Phuket – en resa till Thailands mest mångsidiga resmål

Thailand

I samarbete med Mondo

Vad du än önskar av din semester i Thailand, så finner du det i Phuket. Phukets sandstränder är långa och breda. Under dagsresor kan du besöka Thailands bästa dyk- och snorklingsplatser. Phukets golfbanor är toppklassiga.

 

Barnen trivs i vattenparkerna och i hotellens härliga pooler. Phukets restauranger får det att vattnas i munnen och shoppingcentren får även den krävande shopparen på gott humor. Nattlivet är livligt. Thailändsk kultur finner du i de ståtliga templen och i Phuket Towns vackra gamla stadsdel.

 

Phuket är Thailands största och populäraste ö, men där finns också öde stränder. Om du inte tror på det, ska du ta dig till den 10 kilometer långa Mai Khao Beach som bara har några få hotell. På den oändligt långa sandstranden upplever du Phukets lugna sida.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Phuket

Ät

Restaurang Natural Resort ser ut som en asiatisk mormor. Restaurangen som är täckt av växter har prytts med stämningsfulla, gamla saker. Tigerstatyer tittar fram som ur en regnskog och inne i en gammal teve finns ett akvarium. Maten är utmärkt och förmånlig. 

Upplev

Det är få som vet att Phuket vid sidan av fina stränder också kan bjuda på Thailands bäst bevarade gamla stadsdel. I centrum av Phuket Town finns flera kvarter med hundraåriga, dekorerade kinesiska köpmanshus. Stämningsfulla gator att strosa längs är Dibuk Road, Soi Rommanee, Krabi Road, Thalang Road och Phang-Nga Road.

Shoppa

Om du vill ha en måttbeställd kostym under semestern, är Jaspal Tailors ett pålitligt ställe. Skräddaren med över 20 års erfarenhet syr både herrkostymer och festklänningar för damer. Skräddaren har också utfört mer udda beställningar, som till exempel en trollkarlsdräkt med hemliga fickor. 

Tre anledningar att välja Finnair Holidays

Fascinerande destinationer

Tredubbla Finnair Plus-poäng

Flyg, hotell och tredubbla Finnair Plus-poäng från ett och samma ställe

* Det lägsta priset hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.