Amsterdam – matka pyöräilijän suosikkikaupunkiin

Alankomaat

Yhteistyössä Mondo

Amsterdamin-matkat jättävät kaikille saman muiston, sillä tässä söpöjen pikkukatujen suurkaupungissa on yksi valtavan suosittu kulkuväline – polkupyörä. Pyörillä liikkuvat kaikki aina tällätyistä bisnesnaisista lapsiaan tarakalla kuljettaviin perheenisiin. Eikä polkiessa tule edes hiki, sillä mäkiä ei kaupungissa ole.

Pyöräilyn vaivattomuus tekee Amsterdamin matkakohteena yhdeksi maailman hauskimmista. Etäisyydet menettävät merkityksensä, kun hetkessä voi hurauttaa keskustan laidalta toiselle: boheemista Jordaanista kauniin kanavakehän kautta trendikkääseen De Pijpiin, Amsteljoen yli monikulttuuriseen Amsterdam-Oostiin ja lopulta itäisen Amsterdamin entiselle satama-alueelle, jossa sijaitsevat modernista arkkitehtuuristaan tunnetut saaret KNSM, Java ja Borneo.

Pyöräily on helppoa siksikin, että kaikkialla kaupungissa on kunnon pyörätiet ja polkupyörävuokraamoja Amsterdamissa on paljon. Kun pyöräilet kaupunkilomalla Amsterdamin nähtävyydestä toiseen, alat tuntea itsesi melkein paikalliseksi.

Katso kaikki tarjoukset

Huippuruokaa kanavaristeilyllä

Koe upea Amsterdam nautiskellen hyvästä ruoasta kanavan varrella – olemme valinneet sinulle parhaat kanavaristeilyt pannukakkuristeilystä upeaan neljän ruokalajin illallisristeilyyn.

Lue lisää

Amsterdam matkakohteena

Amsterdamin lentokentältä keskustaan

Sujuva juna- tai linja-autokyyti Schipholin modernilta lentoasemalta kiidättää matkaajan Amsterdamin ytimeen. Amsterdamin-kaupunkiloma alkaa usein päärautatieasema Amsterdam Centraalin, huvielämän keskuksen eli Leidseplein-aukion tai Museumpleinin maailmankuulun museokorttelin tietämiltä. Matkan varrelle osuu kolmaskin Amsterdamin aukio: Damplein eli Dam on keskipiste, jonka ympärille koko kaupunki on kasvanut. Näkymää hallitsee barokkityylinen Koninklijk Paleis, kuninkaallinen palatsi.

Vanha ydinkeskusta, Oude Centrum, vie aikamatkalle 1600-luvun vauraiden porvareiden asuinsijoille. Toisiinsa nojaavat talot, niiden kapeat julkisivut harjakattoineen ja suurine ikkunoineen sekä yksilölliset koristelistat ja kyltit ovat säilyttäneet kauneutensa vuosisadasta toiseen.

Kaupunkiloma Amsterdamin kanavilla

Kanavien kaupunkina tunnettua Amsterdamia kannattaa ihailla vesibussinkin kyydissä. Kanavaristeilyn voi tehdä vaikkapa tunnin mittaisena nähtävyyskierroksena tai tunnelmallista illallista nauttien.

Prinsengracht-kanaalilla voi tutustua Asuntolaivamuseoon, joka on rakennettu vanhaan Maria Hendrika -rahtilaivaan. Loma-Amsterdamin tarjonnasta löytyy monia muitakin Hollannin erikoisuuksien museoita, esimerkiksi Ajax-museo sekä Heineken Experience.

Prinsengrachtin varrella sijaitsee todennäköisesti Amsterdamin suosituin nähtävyys ja maailman kuuluisin kotimuseo. Nykyään Anne Frankin talona tunnettu ”Salainen siipi” toimi piilopaikkana Frankin perheelle sekä neljälle muulle natsien juutalaisvainoa pakenevalle yli kahden vuoden ajan elokuuhun 1944 asti. Tämän pienen ullakkohuoneiston näyttelyiden kruununa on Annen alkuperäinen päiväkirja.

