Abu Dhabi – matkat kiehtovimpaan emiraattiin

Arabiemiirikunnat

Yhteistyössä Mondo

Mahtava Sheikki Zayedin moskeija loistaa taivaallisen valkoisena. Etihad Towersin viisi kaartuvaa pilvenpiirtäjää seisovat rinnakkain kuin modernit veistokset. Sisähuvipuisto Ferrari Worldissa viiletetään huimaavaa vauhtia maailman nopeimmalla vuoristoradalla. Al-Ainin keidaskaupunkia suojelevat komeat linnoitukset.

Abu Dhabissa matkustaneet sen tietävät: Abu Dhabi on matkakohteena Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kiehtovin ja monipuolisin.

Upeiden nähtävyyksien ja päiväretkikohteiden lisäksi Abu Dhabissa hurmaa se, että Abu Dhabin keskusta on miellyttävän kompakti. Kaupungissa voi jopa kävellä moneen paikkaan, vaikkapa ihanalta Corniche-rantabulevardilta upeisiin ostoskeskuksiin.

Abu Dhabin matkat ovat hintatasoltaan iloinen yllätys. Abu Dhabin matkalla on helppo nauttia luksustunnelmista, sillä kaupungin hotellit tapaavat olla esimerkiksi Dubaita edullisempia.

Katso kaikki tarjoukset

Abu Dhabi matkakohteena

Loistokkaat lomamatkat Abu Dhabiin

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupunki Abu Dhabi on rikkain ja väestöltään suurin emiraatti. Rajanaapurina on Dubai, toinen kuuluisa emiraatti – erinomainen päiväretkikohde Abu Dhabin -matkalla, mikäli malttaa poistua toviksi Abu Dhabin runsaan tarjonnan keskeltä.

Lomamatka Abu Dhabiin on sään puolesta otollisinta ajoittaa lokakuun ja maaliskuun välille, jos haluaa välttyä kaikkein kovimmalta kuumuudelta. Auringonpaiste on takuuvarmaa, ja ulkoilmasta voi nauttia kimaltelevilla rannoilla tai aavikon dyyneille tehtävillä erämaasafareilla.  

Keskustan vaikuttavien modernien rakennusten ja monipuolisen viihdetarjonnan lisäksi Abu Dhabin -matkalla riittää tilaisuuksia luontoelämyksiinkin. Abu Dhabin rantabulevardi on valtavan suosittu virkistäytymisalue hienoine puutarhoineen, suihkulähteineen, hiekkarantoineen ja ravintoloineen. Läheisellä Lulu Islandilla voi kierrellä turistijunalla nauttimassa upeista maisemista. Sir Bani Yas Island, joka sijaitsee Arabianlahdella noin 170 kilometrin päässä Abu Dhabista, on todellinen luksuspaketti: täältä löytyy niin paratiisirantoja ja kiehtova luonnonpuisto kuin maailman suurin sisähuvipuisto ja F1-ratakin.

Abu Dhabin nähtävyydet tekevät vaikutuksen jo arkkitehtuurillaan

Abu Dhabin toinen toistaan näyttävämpien rakennusten joukossa yksi on ylitse muiden. Valtaisa Sheikki Zayedin moskeija on paitsi pyhäkkö myös keskeinen Abu Dhabin nähtävyys. Moskeijan hohtavan valkea julkisivu ja 82 marmorikupolia sekä värikylläiset ja koristeelliset sisätilat ovat hyvin vaikuttavia. Erityisesti täällä Abu Dhabin -matkailijan on syytä huomioida pukeutuminen, sillä vierailu moskeijassa edellyttää peittävää asua.

Abu Dhabissa loistohotellikin on oma lukunsa. Kultaa, marmoria ja kristallikruunuja pullisteleva Emirates Palace on myös suosittu nähtävyys, sillä hotellin aulatiloja ja puistoaluetta pääsee ihmettelemään, vaikka ei asiakkaana olisikaan.

Superluksushotellia vastapäätä, upean Corniche-rantabulevardin päässä kohoavat Abu Dhabin veistoksellisimmat pilvenpiirtäjät. Yhdessä Etihad Towersin viidestä pilvenpiirtäjästä on näköalatasanne, ja täältä 74. kerroksesta avautuva näköala on aivan uskomaton.

Muutama käytännön vinkki sekä lento ja hotelli Abu Dhabin matkalle meiltä

Abu Dhabin hintataso on jonkin verran suomalaista alhaisempi, ja esimerkiksi ravintola-ateriat ja taksimatkat ovat edullisia. Abu Dhabin valuutta on Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien dirham (AED). Huokean hintatason osalta yhtenä poikkeuksena on Abu Dhabissa alkoholi – se on kallista ja ostettavissa lähinnä hotellien ravintoloista ja baareista.

Suorat lennot Abu Dhabiin kestävät 6 tuntia 15 minuuttia. Valitse matkahaustamme juuri sinulle sopiva lento ja hotelli Abu Dhabista ja lähde kiehtovalle lomamatkalle tähän ylelliseen emiraattiin.

Niin Abu Dhabin -matkat kuin muutkin hienot Lähi-idän-matkakohteet, kuten Dubain-matkat ja Tel Avivin -matkat, löydät Finnair Holidaysin monipuolisesta matkavalikoimasta.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.