En resa till Rom – antiken och moderna tider

Italien

I samarbete med Mondo

Gatan är kort, men den leder långt in i historien. I ändan av Via del Pantheon syns en ståtlig ingång prydd av pelare och en triangelformad gavel. Man blir yr av att stiga in. Pantheons otroligt vackra kupol välver sig högt ovanför. Ur öppningen mitt i kupolen strömmar det himmelska ljuset in. Tidsepokerna flimrar för ögonen. Denna syn beundrade även antikens romare.

 

Colosseum, Forum Romanum, Peterskyrkan, Sixtinska kapellet. Rom är fyllt av fantastiska sevärdheter, men alla gudars tempel Pantheon är det bästa stället att uppleva det urgamla Rom. Templet byggdes om till kyrka år 608 och har bevarats som ett helt, fullständigt fönster mot antiken.

 

Var finns då det moderna Rom? Det kan du söka i det futuristiska museet för modern konst MAXXI, planerat av den store arkitekten Zaha Hadid, eller ta metron till Pigneto, Roms hipstercentrum. På restaurangerna och barerna i den tuffa stadsdelen kan du lugnt konstatera att man lätt också kan uppleva det moderna Rom under en stadssemester i den eviga staden.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Rom

Ät

Rom är fullt av romantiska restauranger, men du kan också äta middag på en spårvagn medan du lyssnar på ett jazzband. Den gamla Tramjazz-spårvagnens rutt går genom Roms östligaste kvarter ända till Colosseum. Middagen tillreds av råvaror typiska för Lazio-regionen och avnjuts i skenet av stearinljus.

Upplev

Visste du att du kan ta ett bad i en hammam som byggts i ruinerna av antikens imperium? När gatan fylls av oväsen från trafik och människor, kan du ta din tillflykt till den lugna stämningen under valven i Acqua Madre. Njut av värmen i ångbastun, de underjordiska bassängernas uppfriskande vatten och en massage.

Shop

Om du vill klä dig som en romersk sprätt, eller titta på sådana, ska du ta dig till affären George’s i centrum. Här finns kostymjackor och byxor, skjortor, skor och kravatter i prydlig ordning. Här kan man allt om stil, de manliga försäljarna ser ut att komma direkt från en modeshow.

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.