Dublin – matka irkkupubien pääkaupunkiin

Yhteistyössä Mondo

Matka Dubliniin paljastaa nopeasti, että Guinnessin tilaaminen on taiteenlaji. Älä luulekaan, että tuopin saisi käsiinsä saman tien. Baarimikko jättää tuopin vajaaksi, ja juoma saa odottaa tiskillä minuutin tai pari. Kahvinruskea olut alkaa kuplia ja muuttuu pikimustaksi.

Vasta sitten baarimikko laskee tuopin täyteen ja ojentaa asiakkaalle. Mutta vieläkään ei sovi hörpätä! Oluen maku paranee entisestään, kun malttaa vielä hetken odottaa. Guinness tosiaan maistuu kotimaassaan Irlannissa paremmalta kuin missään muualla.

Irkkupubeja on ympäri maailmaa, mutta Dublinissa matkatessa on pakko selvittää, millainen on oikea, aito irlantilainen pubi. Koettavaa riittää: Dublinissa on yli 700 pubia. Guinnessin ja irlantilaisten pienpanimoiden oluiden lisäksi Dublinin pubeissa pääsee nauttimaan craicista, siitä maagisesta hetkestä, kun ilonpidon tunnelma täyttää pubin. Joku tarttuu kitaraan.

Musiikki on Dublinissa läsnä kaikkialla: pubeissa musisoidaan spontaanisti keskellä iltapäivää, ja nähtävyytenäkin suosittu Temple Barin kaupunginosa on maailmankuulu katusoittajistaan. Kaupunkiloma Dublinissa viihdyttää ja ilahduttaa monella tasolla.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Dublinissa