Tokyo – en resa till världens största metropol

Japan

I samarbete med Mondo

Olikfärgade linjer som genomkorsar varandra bildar en enorm vävnad. Bilden är samtidigt förbryllande och fascinerande: kan någon bli klok på den? Tokyos metrokarta är som ett modernt konstverk. Tokyo är likadant: enormt, överfullt och otroligt fascinerande.


Till metropolen Tokyo med 38 miljoner invånare reser man inte för att titta på enskilda sevärdheter utan för att förundras av de olika stadsdelarna, som var och en har sin egen karaktär. I Shibuya förbryllar en korsning där enorma människoströmmar korsar gatan samtidigt från varje håll. I Harajuku charmar cosplaykaraktärer och rockande elvisar. I Akihabara förbluffar jättelika varuhus som dignar av elektronik och mangasaker. I Shinjuku sitter man en kväll i Golden Gai-kvarterets småbarer i skyskrapornas närhet. I Shimokitazawa hänger Tokyoungdomar med bohemiska, alternativa livsstilar.


På många sätt är en resa till Tokyo som en resa till mänsklighetens framtid. Om man någonsin undrat hur det är att leva i en värld överfull av människor, hittar man svaret i Tokyo: ytterst färgglatt.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Tokyo

Ät

Ore-no-restaurangkedjans idé är genialisk: maten i stjärnrestaurangklass är förmånligare än vanligt och äts stående, vilket innebär en snabb omsättning på kunderna. Ore-no Kappou-restaurangen i Ginza har ett köksteam som leds av mästarkocken Hiroshi Shimada.

Upplev

Badinrättningen O-Edo onsen monogatari är som en nöjespark. Badgäster klädda i yukata vandrar från ett stånd till följande. I ett stånd säljs nudlar, i ett annat öl och kycklingspett. Det heta källorna får friluftsbadets vatten att ånga. Vid sidan av baden kan man kasta ninja-kaststjärnor, skjuta med slangbella eller besöka en siare.

Shoppa

Vilka japanska modedesigners lönar det sig att följa just nu? De hetaste namnen är Limi Feu, Tae Ashida, Akira Isogawa, Yoshio Kubo, Yu Amatsu, Toshikazu Iwaya, Yuma Koshino, Yuki Torii och Shigeki Morino. Deras kreationer får sin inspiration från både öst och väst.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.