Bangkok – kaupunkiloma täynnä elämyksiä

Thaimaa

Yhteistyössä Mondo

Rukoilijat polvistuvat Erawan-pyhätön ihmeitä tekevän patsaan eteen. Suitsukkeet savuavat. Thaimaalaiset tanssijat liikkuvat sulavasti perinteisen musiikin tahtiin. Ympärillä kohoavat pilvenpiirtäjät. Vierestä kulkevat Skytrain-ilmajunan kiskot.

 

Bangkokissa futuristiset kaupunkimaisemat sekoittuvat saumattomasti perinteisten temppelien maagiseen tunnelmaan. Katukeittiöistä leijuu ilmaan viekoitteleva tuoksu. Buddha-patsas istuu liikennevaloihin juuttuneen auton lavalla. Neonvalot loistavat. Bangkokissa aikakaudet kohtaavat.

 

Bangkokin-matka on perinteisiä nähtävyyksiä ja moderneja ostoskeskuksia, hemmottelua kylpylöissä ja cocktaileja pilvenpiirtäjien kattobaareissa. Vilkasta yöelämää ja temppelien rauhaa. Bangkokin upeissa hotelleissa on ihana rentoutua elämyksiä täynnä olevien päivien päätteeksi.

 

Bangkok tarjoaa kaiken, mitä kaupunkilomalta voi toivoa.

Katso kaikki tarjoukset
  • Historian havinaa
  • Omaa rauhaa
  • Kaukana arjesta
  • Koko perheelle
  • Kaikki kerralla
  • Makujen maailma
  • Aktiiviloma
  • Pikainen irtiotto
  • Kohti seikkailuja
  • Kaupunkielämää

Bangkok matkakohteena

Bangkokin nähtävyydet

Lähes 10 miljoonan asukkaan suurkaupunki Bangkok tarjoaa matkaajalle ikimuistoisten elämysten ja huumaavien tuoksujen, makujen ja näkymien täyteisen lomakokemuksen. Niin upea matkakohde kuin koko Thaimaa onkin, Bangkokista löytyvät sen hulppeimmat nähtävyydet ja temppelit, ravintolat ja ostosparatiisit.

Bangkokin vanhan kaupungin eli Rattanakosinin puolelta löytyvät keskeiset historialliset nähtävyydet ja museot. Vanha kuninkaallinen palatsi, 1700-luvulta peräisin oleva Grand Palace, ja sen yhteydessä sijaitseva suuri temppelialue ovat suosituin kohde ja hyvin merkittävä koko valtakunnalle. Erityisen pyhä paikka on satumaisen kaunis ja kultaisena kimalteleva Wat Phra Kaeo, joka on Emerald Buddha -patsaan temppeli. Tarinan mukaan tämä patsas löydettiin 1400-luvulla Pohjois-Thaimaasta kiven sisään kätkettynä, välillä menetettiin vihollisarmeijalle, mutta saatiin myöhemmin voittoisammassa sodassa takaisin. Patsaan uskotaan turvaavan koko Thaimaan olemassaolon.

Lähistöllä sijaitsee maan vanhin ja suurin temppeliryhmä Wat Pho, ja sieltä löytyy Bangkokin Buddha-patsaista tunnetuin: 46 metriä pitkä, kullattu Lepäävä Buddha. Myös Wat Saket on yksi tärkeistä temppeleistä. Se sijaitsee korkean Golden Mount -kukkulan juurella, ja tämän Kultaisen vuoren huipulta avautuvat huimat näköalat koko Rattanakosinin ylitse.

Bangkokin vihreä keidas on Lumpini-puisto, jossa matkailijankin kelpaa hengähtää ja nauttia piknikistä. Jos intoa riittää, voi osallistua vaikkapa aerobic- tai naurujoogatunnille! Ainakin kannattaa seurata sivusta aktiivisten kuntoilijoiden touhukasta menoa.

Kaupunkia halkovan Chao Phraya -joen vastarannalla on Thonburi, muinoin Thaimaan pääkaupunkina toiminut ja nykyään Bangkokiin liitetty alue. Thonburissa on monia kanaaleja, joiden varrella edelleen asutaan perinteiseen paikalliseen tapaan paalujen varaan rakennetuissa taloissa. Taksiveneet, joita on liikkeellä aamuvarhaisesta aina auringonlaskuun asti, tarjoavat katselukierroksia tälle viehättävälle alueelle.

Kiintoisa vierailukohde on jenkkiliikemies Jim Thompsonin näyttävä, vehreän puutarhan ympäröimä kotitalo. Thompson katosi jälkiä jättämättä Malesiassa vuonna 1967, ja hänen hienostunutta thaiarkkitehtuuria edustava kotinsa avattiin yleisölle museona. Näytteillä on myös Thompsonin arvokas aasialaisen taiteen kokoelma.

Shoppailijalle ykkösnähtävyys Bangkokin matkalla on selviö: Chatuchakin viikonloppumarkkinat. Toisin kuin nimestä voisi päätellä, Chatuchakin kojut ovat avoinna joka päivä; viikonloppuisin tarjonta vain on vielä valtavampi. Lähes 9 000 kojua myyvät vaatteita, koruja, kankaita, sisustustavaraa, käsitöitä, antiikkia – matkatuliaiset löytyvät kuin itsestään. Myös Bangkokin värikkäässä Chinatownissa voi tehdä mitä ihmeellisempiä ostoksia. Ruokamarkkinat tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille. Virkistävälle kookosjäätelölle on tilausta helteisten kauppakujien vilinässä.

