Ateena – matka rosoisen charmikkaaseen kaupunkiin

Kreikka

Yhteistyössä Mondo

Akropolis-kukkulalla seistessä katse kääntyy helposti kauas menneisyyteen ja suurten asioiden äärelle. Parthenonin temppelin mahtavien pylväiden ja patsaiden juurelta avautuu näkymä kaupunkiin, jossa syntyivät niin filosofinen ajattelu kuin länsimainen demokratiakäsitekin.

 

Aivan kukkulan juurella näkyy Agoran muinainen torialue, antiikin ajan Ateenan kaupallisen ja poliittisen elämän keskus, jolla Sokrates kävi väittelyitään.

 

Loma Ateenassa ei kuitenkaan ole pelkkää historiaa. Akropoliilta näkyy myös energiaa sykkivä nyky-Ateena, jossa matkailijaa odottavat kuhisevat torit, puheensorinan täyttämät ravintolat, tavernat ja trendikkäät muotipuodit.

 

Ateenan nouseviin kaupunginosiin kuuluvat esimerkiksi Kerameikos, jossa sijaitsevat kiinnostavimmat pienet ravintolat ja baarit, sekä yöelämän uusi keskus Gazi, missä sijaitsee myös entisen kaasutehtaan alueella toimiva Technopoliksen kulttuurikeskittymä. Tunnettuja ovat myös Ateenan museot. Niiden ehdottomiin kohokohtiin lukeutuu upea Akropolis-museo, joka kannattaa yhdistää vierailuun Akropoliilla.

Katso kaikki tarjoukset

Kolme syytä valita Finnair Holidays

Löydä salaisuudet maailmalta

Lisää kokemuksia, lisää Finnair Plus -pisteitä

Lennot, hotelli ja kolminkertaiset Finnair Plus -pisteet yhdestä paikasta

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.