Bali – matka jumalten saarelle

Indonesia

Yhteistyössä Mondo

Temppelistä kantautuu eksoottinen gamelan-musiikki. Juhla-asuihin pukeutuneet naiset kantavat päänsä päällä korissa korkeaksi pinoksi aseteltuja uhrilahjoja. Temppelin pihamaalla tanssii taruolento Barong, hyväntahtoinen karvaturri.

Eikä nyt olla lomamatkalla Balin syrjäseuduilla, vaan ostoskadun varrella Seminyakissa, Balin trendikkäimmässä matkakohteessa!

Tällaista on vierailla jumalten saarella, kuten Balia tavataan kutsua. Balin hindulainen kulttuuri on läsnä kaikkialla, koko ajan. Välillä hienovaraisesti, välillä se iskee suoraan silmille eksoottisuudellaan.

Taianomainen tunnelma yhdistettynä hienoihin rantoihin, komeisiin surffiaaltoihin ja paratiisimaisen vehreään maaseutuun on tehnyt Balin matkakohteena yhdeksi maailman rakastetuimmista.

Ja silti Bali on onnistunut säilyttämään kulttuurinsa elävänä ja alkuperäisenä. Se on jumalten saaren suurin ihme.

Katso kaikki tarjoukset
Cabin crew vinkki

Minna Lentoemäntä

Cabin crew vinkki

”Oma suosikkini Balilla on ihastuttava Ubud keskellä saarta. Kaupungissa toimii useita joogastudioita ja se on upea kulttuuri- ja taidekeskus museoineen – kannattaa myös ehdottomasti mennä katsomaan perinteisiä tanssiesityksiä tunnelmalliseen Ubudin palatsiin. Ravintoloita löytyy laidasta laitaan. Raaka-aineet ovat kohdillaan, ruoka on taivaallisen raikasta ja maukasta, ja annokset ovat kauniita.”

Bali matkakohteena

Balin rannat ja muut upeat nähtävyydet ympäröivät kaikkialla

Yli kolmen miljoonan asukkaan kotisaari Bali on Indonesian turistikohteista suosituin. Baliin matkustaminen on kuitenkin aivan erilaista kuin muualle muslimivaltio Indonesiaan, sillä historian saatossa Balille on muodostunut aivan omanlaisensa hindulainen kulttuuri. Saarella on lähes 20 000 temppeliä, joista päivittäin aina jotkut ovat temppelijuhlien näyttämöinä. Perinteisiä balilaisia tansseja voi katsella lumoutuneena vaikka joka ilta. Tanssin alkuperäinen merkitys oli toimia rituaalina, jolla ystävällisten jumalten saaren asukkaat häätivät pois pahoja henkiä.

Trooppinen rantaloma Balilla houkuttelee matkailijoita eniten. Upeat Balin rannat ulottuvat ympäri saaren, ja kenties kauneimmat, myös surffaajien suosimat rannat löytyvät eteläisen Bukit-niemen kärjestä. Samalla suunnalla on myös tunnetuin ja suosituin Balin ranta: Kuta Beach, missä riittää ravintoloita, baareja, hotelleja, yöelämää ja ostospaikkoja. Kuta Beachin kupeessa sijaitsevan Denpasarin kaupungin läheisyydessä on myös Balin lentokenttä. Pieni naapurisaari Lombok tarjoaa Balin-matkaajille hyviä mahdollisuuksia aktiivilomaan, esimerkiksi sukelluksen, patikoinnin ja golfin parissa.

Jos Balin rannat malttaa jättää taakseen, kannattaa suunnata saaren keskellä sijaitsevaan hienoon kaupunkikohteeseen. Ubud on varsinkin kulttuurimatkailijoiden suosiossa, ja syystä. Kiinnostavia taidemuseoita, loistavia tanssiesityksiä, erinomaisia ravintoloita ja tasokkaita hotelleja, ostosmahdollisuuksista puhumattakaan. Jos myös jooga kiinnostaa Balin-matkaohjelman täydentäjänä, Ubud on silloin hyvä tukikohta. Ubudista on helppo lähteä ihailemaan Balin silmiä hivelevän kaunista luontoa kuten vesiputouksia, tulivuoria ja riisipeltoja.

Balin sää hemmottelee lämmöllä

Balin trooppinen ilmasto tarjoaa taivaan täydeltä aurinkoa ja lämpöä: ympäri vuoden voi luottaa siihen, että alle 20 lämpöasteen ei jouduta. Sadekausi Balilla osuu lokakuun ja maaliskuun välille. Huhtikuusta lokakuuhun on paras aika Balin-matkalle, jos haluaa nauttia mukavasta lämmöstä ja mahdollisimman vähäisistä sateista tropiikissa.

Balin hintataso ja käytännön tietoa

Balin valuutta on Indonesian rupia (IDR). Valuuttaa kannattaa vaihtaa jo Suomessa tai nostaa paikan päällä automaatista. Luottokortilla maksaminen onnistuu kaikkialla, aivan pienimpiä ruokapaikkoja ja myyntikojuja lukuun ottamatta.

Balin hintataso on Indonesian mittapuulla korkea, suomalaisittain taas edullinen. Hinta-laatusuhde on suorastaan mainio varsinkin ravintoloissa ja majoituksessa. Jos ostoksilla tinkiminen ja halvat hinnat miellyttävät, kannattaa shopata katujen ja torien kojumyymälöissä – ostoskeskuksissa ja luksusliikkeissä taas ollaan yleensä lähempänä hinta-asteikon toista päätä, ja valikoimat ovat laajat.

Rokotukset Balille matkustaessa eivät aiheuta suurta vaivaa; perusrokotusten lisäksi suositellaan vain hepatiitti A -rokotusta. Malariaa ei Balilla tiettävästi esiinny.

Alle 30 päivää kestävät lomamatkat Balille eivät tätä nykyä edellytä Indonesian viisumia. Balille saapuessa on varauduttava näyttämään paluulippu todisteeksi matkan kestosta. Ennen Balille lähtöä kannattaa tarkistaa voimassa oleva viisumiohje, sillä se saattaa muuttua äkillisestikin.

Löydä mieleisesi Balin lento ja suosikkihotelli valikoimastamme

Lentoaika Balille on noin 16–17 tuntia vaihtoineen. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva matka Balille – sekä lennot että suosikkihotellit – ja lähde eksoottiselle jumalten saarelle.

Finnair Holidaysin valikoimasta löydät monet muutkin kiehtovat kaukokohteet, kuten Fidžin-, Honolulun- ja Sydneyn-matkat.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Balilla

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.