New York – Matka kaupunkiin, josta ei saa kyllikseen

Yhdysvallat

Yhteistyössä Mondo

Muistatko vielä ensimmäisen kohtaamisesi New Yorkin kanssa? Sen tunteen, kun saavuit uuteen kaupunkiin, joka tuntui tutulta heti ensisilmäyksellä? Ja silti jännittävältä. Maisemat, jotka olit nähnyt lukemattomia kertoja valkokankaalla, yhdistyivät vihdoin kokonaisuudeksi. Ihmisetkin olivat kuin Woody Allenin elokuvahahmoja. Aloit itsekin muistuttaa sellaista: puhua nopeammin, elää kiivaammin.


Seuraavatkin New Yorkin kaupunkilomat ovat lumonneet sinut kerta toisensa jälkeen. Näet ja opit aina jotain uutta: kappas, se uutuuttaan kimaltava, erikoisen näköinen pilvenpiirtäjä on Frank Gehryn suunnittelema. Entä oletko jo käynyt Renzo Pianon suunnittelemassa Whitney Museum of American Artin uudessa museorakennuksessa? Tai One World Trade Centerissä?


Vaikka meneillään olisi ensimmäinen tai kymmenes New Yorkin -matka, sama kiihkeä tunne valtaa aina vain. On tehtävä, on nähtävä, on koettava. On ehdittävä kohutuimpaan uuteen Broadway-show’hun, Chelsean gallerioihin, shoppaamaan Sohoon ja cocktailille boheemiin Lower East Sideen.


New York on kaupunki, jossa tuntee elävänsä täysillä.

Katso kaikki tarjoukset
Cabin crew vinkki

Leena Lentoemäntä

Cabin crew vinkki

”Olen ihastunut New Yorkin puistoihin. Central Parkissa on leppoisinta sunnuntaina. Kesällä voi hakea eväät läheisistä herkkukaupoista ja mennä piknikille Sheep Meadow -nurmelle, jonka taustalla kohoavat pilvenpiirtäjät. Puiston reunalla on iki-ihana Metropolitan-museo, jossa riittää katsottavaa kaikille. Toinen suosikkini on Bryant Park, jossa on paljon tapahtumia, ulkoilmaleffoja ja konsertteja.”

Löydä New Yorkin brunssikeitaat

Värikkäitä vihanneksia vai loputon keko pannukakkuja? New Yorkista löydät brunsseja joka lähtöön – katso vinkkimme ja löydä seuraava suosikkipaikkasi.

Lue lisää

New York matkakohteena

New Yorkin nähtävyydet: kaupunkiloman valtava valikoima

New Yorkin käyntikohteiden lista on loputon, ja matkaajan on tehtävä vaikeita valintoja: millaisen palan Isosta Omenasta pystyisi haukkaamaan? Pelkästään Manhattan tarjoaa tekemistä, nähtävää, herkuteltavaa ja koettavaa vaikka kuinka pitkän visiitin ajaksi. Sen Avenuet ja Streetit sekä keskellä kukoistava Central Park antavat puitteet ikimuistoiselle matkalle. Keltaisten taksien täplittämä katuvilinä esimerkiksi Times Squaren valtavien valomainosten alla on ikoninen nähtävyys jo sellaisenaan.  

Muitakin klassisia New York -maisemavaihtoehtoja löytyy. Esimerkiksi käynti Empire State Buildingin 86. kerroksen näköalatasanteella, mailin mittainen kävelymatka Brooklyn Bridgellä ja Vapaudenpatsaan läheltä kulkeva lauttamatka Staten Islandille kannattaa mahduttaa päiväohjelmaan, jos haluaa ihailla kaupungin siluettia kaikessa komeudessaan.

Myös museoiden suhteen on New York matkakohteena omaa luokkaansa. Taiteen ystäviä houkuttelevat lukuisat huippukohteet, kuten nykytaiteen mekka MoMa, amerikkalaiselle taiteelle omistettu Whitney sekä valtaisa, kokoelmissaan 5 000 vuoden mitalta taidehistoriaa esittelevä Metropolitan Museum of Art, tuttavallisemmin The Met. Luonnontieteellinen museo eli American Museum of Natural History tarjoaa loistavia elämyksiä kaikille tiedonjanoisille. Kokoelmia on dinosauruksista avaruuteen – toinen toistaan hauskempia ja opettavaisempia.

