En resa till Shanghai – den magnifika metropolens två ansikten

Kina

I samarbete med Mondo

Glänsande skyskrapor och arkitektur från kolonialtiden, enorma shoppingcenter och fridfulla parker – Shanghai hänför med sin mångsidighet. Shanghairesans höjdpunkter är förmånliga köp, nya smakupplevelser och futuristiska stadslandskap.


Shanghai är Kinas största stad. Och Kina är världens folkrikaste land. Hur stort Shanghai är förstår man först när man med egna ögon beundrar metropolen från Shanghai World Financial Centers utsiktsplattform på nästan en halv kilometers höjd. Trots metropolens enorma storlek är Shanghais centrum överraskande kompakt och lätt att få grepp om. Huangpufloden delar centrum i två delar, Puxi och Pudong. 


Puxi hör till Shanghais historiska område, och längs flodstranden pryds strandgatan The Bund av byggnader från kolonialtiden. Intill går den av inköpscenter kantade, otroligt livliga Nanjing Road. På den motsatta stranden sträcker sig Pudongs skyskrapor och det futuristiska tv-tornet Oriental Pearl Tower mot himlen.  Dåtiden och framtiden möts i hjärtat av Shanghai.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Shanghai

Ät

När du vill uppleva äkta matkultur från Shanghai ska du styra stegen mot restaurang Bao Luo. Restaurangen är populär bland ortsbor så var beredd på att köa. Priserna är mycket överkomliga så här har man råd att smaka på flera olika rätter. 

Upplev

Genom Shanghai rinner den livligt trafikerade Huangpufloden. Många aktörer ordnar flodkryssningar med fartyg av olika storlek och varierande program. Fartygen seglar på området mellan Yangpu- och Nanpu-broarna. Från floden kan du beundra de livliga stränderna och stadens hisnande siluett med sin skyskrapor.

Shoppa

Tyg, frukt, blommor, antikt – allt har sina egna marknadsplatser. Om du är intresserad av pärlor så finns de på Hongqiaos pärlmarknad. Det finns många försäljare och borden innehåller både syntetiska och äkta pärlor. Försäljarna tillverkar ett pärlsmycke i den modell du önskar. 

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.