Reseuppdateringar

INFORMATION OM CORONAVIRUSETS EFFEKTER PÅ RESOR

FINNAIR HOLIDAYS STÄLLER IN RESOR MELLAN DEN 1 OCH 31 JULI

UPPDATERAT DEN 6 MAJ 2020

Situationen med coronaviruset, reserestriktioner som orsakas av den och Finnairs inställda flyg har en betydande inverkan på Finnair Holidays-resor även mellan den 1 och 31 juli 2020. Tidigare har Finnair Holidays meddelat om inställda resor mellan den 13 mars och 30 juni och avbruten försäljning av resor mellan den 13 mars och 30 juni.

Vi ställer nu in alla Finnair Holidays-resor med avgång mellan den 1 och 31 juli 2020.

De normala resevillkorna för ändringar och avbokning gäller för resor med avgång den 1 augusti eller senare.

Vi är i direktkontakt med alla kunder vars resor påverkas. Kontakterna tas i tur och ordning efter resedatum och det kan ta flera dagar eller till och med veckor. Avbokningarna sker automatiskt och instruktioner om återbetalning skickas till den e-postadress som angetts i bokningen.

Återbetalningarna kommer att försenas på grund av att vår kundtjänst är överbelastad i den aktuella situationen med coronaviruset. Vi ber dig att inte skicka flera meddelanden angående samma bokning eftersom det överbelastar vår kundtjänst. Vi ber om ursäkt för besväret som denna extrema situation orsakar.

Finnair Holidays följer situationen kring coronaviruset noggrant. Vi kommer att agera på alla framtida ändringar i den utsträckning som krävs för att garantera våra kunders säkerhet och kvaliteten på deras semestrar.

VANLIGA FRÅGOR 

Avbokas min resa automatiskt? 

Om avresan är mellan den 13 mars och 31 juli 2020 sker avbokningen automatiskt och instruktioner om återbetalning skickas till den e-postadress som angetts i bokningen. Observera att vi hanterar avbokningarna steg för steg, och det kan ta flera dagar eller till och med veckor.

Får jag mer än ett meddelande? 

Vi skickar två e-postmeddelanden om inställda resor till den e-postadress som angavs vid bokningen. Dessa e-postmeddelanden skickas till de kunder vars resor ställs in inom tidsperioden. Det första e-postmeddelandet är ett automatiskt meddelande som informerar dig om att resan ställts in. I det andra e-postmeddelandet får du mer information om återbetalningar. Kontrollera din skräppostmapp om du inte har fått båda e-postmeddelandena.

Får jag återbetalning? 

Avbokningen sker automatiskt och instruktionerna om återbetalningen skickas till den e-postadress som angetts i bokningen. 

Hur och när återbetalas pengarna? 

Avbokningar och återbetalningar behandlas i turordning efter avresedatum och instruktionerna skickas automatiskt via e-post till bokaren. Vi återbetalar kostnaderna automatiskt om du har betalat med kreditkort för mindre än 60 dagar sedan.  

Observera att det kan bli förseningar med återbetalningarna eftersom vår kundtjänst är överbelastad. Vi ber dig att inte kontakta oss flera gånger om samma bokning eftersom det överbelastar vår kundtjänst.  

Får jag fullständig återbetalning? 

Om ditt ursprungliga avresedatum var mellan den 13 mars och 14 maj får du återbetalning utan avbokningsavgift om resan avbokas den 12 mars 2020 eller senare.

Om ditt ursprungliga avresedatum är mellan den 15 maj och 30 juni får du återbetalning utan avbokningsavgift om resan avbokas den 23 mars 2020 eller senare.

Om ditt ursprungliga avresedatum är mellan den 1 och 31 juli får du återbetalning utan avbokningsavgift om resan avbokas den 6 maj 2020 eller senare.

Avbokningsavgiften inkluderar inte service- och ändringsavgifter eller kreditkortsavgifter om sådana finns för din bokning. Du kan begära ersättning från ditt försäkringsbolag för dessa andra eventuella kostnader.

Jag har köpt resetillval från Finnair. Hur kompenseras de?  

Om du har köpt ett resetillval för flyget från Finnair och resan ställs in kan du ansöka om återbetalning från Finnair. Läs mer: https://www.finnair.com/se-sv/kundtjänst-och-kontaktuppgifter/kontaktformulär/feedback-och-ersättningsanspråk 

Jag har just avbokat min resa mot en avbokningsavgift. Återbetalas den?  

