Honolulu ja täydellinen Havaijin-matka

Yhdysvallat

Yhteistyössä Mondo

Auringonottajat nauttivat turkoosista rantavedestä. Kauempana merellä surffarit taiteilevat aaltojen harjalla. Hiekkarannan takana kohoavat Waikiki Beachin upeat hotellit. Iltaisin nautitaan havaijilaisista kulttuuriesityksistä ja vauhdikkaasta yöelämästä. Muutaman päivän Waikikin tunnelmia ihailtuaan rohkenee ehkä itsekin kokeilemaan surffausta.


Waikiki Beach on hyvästä syystä maailman kuuluisimpia hiekkarantoja. Vieressä ovat Honolulun keskustan loistavat ravintolat ja ostosmahdollisuudet. On kuin Havaijin kosmopoliittinen pääkaupunki Honolulu eläisi jatkuvissa lomatunnelmissa.


Honolulusta on helppo tehdä päiväretkiä ympäri Oahun saaren nähtävyyksiä. Pearl Harborin laivastotukikohdassa tutustaan toisen maailmansodan historiaan. Hanauma Bayn rannalla snorklataan kalojen ja kilpikonnien kanssa. Lanikai Beach on yksi maailman kauneimmista hiekkarannoista – Lanikain nimikin tarkoittaa osuvasti ”taivaallista merta”.


Honolulun-matkalla kokee Havaijin parhaat puolet yhdellä saarella.

Katso kaikki tarjoukset
  • Kahdestaan
  • Keho & mieli
  • Jotain erityistä
  • Luonnonystäville
  • Kaupunkielämää
  • Aktiiviloma

Honolulu matkakohteena

Tyynenmeren keskellä sijaitsevan USA:n osavaltion Havaijin pääkaupunki Honolulu löytyy Oahun saarelta. Oahun saarella ja Honolulun seudulla on tutkimustiedon mukaan ollut asutusta jo 1000-luvulta. Honolulu tarkoittaa suojattua satamaa ja on tullut tunnetuksi muun muassa japanilaisten hyökkäyksestä Pearl Harboriin, Hula-tanssista ja lei-kukkaseppeleistä.

Honolulu on Yhdysvaltojen mantereen ulkopuolisista armeijan tukikohdista suurimpia. Upean luontonsa ja elämystensä lisäksi tämä noin 250 000 asukkaan kaupunki on myös kulttuuri- ja sotahistoriasta kiinnostuneille oiva matkakohde.

Honolululla on kuninkaallinen menneisyys, jota voi aistia sekä vierailemalla nähtävyyksissä että sukeltamalla aaltoihin ja surffaamalla Waikikin rannan kuohuissa kaupungin keskustan kupeessa. Polynesialaisessa kulttuurissa surffaus on ollut perinteinen kuninkaallinen ajanviete. Waikiki Beach on hyvästä syystä maailman kuuluisimpia hiekkarantoja, jonka viihtyisyyttä vielä täydentävät läheiset loistavat ravintolat ja ostosmahdollisuudet.

Honolulun nähtävyydet

Honolulussa matkailijalle riittää tekemistä ja nähtävää. Tärkeä nähtävyys on USS Arizonan muistomerkki, joka on omistettu Pearl Harborin hyökkäyksessä ja meren pohjassa edelleen lepäävän taistelulaivan tuhossa kuolleille sotilaille ja merimiehille. Myös Pacific Aviation Museum Pearl Harbor, USS Bowfin -sukellusalus ja taistelulaiva USS Missouri tarjoavat sotahistoriallista perspektiiviä rantalomaan.

Oahun saarella on liikunnallista lomaa arvostaville mahdollisuuksia moneen lähtöön. Retkeilijöiden suosikkeja ovat Diamond Headin nukkuvan tulivuoren kraatterille patikoiminen sekä Hanauma Bayn uimaranta, jossa voi snorklata ja sukeltaa kristallinkirkkaassa meressä. Shoppailijoita taas kiehtoo Ala Moana Center, maailman suurin ulkoilmaostoskeskus.

Honolulusta löytyy myös runsain mitoin taide- ja kulttuurielämyksiä. Havaijin suurimman museon Bishop Museumin valtava kokoelma kertoo monipuolisesti Havaijin ja Tyynenmeren alueen historiasta, kulttuurista ja luonnosta. Honolulu Museum of Art esittelee hienoa aasialaisen, eurooppalaisen ja amerikkalaisen taiteen kokoelmaa. Kävelyllä Honolulun trendikkäällä Kaka’ako-korttelialueella voi katsella paikallisten nuorten taiteilijoiden ja käsityölaisten luomuksia, herkutella hipsterikahvilassa ja poiketa kiinnostavissa pikkuputiikeissa.

