Bali – matka jumalten saarelle

Yhteistyössä Mondo

Temppelistä kantautuu eksoottinen gamelan-musiikki. Juhla-asuihin pukeutuneet naiset kantavat päänsä päällä korissa korkeaksi pinoksi aseteltuja uhrilahjoja. Temppelin pihamaalla tanssii taruolento Barong, hyväntahtoinen karvaturri.

Eikä nyt olla Balin syrjäseuduilla, vaan ostoskadun varrella Seminyakissa, Balin trendikkäimmässä matkakohteessa!

Tällaista on vierailla jumalten saarella, kuten Balia tavataan kutsua. Balin hindulainen kulttuuri on läsnä kaikkialla, koko ajan. Välillä hienovaraisesti, välillä se iskee suoraan silmille eksoottisuudellaan.

Taianomainen tunnelma yhdistettynä hienoihin rantoihin, komeisiin surffiaaltoihin ja paratiisimaisen vehreään maaseutuun on tehnyt Balista yhden maailman rakastetuimmista matkakohteista.

Ja silti Bali on onnistunut säilyttämään kulttuurinsa elävänä ja alkuperäisenä. Se on jumalten saaren suurin ihme.

Cabin crew vinkki

Minna Lentoemäntä

Cabin crew vinkki

”Oma suosikkini Balilla on ihastuttava Ubud keskellä saarta. Kaupungissa toimii useita joogastudioita ja se on upea kulttuuri- ja taidekeskus museoineen – kannattaa myös ehdottomasti mennä katsomaan perinteisiä tanssiesityksiä tunnelmalliseen Ubudin palatsiin. Ravintoloita löytyy laidasta laitaan. Raaka-aineet ovat kohdillaan, ruoka on taivaallisen raikasta ja maukasta, ja annokset ovat kauniita.”

Finnair Holidays -suosikkihotellit Balilla