Wien – en resa till kafékulturens vagga

Österrike

I samarbete med Mondo

Dörren till kaféerna i Wien leder till en annan tidsepok. Wiens mest traditionella kaféer har inte förändrats mycket sedan de dagar då Freud, Egon Schiele och andra berömda personer från början av 1900-talet satt vid marmorborden. Många fick till och med sin post till kaféet.

 

I Wiens kaféer får och bör man sitta länge med sin kaffekopp. Det är inte ens möjligt att ta en snabb kaffe eftersom personalen är långsamma med att ta upp beställningen och ännu långsammare med notan. Servitörerna är kapellmästarna i Wiens kafékultur och ger kaffestunden dess lugna rytm. Slutligen serveras ändå kaffet, gärna på en vacker metallbricka tillsammans med en bit sachertårta.

 

En resa till Wien är ändå mycket mer än kaféer. Det är palatsens, musikens och valsens stad. Men ingen annanstans är kaféerna lika viktiga: Wiens kafékultur finns till och med upptagen på Unescos lista över immateriella världsarv.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.