Matkat New Yorkiin vievät väistämättä Manhattanille

New Yorkin kaupunginosat erityisesti Manhattanilla ovat maailmankuuluja ja kiehtovia. Eräs omaleimaisimmista on Lower Manhattanilla sijaitseva Chinatown, jossa voi nautiskella upeasta kiinalaisesta katuestetiikasta ja ruokakulttuurista. New Yorkin matkabudjettia ajatellen on hyvä muistaa, että täällä kannattaa myös shoppailla edullisia matkatuliaisia.

Lower Manhattanilta löytyy lisäksi muun muassa rahamaailman keskus Wall Street. Pilvenpiirtäjien juurella kannattaa ostaa katukojusta aito newyorkilainen hot dog, ja hiukopalaa maistellessa katsella kaikessa rauhassa tyylikkään bisnesväen kiiruhtamista pörssitalon kulmilla.

Manhattanin keskellä sijaitseva Grand Central Terminal on maailman suurin rautatieasema, ja taatusti yksi kauneimmista. Hienosti restauroidussa rakennuksessa on esimerkiksi ainutlaatuisen näyttävä pääsali, jonka katto on koristeltu Linnunradan tähdistöjä esittävillä maalauksilla ja lampuilla. Grand Centralilla voi myös syödä hyvin sekä tehdä ostoksia hienoissa liikkeissä ja ruokatorilla.

New Yorkiin matkustaminen on erilaista vuodenajan mukaan

USA:n koillisrannikolla vuodenajat erottuvat selvästi toisistaan, ja loma New Yorkissa saa sään vaikutuksesta aina erilaisia ominaispiirteitä. Talvella vuoden alkukuukausina voi olla todella kylmä, kun tuuli puhaltaa ja saa muutamankin pakkasasteen tuntumaan hyiseltä. Talveen voi osua myös kova lumimyräkkä, joka pysäyttää liikenteen ja sulkee koulut, virastot ja yrityksetkin.

Kevään lämpö alkaa tuntua viimeistään huhtikuussa, mutta silti on hyvä idea ottaa New Yorkin -matkalle mukaan myös takki. Sateenvarjollekin on todennäköisesti käyttöä. New York kesällä aina syyskuuhun asti voi olla erittäin helteinen. Kesävaatetusta valitessa kannattaa kuitenkin muistaa, että sisätiloissa ilmastointi saattaa viilentää oloa vähän liiankin tehokkaasti.

Syksyä kestää New Yorkissa lähes jouluun asti. Alkusyksy voi olla vielä varsin lämmintä, vaikka yöt jo viilenevät. Sateita on jonkin verran, mutta yleensä New York syksyllä tarjoaa jälleen yhden hienon katselunautinnon: väriloisto Keskuspuistossa on unohtumaton näky.

New Yorkin -matkat onnistuvat myös edullisesti

New York kuuluu maailman suuriin metropoleihin, joka on myös liike-elämän kansainvälinen keskus. Kuten arvata saattaa, kaupungin hintataso on yleisesti ottaen korkea. Asuminen on kallista, ja se näkyy myös turistien majoituspalveluissa. New Yorkin hotellivalikoima on todella suuri, mutta myös hinnakas. Myös ravintoloiden hintataso on yleensä korkeampi kuin Suomessa. Toisaalta erittäin hyvän katu- ja pikaruoan tarjontaa on runsaasti, ja hinnat ovat huokeat.

Kun suunnittelet lomaa New Yorkissa, tutustu myös paikallisten suosimaan tapaan viettää kiireetöntä viikonloppuaikaa yhteisen herkkuaterian parissa keskellä päivää. Katso vinkkimme, joissa listaamme ihanimmat New Yorkin brunssisuosikit.

New Yorkin nähtävyyksiä kiertäessä tulee kuin huomaamatta käveltyä paljon. Myös metrolla ja busseilla on kätevää liikkua, eivätkä legendaariset keltaiset taksitkaan ole kovin hintavia.