Monenlaiset markkinat ja kirpputorit antavat lisäväriä Amsterdamin-matkaan. Kaupunkiloman ykköskohde viherpeukaloille on Singel-kanavan Bloemenmarkt eli kelluvat kukkamarkkinat. Jos Amsterdamin-matka osuu kevääseen, kannattaa tehdä päiväretki läheiseen Lissen pikkukaupunkiin ja siellä Keukenhofiin, maailman suurimpaan kukkapuutarhaan. Kesäkuukausina lomailija löytää ihanan piknik-keitaan Amsterdamin suurimmasta puistosta Vondelparkista.

Tee taidematka Amsterdamiin

Amsterdamin nähtävyydet ja kukkivat kanavamaisemat tarjoavat verratonta silmäniloa matkaajalle. Esteettinen elämys nousee huippuunsa Museumpleinin kolmen suurenmoisen museon taideaarteiden äärellä. Alankomaiden kansallismuseo Rijksmuseum esittelee lukemattomia teoksia kultakauden mestareilta, kuten Rembrandtilta, Vermeeriltä ja Halsilta. Van Gogh -museossa on maailman laajin Vincent van Goghin maalausten kokoelma, ja modernille taiteelle omistettu Stedelijk puolestaan tarjoaa loistavan otoksen 1900-luvun taiteen ja muotoilun huippusaavutuksista.

Museumpleinilla sijaitsee myös musiikkimaailman jättiläinen, maineikas Concertgebouw, jota pidetään yhtenä täydellisimmistä konserttitaloista.

Amsterdamin sää

Kaupungin sijainti Pohjanmeren tuntumassa vaikuttaa Amsterdamissa vallitsevaan leutoon meri-ilmastoon. Sateiset ja nopeasti vaihtelevat säät ovat tyypillisiä etenkin syksyllä.

Heinä- tai elokuussakaan ei ole todella helteistä, sillä lämpötilat pysyttelevät korkeimmillaankin +20–25 asteen välillä. Talvella taas pakkasasteita on harvoin, eikä lumi säily maassa kovin pitkään.

Mihin vuodenaikaan Amsterdamin-matkalle?

Valtaosasta Amsterdamin upeita nähtävyyksiä voi nauttia säässä kuin säässä. Kiireisimmän matkailukauden ulkopuolella lokakuusta huhtikuuhun on mainiota aikaa paitsi vierailla museoissa, myös viihtyä vaikkapa jalkapallo-otteluissa ja monipuolisen kulttuuritarjonnan parissa.

Kevään kukkamatkat Amsterdamiin ajoittuvat maalis–huhtikuun vaihteesta toukokuun puoliväliin, ja tulppaanisesonki on ylimmillään huhtikuun puolivälissä. Vaikka aurinko näyttäytyy tuolloin jo aika mukavasti, sää jää päivisin alle +20 asteeseen ja yöt ovat hyvinkin viileitä. Lämmin takki ja sateenvarjo kannattaa pakata mukaan.

Amsterdamin lennot, hotellit ja hintataso

Amsterdam on lento + hotelli -yhdistelmää suosivien omatoimimatkaajien lempikohteita kaupunkilomalla. Ympäri vuoden vilkkaassa matkakohteessa ei hintataso juuri vaihtele vuoden mittaan. Monenlaisia yöpymismahdollisuuksia hotelleista ja hostelleista aina vuokrattaviin asuntoihin ja asuntoveneisiin on tarjolla todella runsaasti. Shoppailijat löytävät Amsterdamista taatusti mieleisiä ostospaikkoja.

Amsterdamin ravintoloiden ja baarien hinnat ovat lähes samaa luokkaa kuin Suomessa. Juomarahan antaminen ei ole tapana. Halvat ja toinen toistaan herkullisemmat katuruoka-annokset pitävät myös budjettimatkailijan kylläisenä.

Maksukortit kelpaavat yleensä Amsterdamin liikkeissä, pienimpiä torikojuja ja joitakin etnisiä ravintoloita lukuun ottamatta. Valuuttana on euro.

Suora lento Helsingistä Amsterdamiin kestää 2 tuntia 30 minuuttia. Löydä matkahaustamme juuri sinulle sopivat lennot ja hotellit Amsterdamista! Katso myös muut Euroopan-kaupunkimatkojen vaihtoehdot valikoimastamme, esimerkiksi Barcelonan-kaupunkilomat ja Prahan-kaupunkilomat.

Finnair Holidays -suosikkihotellit Amsterdamissa

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.