Om ditt ursprungliga avresedatum var mellan den 13 mars och 14 maj får du återbetalning utan avbokningsavgift om resan ställdes in den 12 mars 2020 eller senare.

Om ditt ursprungliga avresedatum var mellan den 15 maj och 30 juni får du återbetalning utan avbokningsavgift om resan ställdes in den 23 mars 2020 eller senare.

Om ditt ursprungliga avresedatum var mellan den 1 och 31 juli får du återbetalning utan avbokningsavgift om resan ställdes in den 6 maj 2020 eller senare.

Du behöver inte kontakta oss separat angående det här.

Gäller återbetalningen tidigare inställda resor som skulle ha skett mellan den 13 mars och 31 juli 2020?

Om ditt ursprungliga avresedatum är mellan den 13 mars och 14 maj 2020 och avbokningen behandlades före den 12 mars 2020, gäller de resevillkor för ändring och avbokning som var aktuella vid tidpunkten då resan bokades.

Om ditt ursprungliga avresedatum är mellan den 15 maj och 30 juni 2020 och avbokningen behandlades före den 23 mars 2020, gäller de resevillkor för ändring och avbokning som var aktuella vid tidpunkten då resan bokades.

Om ditt ursprungliga avresedatum är mellan den 1 och 31 juli 2020 och avbokningen behandlades före den 6 maj 2020, gäller de resevillkor för ändring och avbokning som var aktuella vid tidpunkten då resan bokades.


ÄNDRINGAR AV RESOR MED FINNAIR HOLIDAYS NU I VÅR – DETALJERAD INFORMATION MEDDELAS DIREKT TILL KUNDERNA

UPPDATERAT DEN 16 MARS 2020

I den aktuella situationen med coronaviruset kommer många nya reserestriktioner, liksom de ändringar som Finnair har meddelat idag, att ha stor påverkan på Finnair Holidays resor inom den närmaste framtiden.

Vi ställer in alla resor som har avresedatum fram till den 14 maj 2020. Vi informerar om resor med avgång efter den 14 maj i slutet av mars. De normala reglerna för ändringar och avbokning gäller för resor med avgång den 15 maj eller senare.

Fredagen den 13 mars meddelade vi att alla Finnair Holidays-resor mellan 13 mars och 12 april 2020 har ställts in.

Vi är i direktkontakt med alla kunder vars resor påverkas. Kontakterna tas i tur och ordning efter resedatum och det kan ta flera dagar eller till och med veckor. Avbokningarna sker automatiskt och instruktioner om återbetalning skickas till den e-postadress som angetts i bokningen.

Återbetalningarna kommer att försenas på grund av att vår kundtjänst är överbelastad i den aktuella situationen med coronaviruset. Vi ber dig att inte skicka flera meddelanden om samma bokning eftersom det överbelastar vår kundtjänst. Vi ber om ursäkt för besväret som denna extrema situation orsakar.

Finnair Holidays följer situationen kring coronaviruset noggrant. Vi kommer att agera på alla framtida ändringar i den utsträckning som krävs för att garantera våra kunders säkerhet och kvaliteten på deras semestrar.

VANLIGA FRÅGOR

Avbokas min resa automatiskt?

Om avresan är mellan den 13 mars och 14 maj 2020 sker avbokningen automatiskt och instruktioner om återbetalning skickas till den e-postadress som angetts i bokningen. Observera att vi hanterar avbokningarna steg för steg, och det kan ta flera dagar eller till och med veckor.

Får jag återbetalning?

Avbokningen sker automatiskt och instruktionerna om återbetalningen skickas till den e-postadress som angetts i bokningen.

Jag har just avbokat min resa mot en avbokningsavgift. Återbetalas avgiften?

Om du har avbokat resan den 12 mars 2020 eller senare och avresedatumet är mellan den 13 mars och 14 maj 2020 får du återbetalning. Du behöver inte kontakta oss separat.

Vad ska jag göra om jag är på semester med Finnair Holidays just nu?

De här ändringarna gäller inte för Finnair Holidays-kunder som redan är på destinationen. Om du är på semester nu och flyget för återresan har ändrats meddelas du av Finnair eller Finnair Holidays kundtjänst.

Varför ställer ni in fler resor så snart efter de tidigare inställda resorna? 

Efter att Finnair Holidays i fredags meddelat att resor mellan 13 mars och 12 april har situationen med coronaviruset, reserådgivningen från Utrikesministeriet i Finland och nya reserestriktioner i flera länder ändrats under helgen. Vi strävar efter att förutse och informera våra kunder om ändringar av resor i så god tid som möjligt.