S:t Petersburg – en resa till berättelsernas palatsstad

Ryssland

I samarbete med Mondo

Först förtrollas semesterfiraren av S:t Petersburgs skönhet: palats vid idylliska kanaler, museernas konstskatter och parkerna med sina klassiska statyer. Men semesterfiraren förlorar slutligen sitt hjärta till S:t Petersburgs berättelser, människoöden i den här magnifika palatsstaden.


En ung rysk flicka för handen till sin panna och svimmar. Det är inte på något sätt ovanligt i Puškins hemmuseum, som på ett hjärtskärande sätt berättar om den mest älskade ryska poetens sista stunder efter att ha blivit dödligt sårad i en duell.


Det rörande hemmuseet har även tillägnats poeten Anna Ahmatova, som levde ett tragiskt liv i S:t Petersburg. I Jusupovs palats kan man gå på äventyr i den illa beryktade Rasputins fotspår. Här avrättades slutligen munken som var känd för sin sedeslöshet.


Skönhet och tragedi, prakt och dekadens har alltid levt sida vid sida i S:t Petersburg. Som destination är S:t Petersburg allra bäst om man, vid sidan av Eremitaget, även besöker stadens mindre välkända sevärdheter. I hemmuseerna väcks S:t Petersburgs tragiska och fascinerande berättelser till liv.

Se alla erbjudanden

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.