Dubai – matka ihmeiden kaupunkiin

Yhteistyössä Mondo

Suu loksahtaa väkisinkin auki, kun lentokoneen ikkunaan ilmestyvät näkyviin karulta aavikolta nousevat Dubain pilvenpiirtäjät ja siniseen Persianlahteen työntyvät palmujen muotoiset tekosaaret.

Dubai on modernien ihmeiden ja superlatiivien kaupunki. Dubaista löytyvät maailman korkein pilvenpiirtäjä, suurin ostoskeskus ja maailman erikoisimmat tekosaaret.

Dubai on samaan aikaan sekä aivan omanlaisensa matkakohde että muiden matkakohteiden parhaat palat koottuna yhteen paikkaan. Dubaissa voi yhdellä kertaa viettää kaupunki- ja rantalomaa, shoppailla ja käydä huvipuistoissa, kokea aavikon tunnelmaa ja herkutella erinomaisissa ravintoloissa.

Ja mikä parasta: Dubai on turvallinen ja lähellä. Vajaan seitsemän tunnin lento Euroopasta vie takuuvarmaan aurinkoon ja lämpöön, eikä muutaman tunnin aikaero aiheuta ongelmia.


Dubai matkakohteena

Dubaissa aurinko paistaa lähes aina ja mahdollisuuksia upeisiin matkakokemuksiin on loputtomasti. Pilvenpiirtäjien lomassa voit nähdä samassa katukuvassa ohikiitävän Ferrarin ja perässä tallustelevan kamelin. Dubaissa moderni maailma kohtaa aavikon paimentolaisperinteet.

Dubain lähellä sijaitsevat Abu Dhabi ja Sharjah ovat molemmat päivämatkan arvoisia, jos haluaa vaihtelua rantaelämään tai täydennystä Dubain elämyksille.

Dubain nähtävyydet

Dubaissa riittää nähtävyyksiä ja mainioita shoppailupaikkoja. Paikalliset basaarit eli soukit houkuttelevat kiertelemään ja tekemään hienoja tuliaislöytöjä. Maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall tekee vaikutuksen: 1200 myymälää!

Dubai Mallista kohoaa korkeuksiin maailman korkein rakennus Burj Khalifa, jolla on mittaa hämmästyttävät 830 metriä ja kerroksia 163. Sen 148. kerroksen näköalatasanteella voi ihailla Dubaita lähes pilvenhattaroiden tasalta. Kirkkaalla säällä maisema jatkuu silmänkantamattomiin. Burj Khalifan puolestaan sanotaan näkyvän jopa 120 kilometrin päästä katsottuna. Pilvenpiirtäjän juurella Dubai Fountain tanssittaa musiikin tahdissa värikkäitä ja valtavia vesipatsaita. Melkein kuin Las Vegasin suihkulähteet – paitsi että Dubai Fountain on maailman suurin, totta kai.

Dubaissa luksus on arkipäivää ja hyvänä esimerkkinä tästä on Burj Al Arab, omien sanojensa mukaan maailman ainoa seitsemän tähden hotelli. Burj Al Arab sijaitsee Jumeirah Beachin kupeessa omalla pienellä tekosaarellaan ja on yksi Dubain kuuluisimmista nähtävyyksistä. Vierailulle pääseminen edellyttää kuitenkin majoittumista tai ainakin pöytävarausta johonkin sen huippuravintoloista.

Jumeirah Beachillä on hyvät ostosmahdollisuudet, ja ranta tarjoaa upeat puitteet nauttia ateria ulkoilmassa. Kustannukset voivat nousta pilviin – mutta joskus se on sen arvoista! Rannalla voi riisua kengät ja nauttia kahlaamisesta Arabianmeren lämpimässä turkoosinvärisessä vedessä, pehmeän hiekan hyväillessä jalkoja.

Toinen matkailijoiden suursuosikki, Abu Dhabi, sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Dubaista lounaaseen. Hieman lähempänä koillisen suunnassa on Sharjah. Sharjah on taiteen ja kulttuurin keidas, ja sen merkittäviä nähtävyyksiä on upea historiallinen keskusta. Joka toinen vuosi järjestettävä taidefestivaali Sharjah Biennial sekä vuosittain maaliskuuhun ajoittuva Art Dubai kokoavat tänne arabimaailman ja Pohjois-Afrikan nykytaiteen ykkösnimet sekä taiteen ystävät ympäri maailman.


Dubain sää


Dubain sää on talvella lämmin ja kesällä kuuma. Auringonpaistetta riittää ympäri vuoden. Paras aika matkustaa Dubaihin on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin Dubaissa on talvi ja sää miellyttävän lämmin ja kuiva.


Pakkaa mukaan mukavaa ja käytännöllistä niin kaupunkimatkailuun kuin rantalomailuun sopivaa vaatetusta, myös huomioiden kulttuuriin ja uskontoon liittyviä pukeutumissääntöjä.


Dubain hintataso ja käytännön tietoa


Dubai on hintatasoltaan hieman Suomea kalliimpi. Luksushotellit tarjoavat lomailijalle runsaasti hemmottelumahdollisuuksia. Ravintolat, pääsymaksut museoihin ja julkinen liikenne ovat Suomen hintatasoon tottuneelle hieman hintavampia. Taksit taas ovat Dubaissa suhteellisen halpoja.


Dubain matkalla shoppailu onnistuu mainiosti, ja isoista ostoskeskuksista löytää niin paikallisia tuotteita kuin kansainvälisiä luksusbrändejä. Ruokapaikoissa juomarahan antaminen kuuluu asiaan. Dubain rahayksikkö on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien dirham (AED).


Dubai on hyvin länsimainen arabimaa, ja matkailija voi vaivattomasti nauttia suurkaupungin tunnelmasta. Vaatetuksella on suotavaa osoittaa kunnioitusta paikalliskulttuuria kohtaan. Rannoilla voi hyvin olla uimapuvussa, mutta muualla kaikkien on toivottavaa pukeutua olkapäät ja nilkat peittävästi.


Työviikko Dubaissa ajoittuu sunnuntaista torstaihin, ja viikonloppua vietetään perjantaina ja lauantaina. Tämä vaikuttaa moneen asiaan, erityisesti liikenteeseen, koska viikonloppuisin kaupungissa voi liikkua autolla vapaammin. Dubain metro on myös kätevä ja siisti matkustusvaihtoehto.


Lentoaika Dubaihin on noin 7 tuntia.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Dubaissa