Bangkokista on helppo tehdä retkiä kaupungin ulkopuolelle. Kiehtovia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Kwai-joki sekä Ayutthayan tarunomainen rauniokaupunki. Paratiisimainen ranta löytyy esimerkiksi Koh Sametista tai Hua Hinista.Bangkokin sää

Bangkokin sää on trooppisen kesäinen ympäri vuoden, ja jokaisella vuodenajalla on omat hyvät puolensa. Sadekausikin touko–syyskuussa on erinomaista matkailuaikaa. Se ei ole vilkkainta turistisesonkia, joten kaupungilla, nähtävyyksissä ja ostoksilla on väljempää kierrellä, eikä sää suinkaan ole jatkuvasti sateinen. Päiväsäät vaihtelevat lyhyistä rajuista sadekuuroista aina pilvettömään paisteeseen asti, ja valtaosa sateista osuu iltapäiviin ja yöaikaan.

Thaimaan-matkojen suosio on ylimmillään marras–helmikuussa eli viileän kauden aikaan. Sää on lämmin ja sateeton, ja raikkaiden koillistuulten ansiosta päivien keskilämpötilat pysyttelevät 25–30 asteen tuntumassa. Maalis–huhtikuussa eletään kuumaa kautta. Huhtikuussa koko valtakunta viettää thaimaalaista uutta vuotta, ja siihen liittyvä Songkran-juhla ei varmasti jää lomailijalta huomaamatta edes Bangkokin suurkaupunkimiljöössä. Juhlahumuun kuuluva vesisota vetää niin paikalliset kuin turistit vastustamattomasti mukaan karnevaaliin. Kannattaa siis suojata matkapuhelimet vedenkestävästi!Bangkokin hintataso ja käytännön tietoa

Bangkokin hintataso on edullinen, varsinkin, jos syö ja liikkuu paikallisten tapaan. Hienoimmissa hotelleissa ja ravintoloissa hintataso on lähellä vastaavanlaisia eurooppalaisia paikkoja. Matkan ajankohta näkyy hotellihinnoissa. Marras–huhtikuun välillä majoituksen hinnat ovat korkeammat kuin sadekaudella.

Maittavan katukeittiöaterian saa jo eurolla. Pienten paikallisten ravintoloiden thairuoka ei myöskään maksa kuin muutaman euron. Länsimaiset ruoka-annokset voivat olla yli kymmenen euron hintaisia.

Shoppaajaa Bangkokissa ilahduttavat halvat hinnat ja laaja edullisten pikkuputiikkien, ostoskeskusten ja perinteisten markkinoiden valikoima. Länsimaisten tuotemerkkien ostokset Bangokin matkalla kannattaa tehdä ostoskeskusten liikkeissä, jotta voi varmistua tuotteiden aitoudesta.

Thaimaan rahayksikkö on baht. Valuutan vaihtokurssi on yleensä suotuisin pankeissa ja valtuutetuissa rahanvaihtopisteissä. Tunnetuimmat luottokortit käyvät yleisesti varsinkin isommissa liikkeissä, tavarataloissa ja ostoskeskuksissa. Tinkiminen kuuluu thaimaalaiseen kaupankäyntiin, etenkin toreilla ja markkinoilla.

Lentoaika Bangkokiin suoralla yhteydellä on 9 tuntia 45 minuuttia.

Hyvä tietää kohteesta Bangkok

Syö

Kun haluat syödä hyvin, suuntaa kohti Sabaijai Kebtawan -ravintolaa. Vaatimattomasti sisustetun paikan ruoka on edullista, herkullista ja aitoa thairuokaa. Kattavalta listalta löytyy jokaiselle jotain: mereneläviä ja thaimaalaisia grilliherkkuja. Ravintola tunnetaan osaavasta kalankäsittelytaidostaan.

Koe

Tee kävelyretki Khlong Saen Saeb -kanavan varrelle. Kanavaa reunustavat työläisten vanhat puutalot ja seutu tunnetaan muslimien asuinalueena. Puutalojen takaa nousevat taivaisiin kurkottavat pilvenpiirtäjät. Hyppää vesibussin kyytiin ja jatka matkaa vesiteitse.

Shoppaile

Keskustan ostoskeskuksista vanhimpia mutta vauhdikkaimpia on Siam Center. Se kätkee sisälleen paitsi tuttuja muotimerkkejä, myös kokonaisen kerroksellisen thaimaalaisten suunnittelijoiden merkkejä, joita et Euroopasta löydä. Mahtavia tennareita, t-paitoja ja muuta hauskaa!

Tarkista saatavuus

Hinta alkaen

Sisältää lennot ja hotellin

-

Kerää Finnair Plus -pisteitä

Hinnasta {price} ansaitset:

Hinnasta - ansaitset:

-

Jokainen Finnair Holidays -matkaan käyttämäsi euro tuo sinulle avajaisetuna kolme Finnair Plus -tasopistettä ja -palkintopistettä. Lisäksi saat tavalliseen tapaan pisteet lennetyistä lennoista.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.