Sapporo – Japans gnistrande vinterland

Japan

I samarbete med Mondo

Upplev Japans gnistrande vinterland i Sapporo! Njut av skidåkning, varma källor och traditionell japansk kultur, och glöm inte de goda skaldjuren och de rykande skålarna med miso-ramen. På våren kan du beundra de ljuvligt blommande körsbärsträden, medan du under varma sommardagar kan njuta av de frodiga parkerna. På hösten glöder Sapporo i orange, rött och brunt.


Sapporo är den största staden på Hokkaido-ön och ett utmärkt resmål för vintersportälskare. Tillbringa en aktiv vinterdag på någon av Sapporos många skidorter. Varje år i början av februari firar staden den populära snöfestivalen Sapporo Snow Festival. Upplev atmosfären på en stor vinterfest och beundra detaljerade isskulpturer och skickliga musiker. Evenemanget är otroligt populärt – varje år i februari kommer över två miljoner besökare till staden för att vara med.

Se alla erbjudanden

Börja utforska Sapporo med våra höjdpunkter

Onsen – varma källor

Både kropp och själ kopplar av i den sköna värmen i en onsen (japansk varm källa). Ett avslappnande och uppfriskande besök på en onsen är en upplevelse som måste finnas med i ditt besök i Sapporo. Prova till exempel Kohannoyado Shikotsuko Markoma Onsen Ryokan, där du kan betrakta den rofyllda sjöutsikten. I bergen runt Sapporo finns några av världens bästa onsen. Jozankei Onsen är en onsen-by som ligger ungefär en timme från Sapporo.

Bege dig upp på berget:  från Moiwa har du spektakulär utsikt över Sapporo på kvällen.

Mat och dryck: en ångande skål ramen-nudlar sköljs ned med Sapporo-öl

Sapporo är känt som en oas för gourmeter, med utsökta ramen-nudlar och Sapporo-öl. Förutom detta ölmärke, som är Japans äldsta, kan du prova nyskapelserna på de små lokala bryggerierna, som de rökiga och chokladiga porter-sorterna på Moon Sun Brewing.

Finnair flyger till sex flygplatser i Japan: Tokyo Narita, Sapporo, Fukuoka, Osaka, Nagoya och från och med mars 2020 även Tokyo Haneda. Finnair Holidays har den perfekta Sapporo-resan för dig! Vi rekommenderar dig även att besöka våra reseurval för Kyoto och Tokyo.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.