Bologna – Italian ruokapääkaupunki

Italia

Yhteistyössä Mondo

Bologna tunnetaan Italian ruokapääkaupunkina – ja Bolognalta todellakin sopii odottaa makumatkamielessä paljon. Bologna tarjoaa runsaan kattauksen nautintoja niin ruoan kuin kulttuurin ystävälle. Tämä Pohjois-Italiassa Emilia-Romagnan maakunnassa sijaitseva helmi on kautta vuosisatojen tunnettu kulinarismista, tieteestä ja taiteesta. Kaupunki hemmottelee taiteenystävää suurten mestareiden maalauksilla ja arkkitehtuurista kiinnostunutta lukuisilla kiehtovilla palatseilla ja kauniilla kirkoilla. Bolognassa sijaitsee myös Euroopan vanhin yliopisto.


Bologna on kaunis ja historiallinen terrakotan sävyinen matkakohde, jota voit helposti tutkia jalan. Kaupunkiin kannattaakin tutustua kävelemällä kauniita ja varjoisia pylväskäytäviä (i portici) pitkin. Näitä pylväskäytäviä on kaupungissa yhteensä lähes 40 kilometriä.


Finnairin suora noin kolmen tunnin lento Bolognaan vie sinut kätevästi suoraan aistinautintojen äärelle.

Bolognan nähtävyydet ja täsmävinkkimme Bolognan lähialueelle

Nauti Bolognan maailmankuulusta ruokatarjonnasta

Tortelloni, tortellini, lasagne, tagliatelle al ragù…Bologna on pastanrakastajan runsaudensarvi. Spagetti bolognesea et kuitenkaan löydä Bolognasta, mutta lukemattoman monta muuta herkullista pastaluomusta kylläkin. Kaupunki tarjoaa lukuisia autenttisia ja viihtyisiä ravintoloita, joissa myös paikalliset viihtyvät hyvin.

Enzo Ferrari -museo Modenassa (n. 45 min automatkan päässä Bolognasta)

Tämä kiehtova museo on oivallinen päiväretkikohde. Museorakennus on jo itsessään varsin näyttävä: kirkkaankeltainen katto on saanut inspiraationsa Ferrarin konepellistä, ja sisäänkäyntijulkisivu on yhtä suurta välkehtivää ikkunapintaa. Museo valottaa huolella Ferrarin perustajan kiinnostavaa henkilötarinaa ja vaikuttavaa elämäntyötä sekä esittelee taidokkaan kauniita Ferrari-malleja usealta vuosikymmeneltä suuressa näyttelytilassa. Infotaulut paljastavat myös tiettyjen maailmankuulujen Hollywood-tähtien automallivalinnat.

Asinellin torni – ihaile kaupunkia korkeuksista

Garisenda ja degli Asinelli, kaksi kaupungin ytimessä sijaitsevaa tornia, ovat Bolognan symboleja. Tornit rakennettiin keskiajalla. Kiipeä 498 porrasaskelmaa ylös Asinellin tornin huipulle (97 metrin korkeuteen), ja palkinnoksi saat ihastella Bolognan ylle avautuvia huikeita näkymiä.

Quadrilatero

Nauti tämän viihtyisän korttelin tunnelmasta, markkinakojuista, kutsuvista kahviloista ja herkkukaupoista, joista löydät maukkaat tuliaiset kotijoukoille.

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän-kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.