Runsaasta tapahtumien tarjonnasta suurimpana on vuosittainen Aloha Festival, jonka yhteydessä järjestetään konsertteja, paraateja, katujuhlia ja muuta mukavaa koko Oahun alueella. Erinomaista konserttitarjontaa eri musiikinlajien ystäville löytyy Honolulun klubeista, ja ravintolat taas luovat makuelämyksiä kulinaristeille.


Honolulun sää


Honoluluun on helppo matkustaa ympäri vuoden. Honolulun sää on kesällä suhteellisen kuuma ja kostea, talvella mukavan lämmin ja kuiva. Pakkaa mukaan mukavaa ja käytännöllistä niin kaupunkimatkailuun kuin rantalomailuun sopivaa vaatetusta. Oahun saarella tuulee usein, joten talvikuukausina kevyt takki voi olla Honolulun matkalla tarpeen.


Kesällä Honolulun sää voi olla todella helteinen, ja lämpötilat ovat korkeita öisinkin. Pilvisempää on huhtikuusta joulukuuhun ja selkeämpää taas joulukuusta huhtikuuhun. Sadekuuroja Honolulussa tulee tasaisesti subtrooppiseen tapaan. Eniten sataa tilastollisesti tammikuussa.


Honolulun hintataso ja käytännön tietoa


Honolulu on hintatasoltaan hieman Suomea kalliimpi. Myös budjettimatkailija pärjää, vaikka kaupunki onkin tunnetumpi viiden tähden luksushotelleistaan. Kukkarolle ystävällistä elämää on helpohkoa löytää Honolulun ulkopuolelta ja Havaijin muilta saarilta. Honolulun luksushotellit tarjoavat matkailijalle mahdollisuuden hemmotella itseään. Hintataso Honolulussa on korkeampi kuin muualla saarella. Ravintolat, pääsymaksut museoihin ja julkinen liikenne ovat Suomen hintatasoon tottuneelle hieman korkeammat.


Honolulussa on valuuttana käytössä Yhdysvaltain dollari. Maksukortit käyvät yleisesti suurissa liikkeissä ja ostoskeskuksissa, mutta Honolulun matkalla on hyvä varata myös käteistä. Tapana on antaa juomarahaa, joka on noin 10–15 % laskun päälle. Dollareita on hyvä pitää taskussa, jotta tippiä voi tarvittaessa antaa vaikka tutulle ovimiehelle. Muista myös jättää juomarahaa hotellihuoneesi siivoojalle; suositus on 2–3 dollaria per yö.


Aurinkoa, lomaa ja kokemuksia kaipaavalle Honolulu on unelmakohde. Honolulussa voi rentoutua rannalla tai uima-altaalla, käydä ostoksilla ja nauttia mielenkiintoisista tapahtumista ja nähtävyyksistä. Vaikka matka Honoluluun kestää noin vuorokauden, pitkä matka unohtuu perillä hienojen nähtävyyksien ja monipuolisten rentoutumismahdollisuuksien ansiosta.


Lentoaika Honoluluun on noin 22–30 tuntia vaihtoineen.

Tarkista saatavuus

Hinta alkaen

Sisältää lennot ja hotellin

-

Kerää Finnair Plus -pisteitä

Hinnasta {price} ansaitset:

Hinnasta - ansaitset:

-

Jokainen Finnair Holidays -matkaan käyttämäsi euro tuo sinulle avajaisetuna kolme Finnair Plus -tasopistettä ja -palkintopistettä. Lisäksi saat tavalliseen tapaan pisteet lennetyistä lennoista.

* Edullisin hinta kohteeseen {destination} on haettu 10 kuukauden ajalta ja sisältää lennot sekä majoituksen kohteessa {destination} jaetussa kahden hengen huoneessa vähintään kolmeksi päiväksi Euroopan- ja Lähi-idän- kohteissa ja vähintään kuudeksi päiväksi kaukokohteissa. Kaikkiin lippuihin sisältyy yksi ruumaan menevä matkatavara max. 23 kg ja käsimatkatavara max. 8 kg. Lisätietoa Finnairin matkatavaramääräyksistä saat osoitteesta: www.finnair.com/fi/fi/information-services/baggage.