Budapest – Matkalle kylpylöiden pääkaupunkiin

Unkari

Yhteistyössä Mondo

Budapestin-matkat tekevät hyvää mielelle ja keholle. Yksi parhaista tavoista viettää ikimuistoinen kaupunkiloma Budapestissä on rentoutua Széchenyi-kylpylässä, jonka lämpimissä ulkoaltaissa vanhat miehet pelaavat šakkia kelluvilla pelilaudoilla. Taustalla kohoaa vuonna 1913 avatun kylpylän palatsimainen, keltainen uusbarokkirakennus. 

Széchenyi on Budapestin suurin ja tunnetuin kylpylä, mutta kaupungista löytyy kymmeniä muitakin ihania kylpylöitä, joiden kuuma vesi tulee luonnonlähteistä. Koristelultaan yksi kauneimmista on jugendkylpylä Gellért ja yksi vanhimmista 1500-luvulla ottomaaniaikaan avattu kylpylä Rudas.

Maailmassa ei ole toista pääkaupunkia, jossa elämä kiertyisi yhtä tiiviisti kylpylöiden ympärille. Kylpylät ovat myös Budapestin kaupunkilomailijoiden suosiossa – sekä tunnetuimpana nähtävyytenä että kulttuurielämyksenä. Budapestiin on helppo ja vaivaton matkustaa rentoutumaan ympäri vuoden.

Katso kaikki tarjoukset

Joulutunnelmaa Tonavan varrella

Unkarin pääkaupungin upeasti halkova Tonava tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa joulun alla. Katso vinkkimme ja ihaile valotaidetta unkarilaisista herkuista nauttien tai siemaile glögiä käsityötorilla!

Lue lisää

Budapest matkakohteena

Budapestin nähtävyydet

Tonavan helmenä tunnettu Budapest on monella tapaa yltäkylläinen matkakohde. Henkeäsalpaavan kauniissa kaupunkimaisemassa on myös useita Unescon nimeämiä maailmanperintökohteita. 

Kaupungin keisarillinen menneisyys näkyy joka puolella suurenmoisessa Habsburgien barokkiarkkitehtuurissa. Historiallinen kuninkaanlinna, parlamenttitalo, valtionooppera ja muut rakennusaarteet tekevät vaikutuksen.

Budapestin-matkalla kannattaa ihailla kaupunkia panoraamana yhdellä kertaa. Tunnetuin näköalapaikka löytyy Budan Gellért-vuorelta, jonka näkymä Linnavuoren ja Ketjusillan suuntaan on mykistävän hieno. Margitin sillalla voit nauttia eteesi levittäytyvästä Tonavan jokimaisemasta. Budan puoleiselta Batthyány-aukiolta on oivallinen näkymä vastarannalla sijaitsevalle parlamenttitalolle päin.

Mitä ajanvietettä Budapestin-matkalla?

Budapest on myös modernisti säihkyvä eurooppalainen metropoli. Komeiden puistobulevardien putiikit, värikkäät kauppahallit ja suuret ostoskeskukset tarjoavat lukemattomia houkutuksia shoppailijalle. Välillä voi levähtää leivosherkkujen äärellä ja kattokruunujen alla loistokkaissa kahviloissa.

Budapestin-matkat antavat erinomaista konserttitarjontaa eri musiikinlajien ystäville. Samoin kulinaristeille Budapest on todellinen keidas. Yöelämä sykkii esimerkiksi vanhojen juutalaiskortteleiden rauniorakennuksiin kunnostetuissa baareissa ja ravintoloissa.

Tonava kaunoinen kannattaa kokea jokiristeilyllä, joita Budapestin-matkaajalle on tarjolla laaja valikoima – niin päivä-, ilta- kuin biletysristeilyjäkin.

Myös perhelomalle lasten kanssa Budapest on antoisa kohde. Kaupungin kylpylä- ja spa-tarjontaa täydentää Aquaworld-sisävesipuisto, joka on yksi suurimmista maailmassa ja tarjoaa mitä moninaisimpia aktiviteetteja kaiken ikäisille. Hauskaa ajanvietettä on myös ajelu lasten rautatiellä. Tällä lähes 12 kilometriä pitkällä Budapest-kierroksella lapset toimivat sekä lipunmyyjinä että junankuljettajina, aikuisten hieman avustaessa.

Budapestin sää ja vaihtelevat vuodenajat

Kaupunkiloma Budapestiin onnistuu jokaisena vuodenaikana. Kesällä Budapest voi olla todella helteinen, ja lämpötilat ovat korkeita öisinkin. Myös sadekuurot ovat tavallisia. Sateisinta aikaa on marras–helmikuu, ja koska lämpömittarit saattavat hyvinkin todennäköisesti näyttää pakkaslukemia, talven sateet tulevat usein lumena. 

Keväällä viimeistään huhtikuusta eteenpäin alkaa olla tasaisen lämmintä, ja päivän keskilämpötila yltää yli +10 asteen. Syksyllä vielä lokakuussa riittää lämmintä säätä, mutta toisaalta ei ole liian kuumaa ja sateetkin ovat vielä vähäisiä.

Olipa sään kanssa sitten niin tai näin, myös talviaikaan osuu eräs erityisen hyvä syy lähteä Budapestin-matkalle. Nimittäin marraskuusta loppiaiseen kestävät joulumarkkinat, jotka monipuolisen ohjelmansa, tunnelmansa ja näyttävyytensä puolesta ovat keskieurooppalaista joulutoriperinnettä hienoimmillaan.

Budapestin lennot, hotellit ja hintataso

Toisin kuin moni muu Euroopan suurkaupungeista, Budapest on hintatasoltaan varsin edullinen matkakohde. Niin budjettimatkailija kuin viiden tähden hotellin asiakas löytävät mukavaa ja kukkarolle ystävällistä majoitusta muitta mutkitta, ja eri tasoista tarjontaa on laajasti. Ravintolat, pääsymaksut museoihin ja julkinen liikenne ovat huomattavan huokeita. 

Shoppailu on vaivatonta, ja isoista ostoskeskuksista löytää todennäköisesti helpoimmin kaiken tarvitsemansa. Kansainvälisten vaateketjujen liikkeet tosin ovat hintatasoltaan lähellä vastaavia myymälöitä Suomessa. Salamit, paprikat ja muut herkkuostokset saa kätevästi hankittua viihtyisässä kauppahallissa. Tyylikkäimmät ostospaikat löytyvät Pestin puolelta, Tonavan rantojen tuntumassa sijaitsevien puistokatujen varrelta. Erityisesti Andrássy-bulevardi tunnetaan korkeatasoisista putiikeistaan.

Unkarin rahayksikkö on forintti, ja valuuttaa on suositeltavaa vaihtaa paikan päällä. Budapestissä voi maksaa myös euroilla, mutta vaihtokurssi on usein epäedullinen. Maksukortit käyvät yleisesti suurissa liikkeissä ja ostoskeskuksissa.

Lentoaika Helsingistä Budapestiin suoralla yhteydellä on 2 tuntia 20 minuuttia. Valitse matkahaullamme juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Budapestistä. Budapestin-matkat, kuten myös kaupunkilomat Roomassa ja Lontoossa sekä muut kiinnostavat Euroopan kohteet löydät Finnair Holidaysin valikoimasta.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Budapestissa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.