Moni on sitä mieltä, että New Yorkin -matkat kannattaa tehdä alennusmyyntien aikoihin, eli kesäkuun puolivälistä elokuulle ja joulusta helmikuun puolelle asti. Kaupunki on shoppailijalle paratiisi ympäri vuoden, ja ostosten hintataso yleensäkin on verraten edullinen. Vanha neuvo pitää paikkansa edelleen: New Yorkin matkalle kannattaa ottaa mukaan myös yksi tyhjä matkalaukku.

Lento ja hotelli New Yorkin -matkallesi – löydät ne meiltä

Lentoaika New Yorkiin suoralla yhteydellä on 8 tuntia 40 minuuttia. Matkahaustamme valitset sopivat lennot ja keskeisillä paikoilla sijaitsevat suosikkihotellit, joiden avulla suunnittelet New Yorkin -viikonloppumatkat ja pidemmät kaupunkilomat juuri sellaisiksi kuin haluat.

Finnair Holidays -matkaan sisältyy kätevästi aina lento ja hotelli, ja kohteita on yli 80 eri puolilla maailmaa. Katso New Yorkin lisäksi myös muut USA:n matkakohteet valikoimassamme, muun muassa Las Vegasin-, Miamin- ja Bostonin-matkat.

Finnair Holidays -suosikkihotellit New Yorkissa

Hotellit New Yorkissa

Kun suunnittelet matkaa rapakon taakse ja on mietittävä majoitusta New Yorkissa, kannattaa ehdottomasti tutustua Finnair Holidaysin valikoimaan. Matkahaustamme löydät lennot ja parhaiten lomasuunnitelmaasi sopivat New Yorkin hotellit kaikki kätevästi yhdestä paikasta.

Vaihtoehtojen määrä, missä majoittua New Yorkissa, on päätä huimaava. Valinnan vaikeutta lisää se, että hotellihinnat New Yorkissa ovat varsin korkeita ja usein laatutaso vaihtelee turhan paljon. Finnair Holidaysin asiakkaana voit huomata, että hyvän hotellin metsästys New Yorkista ei sittenkään ole ylivoimaista. Asiantuntijamme ovat tehneet vaativan karsintatyön, ja heidän valitsemansa hotellit New Yorkissa eivät sijaintinsa ja palvelujensa osalta jätä toivomisen varaa. Sivustoltamme löydät suosikkihotelliemme tarkat tiedot. Sitten vain päätät sopivan ajankohdan ja lennot sekä varaat hotellin – New York kaikkine elämyksineen odottaa.

Missä majoitusta New Yorkissa

Yöpyminen New Yorkissa on syytä ratkaista huolellisesti harkiten, jotta saat Isosta Omenasta mahdollisimman paljon irti. Vaikka oletkin kaupungissa, joka ei koskaan nuku, tarvitset kaiken nähtävyyksien ja matkaelämysten runsauden lomassa myös kunnon lepoa.

Hotellit New Yorkin Manhattanilla ovat sijainniltaan parhaita, sillä suurin osa tunnetuimmista nähtävyyksistä löytyy täältä. Finnair Holidaysin suosikkihotelleja on esimerkiksi Times Squaren, Madison Square Gardenin, Museum of Modern Artin ja Broadwayn tuntumassa, aivan Manhattanin ytimessä.

Edullinen hotelli New Yorkin tarjonnassa sijaitsee todennäköisesti Manhattania ympäröivissä Brooklynissä, Queensissa, Staten Islandilla tai Bronxissa. Etäisyydestä huolimatta nämäkin ovat mainioita vaihtoehtoja löytää hyvä hotelli New Yorkista, sillä liikkuminen on helppoa varsinkin kätevän metroverkoston ansiosta.

Parhaat hotellit New Yorkin -matkallesi

New York on monen mielestä lumoavimpia kaupunkeja maailmassa, ja hyvä hotelli New Yorkin loputtomasta valikoimasta on löytö, joka myös ratkaisee matkan onnistumisen kannalta paljon. Finnair Holidaysin matkahausta löydät New Yorkin hotellit, joiden ansiosta viihdyt tässä metropolissa entistäkin paremmin. Tutustu myös muihin USA:n matkakohteisiimme.

Silloinkin kun suunnittelet kaupunkilomaa Atlantin tälle puolelle Eurooppaan, tutustu tarjontaamme ja valitse mieleisesi hotellit vaikkapa Lontoosta tai Dublinista.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.