Paris – en semester i de oändliga möjligheternas stad

Frankrike

I samarbete med Mondo

Mitt i parken reser sig en förbluffande, silverfärgad byggnad. Väggarna pryds av figurer i form av flygande fåglar. Musikcentret Philharmonie de Paris som öppnades 2015 är designat av arkitekten Jean Nouvel. På repertoaren står symfonier, jazz och världsmusik. En annan nyhet i Paris är det flotta kulturcentret Fondation Louis Vuitton som planerats av Frank Gehry.

 

Paris har förmågan att överraska även den vana stadsresenären. Trots att Paris redan är fullproppat med sevärdheter i världsklass, kommer det ständigt nya. Och de gamla sevärdheterna är redan så många att man inte hinner med alla ens under flera resor.

 

Har du besökt det medeltida Sainte-Chapelle, med världens vackraste glasmålningar?

Eller det fina Musée du quai Branly, som är tillägnat Afrikas, Asiens, Oceaniens och Amerikas ursprungskulturer och konst? Paris är de oändliga möjligheternas stad, dit man kan resa gång på gång och alltid uppleva någonting nytt.

Se alla erbjudanden

Bra att veta om Paris

Ät

Om du vill äta på samma ställe som modeskaparna, ska du besöka restaurang Les Deux Abeilles. Mitt i restaurangen växer ett träd med gröna löv och den bakre väggen pryds av en blommig tapet. För sorlet står kvarterets mormödrar och chica ungdomar. Getostpajen, kycklingsalladen och tomatpajen är läckra, för att inte tala om kastanjekakan.

Upplev

Under det vackra kupoltaket och bland de korintiska pelarna dansades tidigare balett. I dag är Le Gaîté Lyrique ett center för modern kultur där det ordnas konserter, musikfestivaler och filmförevisningar. I centret finns också ett kafé som lockar kulturella kunder. Hänge dig åt diskussionen och njut!

Shoppa

Vill du köpa ostar som inte fås någon annanstans? La Fromagerie Goncourt som grundats av en före detta bankir erbjuder kvalitetsostar till rimligt pris. Största delen av butikens ostar är férmier-produkter, dvs. lokala och opastöriserade lait cru-ostar som tillverkats på mjölkgården.

* Det lägsta priset till {destination} hämtas från en period på 10 månader och inkluderar flyg och logi i delat dubbelrum i {destination}. Det lägsta priset inkluderar hotel för tre dagar i Europa och 6 dagar i Asien, Nordamerika och Karibien. Alla biljetter inkluderar ett bagage/person som får väga upp till 23 kg och ett handbagage/ person som får väga upp till 8 kg. Mer information om Finnairs bagagebestämmelser hittar du på www.finnair.com/se/se/information-services/baggage.