhäinen syksy ovat suomalaiseen makuun todennäköisesti parhaat ajankohdat Hongkongin matkalle. Lämpömittari viihtyy silloin vähän yli 20 asteessa, on miellyttävän lämmintä, eikä ilmankosteus huitele huipussaan.

Viileintä on tammi- ja helmikuussa, jolloin yölämpötilat saattavat olla vain 10 asteen kieppeillä. Sää voi olla kylmää ja kirkasta, sumuista tai aurinkoista, ja voi olla lämmintäkin – joka tapauksessa kannattaa pakata mukaan myös takki tai lämpimämpi neule.

Kesäkuusta syyskuulle Hongkongin kesäsää on erittäin kosteaa ja pysyttelee 30 asteen molemmin puolin. Kovia sadekuuroja ja ukkosia esiintyy tuon tuosta. Loppukesällä mahdollisia ovat myös taifuunit. Voimakkaimmillaan ne aiheuttavat toisinaan myrskyvaroituksia, joiden johdosta lautta- ja lentoliikenne keskeytetään ja ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa.

Hongkongin hintataso ja käytännön tietoa

Hongkong on viimeiset pari vuosikymmentä ollut Kiinan erityishallintoalue, jolla on oma valuutta (Hongkongin dollari, HKD) ja tulliraja Kiinan kanssa. Siinä missä Manner-Kiinan matkaan suomalaiset tarvitsevat viisumin, Hongkongiin tehtävät alle 3 kuukautta kestävät matkat ovat viisumivapaita.

Hongkong on myös vapaasatama, jossa ei peritä tuontitavarasta arvonlisäveroa tai maksuja -  alkoholin ja tupakan osalta tosin on poikkeuksia. Hintataso on yleisesti keskivertoa muussa paitsi asumisessa; Hongkong on asumiskuluiltaan yksi maailman kalleimmista kaupungeista. Eurooppalaisille matkaajille hintataso on hyvin kohtuullinen, ja olipa matkabudjetti sitten pienempi tai isompi, kiinnostavia nähtävyyksiä riittää ja shoppailussa valinnanvaraa löytyy valtavasti.

Esimerkiksi majoitustarjonnassa on mistä valita: eritasoisia hotelleja eri hintaluokissa löytyy runsaasti. Hongkongissa on noin 8000 ravintolaa, joista hienoimmat ovat maailman ehdotonta eliittiä, ja esimerkiksi Michelin-tähditettyjä ravintoloitakin on lähes 300. Hongkong on herkuttelijoiden paratiisi, missä erinomaisen illallisen voi saada jo sadalla Hongkongin dollarilla eli noin kymmenellä eurolla.

Hongkongin hintataso on hyvin edullinen myös liikkumisen kannalta. Julkinen liikenne on korkeatasoista ja vaihtoehtoisia kulkuvälineitä lukuisia: bussi, juna, metro, raitiovaunu sekä erilaiset lautat ja kantosiipialukset. Matkan pituudesta riippuen lippujen hinnat vaihtelevat muutamasta dollarista ylöspäin. Taksit ovat käteviä, suosittuja ja huokeita.

Hongkongissa kansainvälisillä luottokorteilla maksaminen onnistuu yleisesti, aivan pienimpiä liikkeita lukuun ottamatta. Samoin kortit käyvät myös pankkiautomaatteihin, joita löytyy joka puolelta kaupunkia ja jotka toimivat kiinaksi ja englanniksi. Juomarahaa ei yleensä odoteta, sillä tyypillisesti laskun loppusummaan lisätään 10 prosentin palvelumaksu. Silti maksaessa on usein tapana pyöristää summa seuraavaan tasalukuun.

Lentoaika Hongkongiin suoralla yhteydellä on 9 tuntia 45 minuuttia.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Hongkongissa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.